BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Fredmansgatan 9

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • 3.250.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Söders charmigaste lägenhet?
Med ett oslagbart läge i historiska kvarter runt hörnet från Mariatorget och högst upp på Kvarnberget, säljs nu denna charmiga enrummare. Vill du bo i pittoreska miljöer, mitt på söder men ändå i lugna och fridfulla kvarter? Då har du hittat rätt. Här bor du i en välskött förening med god ekonomi som äger marken. Föreningen har också en av de finaste innergårdarna i Maria och husen från mitten av 1800 -talet är några av södra Marias äldsta. 

Varmt välkommen till Fredmansgatan 9, ett av Marias kanske finast lägen högst uppe på Kvarnberget. Här tar du trapporna upp från Bellmansgatan eller via Kvarngatan och når ett pittoreskt kvarter som kanske inte så många passerar. Här finns en familjär brf i hus byggda på mitten av 1800 - talet och bildar sedan starten 1983 en förening som idag har en god ekonomi och äger marken. Utöver de fina husen har föreningen en otroligt mysig innergård som blir en egen liten oas på sommaren, perfekt om man vill äta middag ute, sola eller grilla.

Lägenheten är lugnt belägen mot innergården och renoverades 2016 av nuvarande ägare då både badrum och kök gjordes. I köket skapades mer bänkyta med en stenskiva och disko framför fönstret. Utöver många tidstypiska detaljer ligger lägenhet med sina tre fönsterpartier i söderläge vilket ger en ljus lägenhet.

Föreningen med sina 55 lägenheter, varav 2 st som hyresrätt har idag en stabil ekonomi med lån om ca 4 709 kr/kvm. 2023 gjordes en höjning av avgifterna för att möta ökade driftkostnader, styrelsen vill proaktivt meddela att en till höjning kan ske om 10-15% det närmsta året, framförallt för att kunna stärka kassan för framtida underhåll. Just nu planerar man inget större då stambytet skedde -91 och fönster och tak nyligen gjorts.

- Renoverad 2016 med stora fönster mot den vackra innergård
- Äkta brf som äger marken och har låg belåning (4 709kr/kvm)
- Byggår 1859-1879
- Ostört och lugnt område som i princip är helt bilfritt.
- Högst upp på Kvarnberget
- Låg avgift där bredband och tv ingår
- Söders bästa läge med närhet till Mariatorget, Mosebacke, Medborgarplatsen
- Rymligt källarförråd
- T-bana Slussen / Mariatorget

Varmt välkommen att kontakta mig vid intresse, värdering av ditt egna boende eller hjälp med finansiering. Jag hoppas att vi ses på visning!