BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fruängen

Elsa Brändströms Gata 73

  • 5 rum och kök
  • 116 kvm
  • 7.150.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

En av områdets största tomter (friköpt) och ett topprenoverat hus 2022! Ett otroligt smakfullt renoverat hem väntar här på Elsa Brändströms gata 73. Nuvarande ägare har valt sobra och fina färg- och materialval. Perfekt för den familj som vill ha något inflyttningsklart där man inom några månader kan börja njuta av den stundande sommaren och den härliga trädgården. Det som sticker ut med det här huset, förutom det fina skicket, är just trädgården som har ett härligt gavelläge och som är i riktigt bra storlek. De olika uteplatserna och balkongen gör att du kan följa solen från tidig morgon till sen kväll.

Det fina tegelhuset som är byggt 1966 är riktigt välplanerat och ger ett gott första intryck. Husets framsida erbjuder en plan gräsmatta som inramas av grönska. Entréplanet består av en hall, ett badrum, två sovrum varav ett med en klädkammare samt ett extrarum. Hallen har gott om garderobsförvaring, här finns plats för hela familjens ytterkläder och skor. På första delen av hallgolvet ligger ett klinker och golvvärme. Samtliga sovrum är i bra storlek, det tredje rummet utan fönster nyttjas av nuvarande ägare som ett gästrum. Ventilation installerades i gästrummet år 2023. Möjlighet kan finnas att sätta in ett fönster i gästrummet, detta kräver bygglov. Det smakfulla badrummet på entréplanet renoverades år 2022 och är bl.a utrustat med dubbelhandfat med kommod, dusch med vikväggar och golvvärme. I närheten av det tredje sovrummet finns också en stor bastu och ett förråd.

En trappa upp nås ett sovrum, det andra badrummet, kök, vardagsrum och tvättstuga. Det underbara köket går i en sober grön nyans och har gott om skåpförvaring och avställningsytor. Här finns också en trevlig köksö som blir till den perfekta frukostplatsen. Högt och fritt läge utan någon insyn. Från köket nås en balkong som har ett härligt solläge, här finns en markis som ger skydd under riktigt soliga och regniga dagar. Sovrummet på det övre planet är rymligt och har samma ostörda läge som köket. Badrummet på det övre planet är även det smakfullt renoverat, här finns bl.a handfat med kommod, badkar och golvvärme. Vardagsrummet är stort med plats för både soffa och en matmöbel. I anslutning till vardagsrummet har man tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, diskho och flera skåp. Från vardagsrummet öppnar de glasade dubbeldörrarna ut mot den underbara trädgården.

Gaveltomten har ett riktigt bra och ostört läge med perfekta soltimmar från morgon till kväll, det här är dessutom en av områdets största tomter! Trädgården är uppvuxen och har gott om planteringar. Trädgården tillsammans med balkongen och altanen resulterar i många olika sittplatser där man gärna samlar familj och vänner för grillkvällar, kalas och midsommarfirande.

Det finns ett stort förråd i anslutning till trädgården. Ytterligare förvaringsutrymme finns uppe på vinden.

Fastigheten ingår i populär och bra skött samfällighet. I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, vatten, bredband, garageplats, parkeringsplats, gräsklippning och snöröjning av gemensamma ytor, allt för endast 4340 kr/mån! Avgiftsändring kan komma att ske pga ökade driftskostnader och kommande stambyte. Inga beslut tagna kring detta. Avstämt med samfälligheten 2024-04-08.
För mer information vänligen besök samfällighetens hemsida: www.kvarnhagen.se

Beläget i idylliskt läge i populära Fruängen med närhet till förskolor, skolor, kommunikationer och serviceutbud! Här bor du med gångavstånd till tunnelbanan. I närheten finns förutom Fruängen centrum även populära Långbro Park med Långbro värdshus och det trevliga caféet Bakfickan. För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada och sola.