BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge Centrum / Sjödalen

Finslipargränd 2

  • 3 rum och kök
  • 75.5 kvm
  • 3.095.000 kr /Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna nyproducerade(2018) 3:a om 75,5 kvm med stor uteplats belägen mot en inskyddad harmonisk innergård och fransk balkong mot sydvästläge. Här bor du med nyproduktionens alla bekvämligheter i en välplanerad planlösning med stor hiss och möjligheter till garageplats i fastigheten samt närhet till Huddinge Centrum! Stabil förening med låg avgift.

Brf Sjödalsterrassen 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 109 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler som ger intäkter. Dessutom finns 57 garageplatser i underliggande källare.

Och så läget! Läget är optimalt för dig som vill ha nära till puls och rörelse, men samtidigt bo mysigt och lugnt i en populär förening med en fantastisk terrass. I centrum finns det flera trevliga närbutiker såsom Coop, Hemköp, H&M, Kicks, bibliotek, bokhandel, gym, apotek, kafé, restauranger m.m. Huddinge är ett utav de snabbast växande områdena i Stockholm, nya bostäder byggs upp.Kommunikationerna är mycket goda i form av både buss och pendeltåg, till T-Centralen tar det cirka 15 minuter med pendeln. 

Varmt välkommen till Finslipargränd 2!
- Stabil förening med god ekonomi.
- Låg avgift (Internet, värme, kallvatten, kabel-TV (grundutbud).
- Stora fönsterpartier genomgående som släpper in ljus
- Stor uteplats mot inskyddad innergård.
- Gemensam terrass.
- Nyproducerad 2018
- Genomgående parkettgolv av ek.
- Lättmöblerade rum.
- Optimal planlösning.
- Ett stenkast från Huddinge Centrum med dess kommunikationer och serviceutbud.
- Rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Bra med förvaringsutrymmen.
- Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare.
- Källarförråd
- Vacker innergård att nyttja.
- Föreningen disponerar även 57 garageplatser i underliggande källare, laddstolpar finns.
- Gemensamma utrymmen: cykelförråd, soprum/ barnvagnsförråd, övernattningslägenhet, innergård med lekplats och grillmöjligheter samt takterrass med ute kök.
- Fantastiska naturnära promenadstråk alternativt joggingtur och på fem minuters gångavstånd ligger sjön Trehörningen som är en del av Paradisets naturreservat, Huddinge kommuns största sammanhängande skogsområde.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer (se vidare i annonsen under länken Huddinge centrum).

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt med härligt ljusinsläpp från bostadens alla vinklar. Här finns goda förvaringsytor via skjutdörrsgarderober. 

Vardagsrum – Ljust och stort
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av vackra fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang, här kommer man även ut till lägenhetens franska balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social öppenhet till köket. 

Solig uteplats - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På uteplatsen som har bästa solläge finns det plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret.

Kök – Stilrent kök från Marbodal 
Köket har mycket god förvaring bakom vita köksluckor och köksskåp, praktiska arbetsytor med mörkt kakel ovanför bänkytan. Köksutrustningen består av hela kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn och microvågsugn från Siemens. Köket ligger i öppen planlösning till vardagsrummet och har en matplatsdel för 6-8 personer. 

Sovrum 1 – Stort och rikligt ljusinsläpp med goda förvaringsmöjligheter.
Här finns det ett stort fönsterpartier som ger rikligt med ljus och utgång till bostadens uteplats. Rummet är väldigt luftigt och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna och garderober.

Sovrum 2 – Rofyllt med morgonsol.
Här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för säng  arbetshörna och garderober. Rummet disponeras som ett barnrum,

Duschrum & WC – Stilrent med fokus på funktion och komfort
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med stora hela kaklade väggar och ett mörkt klinkergolv.  Badrumsutrustningen består av WC, tvättmaskin, torkmaskin med arbetsyta och skåpluckor ovan, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med glasvägg. 

Övrigt – Optimalt med förvaring
Till bostaden finns ett tillhörande källarförråd på ca 5 kvm. Samt ett mindre på ca 1.5 kvm.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 4-1101. Föreningen Brf Sjödalsterassen 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.095.000 kr /Utgångspris. Månadsavgift 5 488 kr (Värme, kallt vatten, bredband och kabel-tv. ingår). Andel i föreningen är 1.12929 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 2. Faktisk förbrukning av varmvatten och hushållsel mäts separat för varje lägenhet och aviseras kvartalsvis i efterskott med månadsavgiften.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen 
Föreningens fastighet, Brandsten 5, bebyggdes av Veidekke Bostad AB och färdigställdes 2018 är belägen i Huddinge kommun. På fastigheten finns ett flerbostadshus innehållande 109 lägenheter.
Dessutom finns 57 garageplatser i underliggande källare. Platserna i garaget hyrs ut via ett av föreningen helägt aktiebolag. En lokalyta om 378 kvm finns fördelat på tre lokaler varav en är färdigställd för uthyrning.  

Byggnadsår
2018

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger marken. 

Utförda renoveringar/avgiftshöjningar
Inga planerade renoveringar och inga avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-10-12).

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi

Parkering
Garageplats kan endast hyras av bostadsrättsägarna i föreningen. Kundservice Mån-Tor (Kl.09-14), Tel: 08-40839638, Mail: kundservice@parkando.se

Priser från: 1375kr – 1750kr inkl. moms beroende på plats i garaget och storlek på p-platsen. Laddplats: 1600kr inkl moms + förbrukning. MC-plats: 450kr ink moms.

Gemensamhetsutrymmen inomhus
Tillsammans ansvarar vi för: Entré, trapphus, barnvagn, cykelrum, förråd, innergård och takterrass.

TV- och internetanslutning
Boenden får tillgång till tv, telefoni och internet via en fastighetsanslutning med Telia. Vi har ett brett utbud av tv-kanaler, bredband samt bredbandstelefoni.
Bredband: Kollektivt bredband 100/10 Mbit/s
Telefoni: Kollektiv bredbandstelefoni
TV: Kollektiv digital-tv kanalpaket Lagom
För mer information gällande vilka kanaler som ingår se www.telia.se

Medlemsinformation
Styrelsens policy för andrahandsupplåtelse är att följa Hyresnämndens praxis. Tillstånd från styrelsen krävs för andrahandsupplåtelse. Då bostadsrättsföreningen medger att medlem får upplåta sin bostadsrätt i andrahand får föreningen ta ut en särskild avgift för detta. Avgiften får uppgå till högst 10% av ett prisbasbelopp per år.

Överlåtelseavgift
1 463 kr, betalas av köparen. 

Pantsättningsavgift
585 kr.

Föreningens hemsida
Besök gärna föreningens hemsida på https://brfsjodalsterrassen2.bostadsratterna.se/om-foreningen/

Områdesbeskrivning

Huddinge Centrum – Välkommen till dina kvarter
Huddinge Centrum är som är ett levande centrum med öppna gator och välkomnande torg. Här blandas köpcentra med mindre torg som Forelltorget och Sjödalstorget, som tillsammans erbjuder ett brett utbud av butiker fyllda med allt du behöver - livs, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mycket mer. Här finns både väletablerade kedjor samt många små lokala handlare. Men Huddinge Centrum är mer än shopping, det är en mötesplats för alla Huddingebor och besökare där du finner ett mångsidigt utbud av nöje, service, kultur, caféer och restaurangermed väldoftande maträtter från världens alla hörn.

Huddinge Centrum genomgår just nu en stor upprustnings- och moderniseringsperiod. Resultatet blir en upprustad stadskärna där den unika torgmiljön bevaras, samtidigt som ny modern arkitektur tillkommer. Välkommen till ett spännande möte mellan 1950-tal och 2000-tal!

Kommunikationer 
Huddinge har mycket bra kommunikationer och hit tar man sig enkelt med såväl med pendeltåget, buss som bil. Pendeltågsstation Huddinge som ligger tar dig som tar dig till Stockholm Central på ca 13 minuter. Flertalet busslinjer trafikerar också med bland annat buss 173 som tar dig till Kungens Kurva. För den bilburna tar Huddingevägen er in till Stockholm innerstad på ca 15 min. 

Fritid, natur och rekreation
I Huddinge har man nära till både naturen och fina sjöar som Trehörningen med dess mysiga badplatser. För den som vill röra på sig finns i Huddinge ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Här kan man välja på allt från tennis, fotboll, simning och gym till utförsåkning och downhill i närliggande Flottsbro Bikepark och skidanläggning. Flottsbro är Storstockholms högsta slalombacke och är väl värt att besöka såväl sommar som vinter.  Vid sjön Magelungen i Huddinge ligger även Ågesta friluftsområde som är en frisksportanläggning med motions- och vandringsledermed olika längd(elljusspår 1,0 km - 3,3 km - 6,0 km). Ågesta friluftsområde räknas till en av Stockholms största anläggningar för längdskidåkning. Här byggs ett belyst konstsnöspår som skall stå klart till vintern 2019. Inom friluftsområdet finns bland annat frisbeegolfbana, bollplan, volleybollplan, belyst utegym, båtbrygga och grillplatser Genom området passerar även en del av Huddingeleden.

Kungens Kurva
I närheten finns också Kungens Kurva där Skandinaviens största shoppingområde ligger. Här finns bland annat Ikea och nöjespalatset Heron City med SF Bio, restauranger, bowlinghall, butiker med mera.