BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga

Toffelbacken 25

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • 1.995.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad 2:a om 48 kvm med balkong, i söderläge, som vetter mot trevlig skogsdunge. Lägenheten har ett fräscht och renoverat badrum och stort vardagsrum med inglasad balkong. Kök i anslutning till vardagsrum där man kan ta ned väggen emellan för den som önskar en mer öppen planlösning. Det stora sovrummet har ingång från både hallen och vardagsrummet. Hallen har massor av plats för förvaring i hel inbyggd garderobsvägg. Genomgående ekparkettgolv i lägenheten. Lägenheten har mycket stor potential men kräver en uppfräschning av ytskikt.

Här bor du i en omtyckt BRF med grönskande innergårdar, grillplatser och lekplatser. 

En kort promenad bort nås Älvsjö Torg, där finns det mesta man behöver i vardagen - mataffär, gym, caféer, restauranger, apotek, florist, frisör och andra butiker. Mycket bra kommunikationsmöjligheter via pendeltåg och bussar.

Lite längre bort i området finns Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare en bit bort finns Fru Marias bak där du kan stanna till för en fika eller för att inhandla frukostbrödet och på vägen hem stanna och handla en fredagsbukett i blomsteraffären intill. Ytterligare guldkorn i Långbro är restaurangen Aloë med två Michelinstjärnor samt restaurangen Rinos Bodega som är belägen i samma byggnad. 

Hall 
En halvtrappa upp i fastigheten nås bostaden. Hallen är alldeles perfekt i storlek med garderobsförvaring längs ena väggen och på motsatt sida finns utrymme för en hatthylla. För de ting som inte ryms i lägenheten så kommer källarförrådet till användning. Källarförrådet som bostadsrättsinnehavaren förfogar över är i samma huskropp. 

Badrum 
I anslutning till hallen finns det smakfullt renoverade badrummet. Här finns WC, handfat med kommod undertill, dusch med helglasade duschväggar och tvättmaskin.


Sovrum
Sovrummet nås från både hall och vardagsrum. Rummet är i bra storlek med plats för säng, nattduksbord, byrå och skrivbord. 

Kök 
Fint och praktiskt kök med allt man behöver. Dubbla fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Väggen mot vardagsrummet kan ta ned för den som önskar en mer öppen planlösning! 

Vardagsrum 
Vardagsrummet är rymligt och har plats för soffa, soffbord, skrivbord, bokhyllor och en TV-möbel. Stora fönsterpartier ger ett bra ljusinsläpp. 

Balkong 
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som blir till ett extrarum under stora delar av året. Här finns plats för en utemöbler och blommor. Balkongen ligger i ett trevlig söderläge och vetter mot fin skogsdunge.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 348. Föreningen BRF Apelsinlunden.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 510 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 70 kr/mån för bredband ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 125 kr/mån. Beräknade via schablon. Kostnaderna kan variera beroende på avtal och användning.

Allmänt om föreningen:
BRF Apelsinlunden bildades den 2:a november 2009. Föreningen upplåter totalt 123 bostadslägenheter, varav 114 med bostadsrätt och 9 med hyresrätt. Vidare upplåter föreningen 1 lokal. Värdeåret samt byggnadsår är 1970.

Fastigheten innehas med tomträtt. 

I varje port i källaren finns det utrymme för cykelförvaring och ett separat barnvagnsförråd. Föreningen har även en ”miljöstuga” där papper/kartong, glas, plast, metall och brännbart kan slängas.

Föreningen har en informativ hemsida: http://www.apelsinlunden.se

Uppvärmning
Uppvärmning sker med fjärrvärme.

Gemensamhetsutrymmen:
Tvättstugan ligger på Toffelbacken 35 med två rum. I ena rummet finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och tillgång till ett torkrum och i det andra rummet finns det tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och tillgång till ett torkrum. 

Parkering: 
Föreningen har 96 parkeringsplatser fördelade enligt nedan: 
Garaget Kängvägen: 
Varmgarage, 10 platser 
Kallgarage, 10 platser 
Garagetak, utomhus, 9 platser 
Banvallen: 31 platser 
Toffelbacken: 28 platser 
Carporten: 8 platser
Elladdstolpar installeras på några p-platser utomhus.
Till garage och parkeringsplatser finns det en kölista som administreras av föreningens styrelse. Vänligen kontakta styrelsen för information om platstillgång och priser.

TV och Bredband: 
Under vår/sommaren 2021 byttes Telia ut mot Stockholms stadsnät och ingår i avgiften för alla boenden. Hastigheten är 1000/1000 Mbit och avgiften om 70 kr/mån läggs på månadsavgiften för alla boende. ComHem kommer finnas kvar som val och Stokab äger fortfarande nätet.

Nyligen genomförda samt planerade renoveringar eller åtgärder
Solceller är installerade och i drift. Individuell mätning och debitering (IMD) finns för alla hushåll vilket innebär att nätavgiften och nätabonnemangen finns enbart för resp port och inte för resp hushåll (besparing på ca 1500kr per år och hushåll). Föreningen har nyss dränerat alla hus och gjort om alla innergårdar och uteplatser.

Föreningen håller på att ta fram en ny underhållsplan så i dagsläget är inget planerat men balkongerna kommer att behöva renoveras inom de närmaste åren och det spekuleras om stammarna bör bytas inom 10 år.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. 

Pantsättningsavgift
585 kr per pant. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är ej pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!