BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fagersjö

Skrakgränd 3

  • 3 rum och kök
  • 82 kvm
  • 2.295.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Kommande försäljning, privatvisning möjlig!
Naturnära Lägenhet vid Magelungen! 

Nu finns tillfället att förvärva en strålande trea i det natursköna Fagersjö. Denna ljusa och välplanerade bostad har genomgått en smakfull renovering och med sjön Magelungen som en nära granne så kan man inget annat än stormtrivas. Det är verkligen en pärla som måste upplevas på plats! 

Boendet är centralt beläget med närhet till matbutiker, grönområden, förskolor och utmärkta bussförbindelser. Lägenheten består av ett stilrent kök med gott om plats för matlagning och arbete, ett stambytt badrum, ett rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp och en grönskande balkong.

Området är trivsamt med många grönområden och sjön Magelungen bara en kort promenad bort. Dessutom finns det utmärkta bussförbindelser till både HögdalenCentrum och FarstaCentrum.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 31. Föreningen BRF Mätpinnen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.295.000 kr. Månadsavgift 4 558 kr. Andel i föreningen är 1.5015 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 3.

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Föreningen består av två byggnader från 1961 med adress Skrakgränd 1 och 3 och består av 60 st lägenheter och 4 st lokaler. Av dessa 60 st lägenheter är 41 st bostadsrätter och 19 st hyresrätter. Hyresrätterna är dolt kapital med ca 40 000 000 kr. Vid försäljning av dessa kan föreningen använda intäkten för att göra ytterligare amorteringar på sina lån. Lokalerna ger intäkter på ca 46 000 kr per år. Lägenheterna har antingen ett källarförråd eller ett vindsförråd som tillhör bostaden. 1-fas i lägenheterna.

Utförda renoveringar
OVK godkänd 2020.
Energideklaration 2020.
Stambyte 2016
Säkerhetsdörrar 2016
Radonmätning 2014 godkänd, under gränsvärdet.
Fönster 3-glas 2013. Ljudisolerande fönster installerade. Ger väldigt tyst inomhusmiljö.
Tak 2013
Fasad 2013
Hissar 2010

Kommande renoveringar

Tv och bredband
Tele2 (Comhem). Finns även stadsnät (fiber) där man valfritt får välja operatör.

Gemensamhetsutrymmen
Två tvättstugor uppdaterade 2013. Miljöstuga.

Ekonomi

Parkering
Det finns 27 st p-platser (500 kr) och 16 st garage (1200 kr) I garagen har man en egen port, men delar utrymmet med en annan person. Ingen kö på garageplatser eller parkeringsplatser för närvarande, och många hyresgäster som inte bor i föreningen är uppsagda, så det kommer finnas tillgängliga platser.

Mark
Föreningen äger marken.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Sjön Magelungen stränder ger möjlighet till bad, friluftsliv och promenader. Från Fagersjö till Farsta finns en strandpromenad och sedan år 2007 finns en 3,5 km lång naturstig runt Farstanäset. Vintertid plogas en skridskobana på isen vid Farsta gård när väderleken så tillåter. I Fagersjöskogen finns el-ljusspår. På andra sidan sjön finner man Ågesta friluftsområde med golfbana, kortare och längre el-ljusspår (Stockholms längsta med sex km) för promenader, löpning och skidåkning.   Fagersjöskolan är en kommunal grundskola med drygt 200 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har fritidshemsverksamhet för barnen upp till årskurs 3, samt en öppen fritidsverksamhet. Här finns även förskolorna Äppelgården, Vildanden och Havsörnen.   En stor Lidl-butik ligger vid Havsörnsvägen, intill den finns även pizzeria och grill, samt bensinstation. Fågelvägen är det ca 2 km till Farsta centrum, Hökarängen och Högdalen, så all tänkbar service finns inom kort avstånd.    KOMMUNIKATIONER Bra bussförbindelser till Farsta, Högdalen, Älvsjö resecentrum samt Liljeholmen. Tunnelbana finns i Farsta, Hökarängen och Högdalen, hit cyklar du på ca 10 minuter.