BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Högalid

Heleneborgsgatan 25B, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 64 kvm
  • 6.925.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

5 tr upp i vacker fastighet anno 1917 finner ni en perfekt planerad sekelskiftestrea. Lägenheten ligger högt belägen med utsikt och balkong mot innergården. En helt unik lägenhet i sitt slag med storslagen panoramavy över kringliggande takåsar och Högalidskyrkans klocktorn. Med en interiöra trappa till separat sovrum, synliga takbjälkar och det höga läget ger det verkligen stor karaktär till lägenheten. När man står i köket och blickar lägenhetens utsikt vill man bara stanna och njuta. Här bor ni i en förening som äger marken och har en låg belåning om 3 315 kr/kvm.

Utsikten över takåsarna och det stora ljusinsläppet har gjort att nuvarande ägare verkligen trivts och fullkomligt älskat den här lägenheten. Detta är dessutom en bostad med mycket karaktär, högt i tak och charmfulla rum. Dessutom mycket tyst läge och en känsla av att bo högst uppe på taket. Varsamt renoverad i omgångar. Senast har balkongen byggts. Planlösningen är mycket funktionell utan några bortslösade ytor, vilket gör att de 64 kvadratmetrarna upplevs som mycket rymliga. Kök och vardagsrum ligger intill varandra centralt i bostaden och intill finns två sovrum, ett i var ände. En mycket charmig och mysig detalj är att lägenhetens största sovrum ligger en trappa upp från köket och att det under trappan finns smarta platsbyggda förvaringsskåp. Dessutom har bostaden ett stilrent och rymligt badrum, en snygg hall och ytterligare platsbyggda förvaringslösningar.

En lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

- Vacker sekelskiftesfastighet
- Balkong i söderläge
- Föreningen äger marken och är lågt belånad
- Väl tilltagen takhöjd
- Stora fönster med fantastiskt ljusinsläpp, utsikt mot Högalidskyrkan
- Gediget kök med matplats för ca 6 personer
- Bastu, övernattningslägenhet samt två grönskande innergårdar i föreningen
- Mysigt belägen nära Långholmen
- Endast ca 5 minuters promenad till T-bana

Denna härliga lägenhet är en mycket lyckad mix av två ursprungliga ettor och en torkvind, idag sammanslagna till en oemotståndlig enhet med bedårande detaljer som mjuka trägolv, spegeldörrar, bjälkar och snedtak. Till lägenheten hör dessutom mycket bra förvaringsutrymmen i hela tre förråd, två väl tilltagna vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Köket nås som första rum innanför hallen, härligt och inbjudande! Rummet är charmfullt vinklat och har ett fönster från vägg till vägg och vid det plats för ett stort matbord. Här äter du middag med utsikt över Högalidskyrkan. Köksinredningen är byggd i vinkel i den inre delen av rummet. Den generösa takhöjden utnyttjas med överskåp i dubbla rader vilket ger gott om förvaringsutrymmen. Bänkskivorna är av massivt trä och väggarna är kaklade med vitt klassiskt kakel. Kyl, frys och diskmaskin (ny 2019) är integrerade i skåpinredningen och därtill är köket utrustat med gasspis och fläkt från Bertazzoni i rostfritt utförande. Från köket leder trappan upp till stora sovrummet, och under den finns inbyggda förvaringsskåp.

Vardagsrum I fil med köket ligger vardagsrummet som är ett generöst, ljust och trivsamt rum som även det ståtar med udda vinklar och ett stort fönster med maffig utsikt. Dessutom synliga bjälkar och en fin spegeldörr med överfönster mellan rummet och köket.

Kanske är det stora sovrummet ändå det bästa rummet i lägenheten, allra högst upp, stort och luftigt och med fantastisk utsikt över takåsar och Högalidskyrkan. Här finns tre stora inbyggda garderober med trärena spegeldörrar och även öppna hyllplan i en nisch. Snedtak, synliga bjälkar och pärlspontpanel är andra detaljer som tillför karaktär. Innanför vardagsrummet ligger ett mindre rum som också det kan användas som sovrum, eller som nu, som kontor. Ett gammalt skafferi är här ett mycket bra förvaringsutrymme.

Det fina badrummet helrenoverades under 2018. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger mörk hexagonformad klinker med golvvärme. Här finns en tak- och handdusch. Under handfatet ligger en skiva av granit på en kommod. Därtill har rummet wc, vitlackade hyllor, en rund spegel och handdukshängare samt handduksknoppar i mässing.

Hall innanför ytterdörren finns gott om plats för ytterkläder och skor målad i varm välkomnande kulör.