BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lundagatan 42A

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 5.300.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Lundagatan 42A och ett av Söders bästa lägen! Här bor ni i en välbevarad fastighet från 1930 i välskött förening med låga avgifter. Välplanerad hörnlägenhet som upplevs större än sina 51 kvm och med ca 2,70 m i takhöjd vilket skapar en otrolig rymd i hela lägenheten tillsammans med fina siktlinjer. Både kök och badrum är i fint skick till ett inflyttningsklart drömboende med välbevarad charm där klassiskt möter modernt på absolut bästa sätt - välkommen in!

Väl inne i lägenheten möts ni av ett hem som utmärker sig med fina, välbevarade originaldetaljer såsom trägolv, skafferi och pardörrar från byggnadsåret. Här strålar ljuset hela dagen från stora fönsterpartier i två väderstreck över stora luftiga ytor. Det öppna och ljusa hörnläget inramas vackert av grönskan utanför åt samtliga håll samtidigt får ni en privat känsla då fastigheten ligger i souterräng mot gatan.

Social och öppen sällskapsdel i vardagsrummet som inrymmer både stor soffgrupp och matplats för större sällskap. Sovrummet är väl tilltaget och inrymmer gott om förvaring och dubbelsäng och spjälsäng utan problem. Gott om förvaring i platsbyggd garderobslösning och dubbla klädkammare. Renoverat badrum som är stort och välplanerat med smart lösning för kombinerad tvättmaskin / torktumlare och golvvärme för samtlig komfort. Till lägenheten hör även ett förråd och en halv trappa upp från lägenheten nås en trevlig gemensam vädringsbalkong.

Bo i en av Söders mest stabila föreningar med samtliga stora renoveringar utförda och en väldigt god ekonomi med låga avgifter tack vare de 22 hyreslokaler som hyrs ut och inbringar intäkter om ca 2 Mkr årligen tillsammans med en extremt låg belåningsgrad om endast 1 770 kr / kvm. Föreningen är både trivsam och välskött med flera attraktiva attribut såsom gröna innergårdar samt en nybyggd terrass som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge. Som medlem har du även tillgång till 8 moderna tvättstugor, 4 övernattningslägenheter, stora förråd och hobby- och musikrum.

Här bor man lugnt och avskilt men samtidigt centralt och naturnära, ett stenkast från Skinnarviksbergets magnifika utsikt och Hornstulls attraktiva puls. Belägen i trivsamma kvarter runt Zinkensdamm med direkt närhet till t-bana ca 400 m från lägenheten, det finns även bra bussförbindelser direkt utanför porten och all tänkbar service i närområdet vid Mariatorget och Hornstull med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service runt hörnet. 

Lundagatan och Skinnarviksberget är en riktig oas på söder, här är det nära till naturen och samtidigt nära pulsen i Hornstull och på Mariatorget. HSB Marmorns vackra bostadshus ligger pampigt strax ovan Lundagatan med sina trevliga grönskande innergårdar. Adressen är en av Södermalms mest attraktiva, och det kanske inte är så konstigt med tanke på dess avskildhet och magnifika utsikt över Riddarfjärden och centrala Stockholm. Varmt välkommen på visning!