BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hökmossen-Hägersten

Hökmossevägen 68

  • 3.5 rum och kök
  • 62 kvm
  • 2.650.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en mycket fin och välplanerad lägenhet 62 kvm, används idag som en 3,5 rum och kök. Extremt yteffektiv lägenhet i mitten av huset och med ett lugnt läge. Passar perfekt till den som behöver flertalet rum och många sängplatser. Genomgående mycket gott skick med fräscha ytskikt, fina ekparkettgolv, snyggt kök, bra med förvaring samt stambytt badrum. 

Belägen i en stor och bra bostadsrättsförening där man äger marken, har genomfört de stora renoveringarna och har bra koll på ekonomin.

Mycket trevligt område med närhet till allt man kan önska sig. Endast en kort promenad upp till Telefonplan, Midsommarkransen, Västberga och Hägerstensåsen. Kommunikationer i form av buss och T-bana, fina restauranger, butiker, mataffärer och nöjen, allt finns i närheten!

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 15725-01-01-117118. Föreningen Brf Korpen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.650.000 kr /Bud. Månadsavgift 4 884 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.14542 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1943

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen 
Bostadsrättsföreningen Korpen bildades 1998-12-08 och äger och förvaltar fastighet Koppartråden 7 från 2001. Föreningens adresser är Hökmossevägen 60-70, Mellanbergsvägen 9-23. Föreningen omfattar 108 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrättslägenheter, 3 lokaler med bostadsrätt och 11 lokaler med hyresrätt. Föreningen totalrenoverade husen mellan 2001-2004. Husen uppfördes 1943-1944 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och belåningen ligger på 8,552 kr/m2 (årsred 2022) vilket är bra då man gjort de flesta stora renoveringar och att man har kvar 3 hyresrätter och även har flertalet lokaler vilket inbringar inkomst.

Mark
Friköpt

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser och lekstuga. Barnvagnsrum och cykelförråd i varje hus.

Tvättstuga
Tvättstuga är belägen på Mellanbergsvägen 9-23 med totalt 6 st tvättmaskiner, 3 torktumlare, 2 torkrum coh 2 manglar. 

Tv / Internet
Föreningen är ansluten till ComHem för leverans av kabel-tv och bredbband. Kabel-tv med grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Fiberuppkoppling kan erhållas via Bredbandsbolaget/Telenor. Beställs och debiteras separat. 

Bilplats
Parkeringsplats har ett 6 p-platser för 400:-/mån och några MC-platser för 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I övrigt gäller boende- och gatuparkering i området.

Utförda renoveringar
2001 - Renoverades fönster och trapphus
2001 - El-stigar
2001/2003- Stambyte kök och badrum
2001 - Fjärrvärme
2002 - Tak
2005 - Tvättstugor
2010-2011 Renoverades socklar på samtliga fasader
2014 - Föreningen har tätat kulvertar
2020 - Renoverat värmekulvertar
2022 - Renoverat sopstationer
2023 - Ommålning tvättstuga
2023 - Fönsterrenovering

Överlåtelseavgift
1 433 kr debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr 

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Storlek
Lägenheten är 62 kvm och står i föreningens förteckning som 2 rum och kök.

Områdesbeskrivning

Telefonplan
Från lägenheten promenerar man till populära Telefonplan med bland annat trendiga Restaurang Landet, SATS, klättercenter, A.B café, ICA och röd tunnelbanelinje som når innersta på under 10 minuter. Runt husknuten går även buss till Liljeholmen med galleria innehållandes ca 90 butiker, all tänkbar service och flera mataffärer. I närheten ligger även stora Coop Västberga med Systembolaget och även andra butiker. I området ligger populära Västbergaskolan och flertal förskolor och i anknytning Västberga IP. På promenadavstånd finns även Midsommarkransen med sina populära restauranger och caféer. Området är naturvänligt och lugnt då man bor granne med villakvarter utan genomfartstrafik med fina promenadstråk och närhet till Mälaren med badplatser och fina Vinterviken.

Telefonplan har utvecklats från en sömnig närförort med industrier till en oerhört levande stadsdel som idag erbjuder allt du behöver inom kultur, mat, nöje och bevarade grönområden bara ett stenkast från innerstadens puls. Här samlas idag många kreativa verksamheter inom bland annat formgivning, industri- och produktdesign. Många företag har flyttat hit eftersom de uppskattar känslan i de gamla industrikvarteren och den så kallade "Telefonplansandan". Vid Telefonplan har mycket planerats samt projekteras och mer är på gång att ske i detta nyskapande bostadsområde.