BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fagersjö

Havsörnsvägen 6

  • 6 rum och kök
  • 121 kvm
  • 2.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris! Privatvisning möjlig, kontakta fastighetsmäklare! 
Änligen så har jag möjligheten att presentera denna stora och välplanerade våning ( 6 rum och kök ) med slående utsikt över Farstas grönskande natur. Denna nyrenoverade bostad sträcker sig över två ljusa våningar. Det rymliga vardagsrummet välkomnar dig med generöst ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och köket leder ut till en härlig balkong med fri och högt belägen utsikt. Med ett badrum & två mindre wc samt nyligen renoverade ytskikt. Här finns det gott om utrymme för hela familjen att njuta av bekvämligheten utan att behöva trängas! 

Föreningen, Brf Havsörnen 6 och 8, har genom att upplåta tidigare hyresrätter till bostadsrätter skapat en stabil ekonomi med reserver för framtida utgifter. Med enbart 13 hyreslägenheter av totalt 68 lägenheter finns det en betydande potential för framtida värdeökning. I månadsavgiften ingår uppvärmning och vatten, och föreningen erbjuder gemensamma utrymmen såsom cykel- och barnvagnsförråd, soprum och tvättstugor med moderna faciliteter.

Området runt bostaden är präglat av närheten till sjön Magelungen, vilket ger möjligheter till bad, friluftsliv och avkopplande promenader längs stranden. Det finns även fina naturstigar runt Farstanäset samt möjligheter till skridskoåkning på isen vid Farsta gård under vintermånaderna. För bekvämlighetens skull finns det matbutiker, restauranger och skolor inom bekvämt gång- eller cykelavstånd, och med väl utbyggda kommunikationer är det enkelt att ta sig till både centrala Farsta, Högdalen och Älvsjö resecentrum med buss eller tunnelbana.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 6 rum och kök . Våningsplan 8/8. Lägenhetsnummer 31. Föreningen Bostadsrättsföreningen Havsörnsvägen 6 och 8.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr. Månadsavgift 12 695 kr. Andel i föreningen är 2.0134 %.

Driftskostnad

Totalt 979 kr/mån (11 748 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 379 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 565 960 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Föreningen består av två fastigheter belägna på Havsörnsvägen 6 och 8.
Totalt omfattar föreningen 68 lägenheter, varav cirka 13 är hyresrätter. Delat ägande är tillåtet enligt föreningens stadgar.

Utförda renoveringar

Kommande renoveringar
Stamspolning ska ge under året. (avstämt med styrelsen 2024-02-25)

Tv och bredband
Föreningen har öppen fiber, (ingår ej i avgiften)
För kabel-TV är leverantören ComHem eller Tele2 där basutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen tillhandahåller två gemensamma tvättstugor med totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och två manglar. För medlemmarna finns även cykel- och barnvagnsrum tillgängliga. Varje boende tilldelas antingen ett källarförråd eller ett vindsförråd.

Ekonomi
Inga avgiftshöjningar planerade. (avstämt med styrelsen 2024-02-25)

Parkering
Föreningen erbjuder cirka 30 vanliga parkeringsplatser samt cirka 10 parkeringsplatser i garage. Avgifter för parkering varierar beroende på typ och inkluderar en kostnad på 500 kr/månad för en parkeringsplats utan motorvärmare, 600 kr/månad för en plats med motorvärmare och 1000 kr/månad för en garageplats. Denna information är bekräftad muntligt med föreningen den 5 januari 2023.

Mark
Äger marken

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Gott om plats för avhängning samt garderober. 

KÖK
Härligt kök med utgång till balkong! Köket går i ljus ton och är utrustat med diskmaskin, fullstor kyl & frys, inbyggd ugn & micro, spishäll. 

VARDAGSRUM
Vackert och socialt rum med stora fönsterpartier med utsikt utöver det vanliga! 

MASTER BEDROOM
Rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng, garderober. 

SOVRUM/ARBETSRUM
Fyra yttligare bra sovrum eller arbetsrum för den som önskar med fint ljusinsläpp från fönster samt plats för garderob etc. 

GYM
Används idag som gym men är perfekt arbetsrum eller för att uttöka det andra sovrummet. 

BADRUM
Helkaklat badrum. Badrumsskåp, WC, badkar, tvättmaskin.

2 st WC
Gäst-wc med handfat och spegel. 

Övrigt:
Stort förråd hör till bostaden

 

Allmänt om renoveringarna i bostaden : 

2023: Båda toaletterna: golven bytta och väggarna målade.
Nedervåningen: 2023:
-Golven bytta i sovrummen. 
-Byggt en vägg och satt upp väggpaneler.   
Övervåningen:
-Nya golv överallt.
-Gjort om de två rummen till 4 rum. 3 sovrum och ett rum utan fönster som vi inrett till gym.