BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Södra vägen 49, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 100 kvm
  • 6.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

* FÖRST TILL KVARN! KONTAKTA MÄKLARE FÖR VISNING! Nu saluförs denna lyxiga 4:a om 100 kvm med 2.85 m i takhöjd och en enorm balkong i söderläge som vetter rakt ut mot vackra Svindersviken! 

Denna nyproducerade bostad bjuder på en optimal planlösning med tre bra sovrum, två eleganta badrum med badkar och dusch, flertalet fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp och lägenhetens "kronjuvel": den stora, härliga balkongen i direkt söderläge!

Lägenheten är utrustad med påkostade tillval som bl.a. högre kvalitet på vitvaror, extra isolerade och ljudreducerade mellandörrar i sovrum, fullutrustat kök med dubbel kyl/frys, vitmålade väggar och genomgående 3-stavsparkett i ek och sobra färgval.  

Hall

Man välkomnas via säkerhetsdörr in i en spatiös hall med praktiska avhängningsmöjligheter bakom skjutdörrsgarderober med fyra spegeldörrar, garderobsinredning och städskåp. Här finns även plats för avlastningsbord. 

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger i delvis öppen planlösning mot det fina köket. Flera stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp, här finns gott om plats för en stor soffgrupp. Vitmålade väggar kulör och 3-stavsparkett i ek. Från vardagsrummet nås bostadens inbjudande balkong. 

Balkong

Från vardagsrummet når man bostadens stora härliga balkong i söderläge, vilket innebär sol hela dagen! Vacker utsikt mot kajen och Svindersviken, här finns gott om plats för lounge-grupp/utemöbler, solstolar, växter och odlingslådor eller annan utsmyckning.

Kök

Fullutrustat kök från Vedum med extra höga väggskåp med knoppar i dimgrön kulör, bänkskåp med handtag i rostfritt, snygg laminatbänkskiva i creme kulör samt matchande stänkskydd i creme kulör. Toppmodern köksutrustning som består av dubbel kyl/frys, rosfri ugn, mikro, köksblandare i kromutförande, diskho Horizon, bänkbelysning med LED-list och tryckknappsdimmer, diskmaskin och inbyggnadshäll. Generöst med förvaring bakom skåp och goda arbetsytor. Naturlig matplatsdel finns närmast fönstret med plats för matbord för större sällskap. Väggarna är målade i vitt och 3-stavsparkett i ek.

Passage

Längs med bostadens passage har man flera både snygga och praktiska spegelgarderober med skjutdörrar som erbjuder väldigt gott om förvaring. 

Sovrum 1, 2 och 3

Bostaden har tre sovrum i linje med extra isolering och ljudreducering i mellanväggarna. Sovrummen har fin utsikt mot Svidersviken och väderstreck i sydostläge. Master sovrum har gott om plats för en stor dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrig möblering. De två andra sovrummen har plats för säng, nattduksbord och byrå eller övrig möblering. Dessa två sovrum har även gott om förvaring bakom vita skjutdörrsgarderober med garderobsinredning. Vitmålade väggar och 3-stavsparkett i ek.

Badrum 1

Stort och lyxigt badrum som är inrett i fint klinker i gråbeige kulör och kakel i en vitgrå kulör. Utrustningen består av wc, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, badkar med badkarsvägg och badkarsblandare i krom och handdukstork/torkställning. Här har man en separat tvättmaskin och torktumlare med snygg bänkskiva ovanför i kristallvit kulör samt förvaring i praktiska väggskåp med klicköppning och bänkbelysning LED-list under.  

Badrum 2

Bostadens andra badrum är inrett i fint klinker i gråbeige kulör och kakel i en vitgrå kulör. Utrustningen består av wc, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, handdukstork och duschvägg i klarglas med duschblandare och takdusch "waterfall". 

Förråd

Till bostadsrätten tillhör ett källarförråd.

Bilparkering

Det finns i dagsläget lediga garageplatser, både vanliga och med laddplatser (kontrollerat 2024-03-01) Garage nås direkt via hiss utanför bostaden. 

Bostaden säljs på ritning med möjligt tillträde från maj 2024. Det finns tillgängliga videos av bostaden! Kontakta mäklare sophia@bosthlm.se. 

 

Kvarnholmen har de senaste åren vuxit fram och blivit en av Stockholms mest attraktiv stadsdelar, belägen längs Stockholms inlopp och med ett bekvämt promenadavstånd in till city.

Busshållplats finns en minut från bostaden som tar 10 minuter till Slussen, eller varför inte ta den uppskattade SL-båten från norra kajen som avgår var 15e minut och tar dig in till Nybroplan på drygt 20 minuter?

Kvarnholmens centrum nås ett par minuter från bostaden och erbjuder en fräsch COOP-butik och närservice som vårdcentral, bageri, kemtvätt, apotek, frisör, gym och tandläkare. Det finns flera trevliga restauranger och caféer som Don Felice, Deli Molinari, Delselius Bageri och även populära glassfabriken SNÖ nere på kajen. Flera skolor och förskolor är etablerade i området som bland annat Ebba Brahe med klasser upp till och med årskurs 9 och nu även Ebba Brahe Gymnasium. Via Svindersviksbron nås nu också Nacka Forum på bara en dryg kilometer där över 150 butiker, caféer och restauranger erbjuds. I närområdet har man även Sickla Köpkvarter som erbjuder ett stort butiksutbud, bio, gym och stormarknader. 

Välkommen att visa intresse!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 2 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 31202. Föreningen Brf Kvarnholmen Södra.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Telia.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 7 167 kr (Värme, kallvatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 1.26482 %.

Driftskostnad

Totalt 758 kr/mån (9 096 kr/år) varav El 405 kr/mån, Vatten/Avlopp 203 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
2023-2024

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen 
Välkommen till Kvarnholmen Södra. Här bor du på Kvarnholmens solsida med utsikt över Svindersviken. Kvarteret karaktäriseras av närheten till vattnet och det sköna söderläget och omfattar totalt 4 trapphus med 99 ljusa bostäder med öppen planlösning och balkong, fransk balkong, uteplats och/eller terrass.  
Brf Kvarnholmen Södra är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Man har även 3 lokaler.

Kommande avgiftsförändringar
Endast prognos: Givet en genomsnittlig ränta på 5.43% beräknas avgifterna att höjas med ca 6 % varje år mellan år 1-4.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum samt rullstolsförråd. Utrymme för källsortering finns. Det finns även grönytor, gångvägar, planteringar och lekplats.
Kvarteret har även en gemensamhetslokal. 
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Kabel-TV & Bredband 
Lägenheterna är utrustade med så kallad Telia Triple Play. Det innebär möjlighet att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag. 

Bilplats
Garaget kommer vara en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheterna och det finns även besöksparkeringar tillgängliga i garaget. Föreningen disponerar över 68 garageplatser, 4 MC-platser samt 7 besöksparkeringar. Boendeparkering finns i det fyra våningar höga garaget som är beläget i anslutning till lamellhuset. 

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-9 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Finns även Ebba Brahe Gymnasium och förskola (Alexanderskolan). För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com