BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Östberga/Älvsjö

Onsalagränd 1, sv

  • 2 rum och kök
  • 66 kvm
  • 2.095.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

* Sällan till salu
* Modern planlösning
* Högt i tak
* Rejäl balkong med fri utsikt


Äntligen en lägenhet i ett utav dessa populära hus byggda av JM!
Högt i tak, stora fönsterpartier och modern arkitektur är det som definierar denna lägenhet. De är sällan till salu och är väldigt populära. När ni stiger in i bostaden möts ni av den härliga atmosfären som skapas tack vare de stora fönsterpartierna och den generösa takhöjden. Bostaden har ett sovrum i ett ostört läge med utrymme för en större säng och skrivbord om så önskas. Vardagsrummet är lättmöblerbart och är öppet mot köket. Köket är i fräscht skick med goda förvarings – och arbetsmöjligheter. Här ryms ett matbord. Balkongen är enorm och är belägen i bästa solläge med sol från morgon till eftermiddag. Balkongen är formad som bokstaven L och går längs två väggar av byggnaden. Då balkongen är väldigt djup är det lättare att möblera och här kan ett större sällskap sitta och njuta av trevliga middagar. Utsikten är fri! Badrummet är helkaklat med både tvättmaskin och torktumlare. Storleken på badrummet är perfekt då man får plats med allt som behövs. I lägenheten finns även ett förråd som kan användas som ett kontor, klädkammare etc. Genomgående parkettgolv och målade väggar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 822. Föreningen Brf Årstahöjden.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.095.000 kr. Andel i föreningen är 2.63924 %.

Driftskostnad

Totalt 279 kr/mån (3 348 kr/år) varav El 180 kr/mån, Försäkring 99 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Allmänt
Brf Årstahöjden består av 33 bostadsrätter i 4 flerbostadshus. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningens tomträttsavtal löper ut 2031-09-30. Fastigheterna byggdes år 2001-2002 av JM.
Lägenhetsfördelning:
11 st tvåor
18 st treor
2 st fyror
2 st femmor

Utförda renoveringar:
Renovering av entréplan - 2017
Målning av ståldörrar - 2020

Planerat underhåll:
Stamspolning - 2021
Trapphusmålning - 2022
Byte radiatorventiler - 2022

Uppvärmning
Fjärrvärme

Avgiftsförändringar
Föreningen höjde nyligen avgiften och det planeras det inga nya avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett cykelrum i varje hus. Det finns även en fräsch gästlägenhet i huset på Onslagränd 1.

 

 

Dokument

Områdesbeskrivning

Östberga
Detta alltmer populära och centralt belägna område ligger i anslutning till Årstafältet, Älvsjö och Gullmarsplan. Stockholm stad planerar att utveckla området ännu mer med 960 nya bostäder, tunnelbana, nya förskolor och parker. Detta beräknas att vara färdigställt år 2034. Tanken är att bygga ihop Östberga med Årsta och även förbättra kommunikationerna så att det blir enklare att ta sig kommunalt till övriga stadsdelar. Detta kommer även göra det lättare att upptäcka Östberga och vara ännu mer attraktivt. I dagsläget är det ca 5500 människor som bor här. Östberga fördelas i två olika områden, Gamla Östberga och Östbergahöjden.

Östbergahöjden ligger, precis som det låter, på ena höjden och byggdes under tidigt 70-tal. Bostäderna är attraktiva för sina öppna och smarta planlösningar med rejäla ytor. Största majoriteten är ombildat till bostadsrätter. Det har även byggts nyare bostäder av bl.a. JM från 2001 med moderna hus och planlösningar. Många östbergabor flyttar runt i samma område, vilket bevisar trivsamheten i Östberga. Den låga prisnivån och läget är också en av de främsta anledningarna till att folk väljer att bo kvar här. Prisnivån mellan t.ex. Årsta och Östberga är enorm trots att avståndet mellan området är väldigt kort. Det är fler som ser goda investeringsmöjligheter i Östberga och att den planerade utvecklingen kommer att öka bostadspriserna i området. Man får mycket yta för pengarna helt enkelt!

I gamla Östberga finner ni en av landets största bostadsrättsföreningar med 856 lägenheter och ca 80 lokaler. Bostäderna byggdes av HSB och går i en klassisk och tidstypisk 50-talsstil. Den populära Stamparken är också belägen här och väldigt välbesökt. Här finns möjligheter till flera aktiviteter för både barn och vuxna.

Tunnelbana
Nu är det även bestämt att tunnelbanan ska byggas i Östberga! Detta beräknas vara klar om ca 10 år. Den nya linjen kommer att ha följande stationer:
Älvsjö, Östberga, Årstafältet, Årstaberg, Liljeholmen och Fridhemsplan. Det kommer alltså att ta ca 10 min att åka till Fridhemsplan. Trafikstart är i dagsläget planerat till 2034.
Detta kommer leda till högre slutpriser på områdets bostäder och är ett ytterligare incitament till att investera i en bostad i Östberga.


Restauranger - matbutiker
I gamla Östberga finner ni matbutiken Coop, Gamla Östberga bageri, Jin Tao Sushi och Lorans pizzeria. Det finns även en livsbutik. Med några minuters bilresa finns även matbutikerna Lidl, Willys i Älvsjö och Coop i Västberga.

Skolor
På Stamparken finns förskolan Treklövern. Sedan finns även Östbergaskolan med årskurs 1- 6. I Örby slott, en bit bort från Östberga, finns även Sjöängsskolan med årskurs 1 – 9 och även några förskoleklasser. I samma område finns ytterligare tre mindre förskolor.

Kommunikationer
Från området finns goda busskommunikationer. I anslutning till Stamgatan finns 2 olika busshållplatser, Tussmötevägen och Julitavägen.
Från hållplatsen Julitavägen går följande bussar:
Buss nr 134 mot Liljeholmen med ca 20 min resa. Här har man förbindelser med t-banans röda linje.
Buss nr 168 mot Gullmarsplan med ca 25 min resa. Denna buss stannar vid Årstafältet och därifrån finner ni flera anslutningar till Solna, City, Gullmarsplan etc.

Från hållplatsen Tussmötevägen går följande bussar:
Buss nr 144 mot Gullmarsplan med ca 20 min resa. Här har man förbindelser med t-banans gröna linje.
Buss nr 144 mot Fruängen via Älvsjö station. 10 min resa till Älvsjö

Gångavstånd till Årstafältet och med anslutning till tvärbanan.
Promenadsträckan tar ca 10–12 min. Med bil tar du dig ut direkt ut på Huddingevägen, E4an, Söderledstunneln och Essingeleden.
Bilresan in till stan tar mellan 5-12 min.