BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 17, vån 1 av 3

  • 4 rum och kök
  • 104 kvm
  • 1370
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en underbar och riktigt välplanerad fyra om 104 kvm, med ett rofyllt läge utan någon direkt insyn! De tre sovrummen är i bra storlek och badrummet är stambytt och utrustat med tvättmaskin. Det renoverade och snygga köket har gott om skåpförvaring och intill fönsterpartiet finns plats för ett matbord. Från köket nås den inglasade balkongen som går att nyttja större delen av året. Vardagsrummet har gott om möblerbar yta och stora fönster. I anslutning till hallen finns en gästtoalett. Ett smakfullt renoverat hem där det bara är att flytta in!

Brf Sandalmakarbacken är en populär förening med god ekonomi. De har en trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, flera grillplatser och fina cykelhus utomhus intill varje port. Många stora renoveringar är gjorda såsom stambyte.

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen, populära parkleken Kristallen och ett nyanlagt utegym finns i närheten. En ny stor lekpark, Apelsinen, har byggts en kort promenad bort. En skateboardpark finns också i närheten. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och ytterligare lite längre bort finns Kämpetorpsskolan som nyligen har byggts ut. 
På gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag. 

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

 

Hall
Hallen är alldeles lagom i storlek och är utrustad med flera garderober. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i källarförrådet som är beläget i samma huskropp.

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns gästtoaletten som är stambytt 2011. Här finns handfat med kommod, spegel samt en vägghängd WC.

Vardagsrum 
Det som utmärker det här hemmet är den trevliga planlösningen. Vardagsrummet ligger fritt från insyn och har plats för en större soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Det stora fönsterpartiet ger ett härligt ljusinsläpp. 

Kök 
Renoverat och snyggt kök som inbjuder till matlagning och umgänge. Profilerade vita släta köksluckor bryter av fint mot det snygga kaklet och den mörka bänkskivan. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av kyl, frys, mikro, ugn, diskmaskin och induktionshäll. I förlängningen av köket finns en matplats där ett bord går att duka upp för många gäster. 

Balkong
Från köket nås den inglasade balkongen. Inglasningen förlänger säsongen och gör att balkongen går att nyttja under större delen av året. Här kan du möblera med en utemöbel och en massa växter.

Sovrum 1
Underbart sovrum med utsikt över grönskan utanför. Här finns plats för en större säng, nattduksbord och förslagsvis en läsfåtölj. En trevlig detalj är klädkammaren som nås ifrån sovrummet.

Badrum 
Stambytt och stort badrum med öppningsbart fönster. Här finns badkar, handdukstork (el), vägghängd WC, handfat med kommod, badrumsskåp och tvättmaskin.

Sovrum 2 
Det här fina sovrummet tillhör familjens yngsta medlem. Ljust sovrum med ett rofyllt läge, härifrån har du utsikt över trädtoppar som är i full grönska under sommarhalvåret. Plats finns för säng, nattduksbord och förslagsvis ett skrivbord. Väggarna är målade i en sober ljusgrå nyans.

Sovrum 3
Ljust och stort sovrum med fönster i två väderstreck, utan någon insyn. Här finns plats för bland annat en dubbelsäng och nattduksbord. Längs ena väggen finns bra garderobsförvaring.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 124. Föreningen Brf Sandalmakarbacken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 073 kr (värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 0.99149 %.

Driftskostnad

Totalt 667 kr/mån (8 000 kr/år) varav El 667 kr/mån. Antal personer: 3. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

196 803 kr Uppgift om nettoskuldsättning kommer från ekonomisk förvaltare.

Föreningen
Brf Sandalmakarbacken bildades 2011 och i februari 2013 verkställdes ombildningen av Stockholm Pliggen 1. Föreningen upplåter 135 stycken bostadslägenheter (118 st med bostadsrätt och 17 st med hyresrätt) samt 2 lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt.

Föreningen har en omtalad trädgård med fina planteringar och flera grillplatser som nyttjas frekvent under sommarhalvåret.
Föreningens fastigheter är ritade av arkitekten Lars Bryde som uppmärksammats av många för sin skicklighet som bostadsplanlösare. 

Utförda renoveringar
Husen i föreningen är byggda 1970 och många renoveringar och åtgärder har gjorts sedan dess, på föreningens hemsida presenteras genomförda åtgärder sedan 1992, översiktligt i kronologisk ordning med de senast genomförda åtgärderna överst.
Här nedan listas åtgärder gjorda mellan 2022-2018:

2022

  • Spolning av stammar i samtliga hus.
  • Nya brytskydd till entréportarna.
  • Nya ventilationsgaller uppsatta på fasaderna.
  • Sandupptagning i samtliga dagvattenbrunnar.
  • Nedläggning av vattenrännor för avledning av vattenansamlingar och minska risken för vatteninträngning i källare vid regn.
  • Spolning samt filmning av samtliga källarbrunnar för översyn av stammar.
  • Omfattande vattenskada i hus 17 åtgärdad genom uppgrävning av terasser, ny dränering och avledning av vatten från husgrund.
  • Högtrycksspolning av brunnar i tvättstugan för att förebygga översvämningar. 
  • Kontroll av rörkopplingar och isolering av samtliga vindar genomförd.
  • Kontroll av el på samtliga vindar inklusive uppsättning av sensorstyrd LED belysning. 
  • Samtliga utemöbler utanför portarna har behandlats (slipade och inoljade).
  • Påbörjad OVK (2021) genomförd och avslutad.
  • Byte av samtliga rökluckor i fastigheten.

2021

  • Solceller på taket och IMD (Individuell mätning och debitering) driftsatt 
  • Samtliga undercentraler i fasrigheten utbytta.
  • OVK (obligatorisk ventilationskontroll) inledd.
  • Pilotprojekt - byte av balkongfönsterparti genomfört.

2020

  • Renovering och iordningställande av samtliga nio skyddsrum genomfört.
  • Golven i fastighetens trapphus slipade.

2019

  • Genomförd brandcellsbesiktning och funna brister åtgärdade.
  • Egenkontroll och energideklaration av fastigheten.
  • Stora tvättmaskinen i tvättstuga 2 (grov) utbytt.

2018

  • Omfattande renovering inklusive målning av samtliga trapphus med nya trapphusarmaturer (LED) och nya innertak i entréerna.
  • Renovering av tak på cykelburar.

 

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två st tvättstugor samt källarförråd.
Det finns barnvagnsförråd i källaren märkt Barnvagnar.
Cyklar skall ställas i förråden avsedda för cyklar om de skall förvaras inomhus. I varje källare finns avsedda cykelrum.
Det finns även cykelrum som är placerade utanför varje port.

Parkering
Föreningen har sammanlagt 107 P-platser fördelade på uteplatser, kall- och varmgarageplatser, priserna är 340 kr, 520 kr och 950 kr. Föreningen har just nu en kort kö till en p-plats. Garagehuset som är en samfällighet är nyrenoverat.

Kabel-TV och bredband
I föreningens fastigheter finns två olika nät; Telia öppen fiber och ComHem.

Ägande
Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. 

Pantsättningsavgift
573 kr per pant. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en restaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.