BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Karbidgränd 2

  • 2 rum och kök
  • 57.5 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna underbart charmiga och smart planerade tvåa med en härlig uteplats i det trivsamma området Järla Sjö!

När du kliver in möts du av en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Vidare in i bostaden finner du vardagsrummet, som är både stort och rymligt. Här har du möjligheten att skapa en hemtrevlig atmosfär med hjälp av justerbara taklampor, levande ljus och den inbjudande öppna spisen. Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och rymmer enkelt större soffgrupper, en arbetsplats och annan möblering efter dina önskemål. Det är verkligen den optimala samlingsplatsen för umgänge med vänner och familj.

Stig in i det moderna och stilrena köket där varje kvadratmeter är maximalt utnyttjad. Med en imponerande köksö som inte bara ger gott om arbetsyta utan är en social mötesplats där du kan sitta med vänner, njuta av ett glas vin och skapa minnen som kommer vara lika smakrika som dina rätter. Dessutom kan du blicka ut mot den grönskande baksidan under sommarmånaderna och känna det lugn närheten till vattnet ger. Från köket når man den tysta uteplatsen med yta för loungedel/matplats, grill och odlingsmöjligheter. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng samt förvaring. Utöver sovrummet så finns det grannar som gjort om förrådet till kontor/sovrum. Badrummet är utrustat med allt man behöver, stor spegel och extra förvaring. Här kan du sköta all tvätt hemmet kräver.  

Lägenheten måste upplevas på plats för att se bekvämligheterna med kök, vardagsrum, smart belysning samt andra smarta lösningar såsom fönster som lätt skiftar mellan genomskinliga och frostat läge.

Beläget i lugna och fina Järla Sjö med badrocksavstånd till badplats och båtklubb. Vackra promenadstråk och joggingspår i omkringliggande natur. Nära Nacka naturreservat, friluftsområdet Hellasgården. Nära till butiker och torg. Bra kommunikationer via buss till slussen på 10-15. Även tunnelbanans blå linje kommer och räknas va klar 2030.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Lägenhetsnummer 1001. Föreningen Brf HSB Lillängsbacken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 399 kr (Vatten, värme, internet och tv ingår).

Driftskostnad

Totalt 539 kr/mån (6 468 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 139 kr/mån. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

330 505 kr Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel: "Räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel". Nettoskuldsättningen, det vill säga det resulterande värdet, har multiplicerats med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen för att få fram bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Denna utredning baseras på uppgifterna som finns i den senast fastställda och ingivna årsredovisningen samt det andelstal som är registrerat på den aktuella bostadsrätten. Det är viktigt att påpeka att eventuella amorteringar eller nya lån som har upptagits sedan den senast fastställda årsredovisningen inte har beaktats i denna beräkning.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2001

Uppvärmning
Bergvärme & fjärrvärme

Föreningen 
Brf Lillängsbacken är en HSB förening och består av 60 lägenheter och radhus fördelade på två gårdar. Fastigheterna var färdigbyggda år 2001. Föreningen bildades 27 mars 2000 och registrerades 6 april 2000. Fastighetsbeteckning: Nacka Sicklaön 145:4. Föreningen kräver medlemskap i HSB.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-19.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inget beslut om avgiftshöjning - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-19.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns 4 cykelrum i föreningen.
Extra förråd kan hyras genom Järla sjö samfällighet.

Kabel-TV & Bredband 
Tele2:s grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband och IP-telefoni från Ownit ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Sju av föreningens bostadsrättshavare har tillhörande parkeringsplatser. För övriga 53 hänvisas till boendeparkering. Som boende i Järla Sjö kan man köpa månadsparkering till reducerad taxa som för närvarande är 400 kr i månaden. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i ett av samfällighetens tre garage. Till dessa är det kö.

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel på 10%.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/lillangsbacken/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön. 

Järla sjö fick Stadsmiljörådets utmärkelse 2004
Stadsmiljörådets motivering:
Järla sjö i Nacka får Stadsmiljörådets utmärkelse 2004 för förvaltningen av ett industriarv och omvandlingen av detta till en stadsdel för boende, arbete, handel och rekreation. Järla sjö visar att det går att skapa blandade och variationsrika stadsmiljöer som tar vara på det historiska arvet, samtidigt som nya och höga kvaliteter tillförs. Det är just denna koppling som är förutsättningen dels för den spännande och variationsrika miljön, dels för att få lokaler med överkomliga hyror även för småföretagare.

Stadsmiljörådets utmärkelse delas ut till förtänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter. Den består av en bronsplakett, utformad av konstnären Sivert Lindblom och har delats ut sedan 1992.

Friluftsliv
För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården.  Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid. Båtplatser samt kajakklubb finns i området. I närheten ligger Hammarbybacken som vintertid är en av Stockholms bästa slalombacke men är även populär sommartid med bland annat utegym.

Närservice
En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum. I Järla Sjö finns Pumphuset som erbjuder café och lanthandel med allt från exklusivt kaffe, färska kryddor till basvaror som tandkräm. 

Parkering och garage
Boendeparkering i Järla Sjö hanteras med digitalt p-tillstånd. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Varje lägenhet kan få två parkeringstillstånd, ett utan kostnad och det andra för 300 kr/månad. Boendeparkering kostar 400 kr/månad vilket innebär att den andra bilen kostar 700 kr/månad inräknat kostnaden för parkeringstillstånd P-tillstånd (400 kr/mån+300 kr/mån).

Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade varför inga garageplatser är personliga. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad.

Skolor
I närområdet finns även många bra förskolor och skolor.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.