BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Bränningevägen 42

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 2.975.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Välkomna till en av Årstas finaste tvåor som erbjuder många fina originaldetaljer som välbevarad fiskbensparkett, vackra fönsterbänkar i sten samt en rymlig takhöjd. Bostaden är ytterst välplanerad med inbjudande planlösning och fönster i två väderstreck. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier och smakfull färgsättning är genomgående för denna bostad. Mycket rymlig hall med vackert stengolv i original och inbyggd förvaring. Inbjudande och tidtypiskt kök med matplats för sällskap om ca 4-6 personer. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två fönster med plats för soffa och matgrupp. Härlig balkong i soligt syd/västläge mot den gröna och fina innergården. Ett generöst sovrum med inbyggd förvaring med skjutdörrar. Gott om plats för både dubbelsäng och inredning som byråer och skrivbord. Fräscht badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, badrumsskåp samt fönster för ljusinsläpp. Här bor du i en välskött bostadsrättsförening med god grannsamverkan. Njut av utsikten mot den inhägnade och blomstrande innergården med olika fruktträd så som päron- och äppelträd.

- Inbjudande vardagsrum
- Centralt läge
- Högt upp
- Kök med ljus matplats
- Balkong i sydväst med utsikt över grönska
- Ljust läge
- Rymligt sovrum
- Förråd
- En cykeltur tar dig till pulsen i stan
- Goda kommunikationer
- Förening med stor trädgård med parkkänsla
- Årstaskogen inom en minut

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 28. Föreningen Brf Bränningen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.975.000 kr. Andel i föreningen är 1.85346 %.

Driftskostnad

Totalt 525 kr/mån (6 300 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Brf Bränningen är en välskött bostadsrättsförening belägen i eftertraktade och K-märkta (grönt) fastigheter på adress Bränningevägen 34-44 och Ottsjövägen 10-12 vilka utgörs av 48 lägenheter samt tre näringslokaler. Föreningen bildades 2006. Föreningen består av 46 bostadsrätter och 2 hyresrätter samt 3 lokaler.

Klassificering Grönt. Motivering: Fastighet/fastigheter med bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Byggnad med uttrycksfull arkitektur som bidrar till ett miljöskapande värde med sin placering i stadsbilden. Bevarar sin ursprungliga arkitektur trots vissa förändringar som dock inte påverkar helhetsintrycket.

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlas 2031.

Utförda renoveringar
2007 - Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning av fasad, stambyte, elstambyte
2010 - Byte av avloppsstam, grundisolering, byte av liggande avloppsstam
2011 - Markarbete
2018- Energideklaration
2019 - Rensning av ventilationskanaler
2019 - OVK
2019 - Målning av räcken
2019 - Målning av fönster
2020 - Målning av balkonger
2020 - Underhåll uteplats
2020 - Underhåll tvättstuga
2021 - OVK
2022 - Underhåll undercentral
2022 - Underhåll av byggnader se ÅR -22
2023 - Underhåll fasad

Föreningen bygger om en av deras lokaler till tre nya bostäder i nummer 34. Vilket kommer att innebära ett rejält tillskott i föreningens kassa.

Bredband och kabel-tv
Bredband via Ownit 100 Mbit. Obligatoriskt tillägg för detta är inkluderat i avgiften. Kabel-tv via Comhem.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns modern tvättstuga, cykel/-barnvagnsrum och förrådsutrymmen.

Överlåtelseavgift
1433 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Innergård
En av Årstas mysigaste innegårdar med olika typer av fruktträd och blommor. Här finns dessutom grillplats för föreningens medlemmar.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Lägsta andel är 10%.

Juridisk person accepteras ej.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana ca 3 min från lägenheten (Årstafältet), flertalet bussar och pendeltåg ca 6 min till Centralen (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.