BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Nynäsvägen 337

  • 1 rum och kök
  • 43 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna charmiga 1920-talspärla i trivsamma Gamla Enskede! På våning två kliver ni in i bostaden som osar av charm och erbjuder er ett rymligt kök, högt i tak, djupa fönsternischer, plankgolv, fiskbensparkett samt ett välplanerat rum. Från köket blickar ni ut över den gemensamma gården och villaidyllen. Köket är smakfullt och erbjuder arbetsyta, plats för bord, stolar. Förvaring finns det gott om i skåp, har finns det tidstypiska serveringskåpet bevarat. Vidare i bostaden erbjuds en rymlig hall, badrum med klinkergolv och kaklade väggar samt en klädkammare. Rummet är lätt att möblera med säng, soffa och arbetsplats. Bostaden har verkligen en genomgående charm! Lägg även till att det finns ett separat förråd och en trivsam innergård med grillplats och utemöbler som medlemmarna kan nyttja. 

 Brf Vattenkonsten är en välskött föreningen om totalt 15 lägenheter, varav två är hyresrätter (dold tillgång). De har även tre hyreslokaler som inbringar intäkter. Ekonomin är god och de större renoveringarna är gjorda. I föreningen beskriver medlemmarna en fin grannsämja och den gemensamma gården är en given plats sommartid.  

I Gamla Enskede bor du i ett lugnt och trivsamt område med direkt närhet till både vacker natur och stadspuls. Från bostaden har ni promenadavstånd till omtyckta restaurangen Gamla Enskede Matbod, Matateljén, Robin Delselius bageri samt småbutiker. Matbutik hittar ni i Sandsborg där ICA finns, även apotek och blomsterbutik. Med en lite längre promenad Globen Shopping och Tolv där du har ett stort utbud av butiker, restauranger, bowling och andra spännande aktiviteter. Vill ni känna stadens puls tar tunnelbanan er in på ca15 minuter till T-centralen.

Denna bostad måste upplevas! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 2 av 3 . Lägenhetsnummer 11-1103. Föreningen BRF Vattenkonsten.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 552 kr (Värme, vatten och basutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 6.2259 %.

Driftskostnad

Totalt 997 kr/mån (11 964 kr/år) varav El 411 kr/mån, Försäkring 283 kr/mån, Gas 303 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och 0 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör. .

Föreningen
Föreningen bildades 2003 och är en äkta bostadsrättsförening. Brf Vattenkonsten upplåter 15 lägenheter varav 2 upplåts som hyresrätt (dold tillgång). Det finns även tre hyreslokaler.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar planerade, stämt av med styrelsen 2024-02-28.

Byggår
1926-30

Utförda renoveringar
2020 fönsterrenovering målning
2017 service fjärrvärme, iordningställande uthyrning källarlokal
2015 asfaltering och jobb med gården
2014 dränering husgrund
2011 renovering trapphus och fasad
2008 renovering av del av taket
2007 stambyte (samtliga stammar badrum och kök)
2005 byte av el-stigare
2004 installation fjärrvärme
1981 fönsterrenovering

Kommande renoveringar
Förbättringar av ventilation på sikt.

Tv och bredband
Ansluten till fiberbredband via Stockholms stadsnät.

Gemensamhetsutrymmen
Förutom föreningens tvättstuga har föreningen användning av sin tomt. Utemiljön består av gemensam grillplats och gård med fruktträd och rabarber samt en stor gräsmatta. Bastu och tvättstuga finns i källaren. Liten och trevlig förening med god grannsämja.

Parkering
Föreningen har 5 st parkeringsplatser på gården som erbjuds via ett kösystem, fn finns inga lediga platser men ingen kö (info från styrelse 2024-02-28). Parkeringsplatserna kostar ca 150 kr/mån. Boendeparkering och datumparkering råder i området via Stockholmsstad. Boendeparkeringen kostar ca 500 kr/mån.

Mark
Marken innehas med tomträtt som omförhandlas 2026.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Entréhall
Stor hall med möjlighet att möblera med förvaringsmöbler, även ett litet hemmakontor. Här finns en platsbyggd garderob samt hatthylla. 

Kök
Smakfullt kök som erbjuder gott om plats för matlagning och umgänge! Här blickar ni ut mot bakgården och Enskedes villaidyll. Lättmöblerat med bord och stolar. Den maskinella utrustningen består av gasspis, elugn, kyl/frys, diskmaskin, fläkt. Bänken är djup och pryds av virrvarr-bankskivor. 

Badrum 
Badrummet är stilrent och har vitkaklade väggar mot grått klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch, wc, handdukstork, spegel, kommod och handfat. Badrummet är förberett för att kunna installera en tvättmaskin. 

Allrum
Luftigt och lättmöblerat rum som erbjuder plats för stor säng, soffa, arbetshörna. I anslutning till rummet ligger klädkammaren. 

Förråd
Till bostaden hör ett förråd.