BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Ymsenvägen 10, 5tr

  • 4 rum och kök
  • 78 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Vill du bo på en populär adress i Årsta och i en bra förening med låg avgift och på lugn återvändsgata? Ha nära till kommunikationer och Gullmarsplan? Vill du dessutom bo med ett högt, skyddat och soligt läge? Med fönster i tre väderstreck och njuta av en fantastisk fri utsikt mot grönskande områden och sol från lunch till solnedgång? Då har du hittat rätt!

Välkommen till Ymsenvägen 10 - På femte våningen finner du denna moderna fyrarummare med balkong i soligt sydvästläge med fri, milsvid utsikt! Lägenheten bjuder på ett ljust luftigt vardagsrum med stor social yta, två bra sovrum med förvaring, snyggt renoverat kök i trendig stil och ett helkaklat badrum. Det fjärde rummet nyttjas idag som en matsalsdel, men kan göras om till ett tredje sovrum om så önskas. Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp. Att sedan kunna blicka ut över Årsta, och även lite längre, är ovanligt och något du inte får missa!

- Välplanerad och ljus fyra i bra läge!
- Fantastisk utsikt med fönster i tre väderstreck mot grönskande områden
- Gångavstånd till Södermalm
- Bevarade originaldetaljer
- Välskött förening där föreningen äger marken
- Lugn och stilla återvändsgata
- Vindsförråd och matkällare som tillhör lägenheten
- Hiss i huset
- Klockrent läge med närhet till det mesta
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet

Belägen i ett vackert funkishus från 40-talet med mycket charm och välplanerade kvadratmetrar där det är lätt att känna sig hemma. Stort och ljust vardagsrum som rymmer flera funktioner, där både soffgrupp som matplats får plats. Från vardagsrummet finner vi utgången till den trevliga balkongen i skyddat läge och härligt solläge från lunch till solnedgång. På golv ligger den tidstypiska Holländska parketten i original och väggarna omfamnas av ljusa toner. Fint ljusinsläpp och fönster med härlig utsikt och mot den lummiga omgivningen.

Köket är lättarbetat och bjuder på gott om förvaring i både över- och underskåp. Gott om arbetsytor förenklar matlagningen och matplats för upp till ca 10 personer. Utrustningen i köket består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl/frys.

Fint helkaklat badrum i ljusa nyanser. Här finns dusch med praktisk glasdörr, wc, handfat med kommod och spegelskåp ovan. I lägenheten finns två sovrum - båda med gott om plats att möblera med såväl säng som trivselmöblering om så önskas. Det tredje sovrummet nyttjas idag som matrum som är öppet mot vardagsrummet, här går det att återskapa väggar om ytterligare sovrum önskas. Gott om förvaring gömmer sig i inbyggda originalgarderober med överskåp. Den inre hallen binder samman lägenhetens alla rum och bjuder på möblerbara ytor. Öppningen mellan hall och vardagsrum har bevarats och blir en vacker detalj. Även här återfinns den vackra originalparketten. I entréhallen finns plats för avhängning på platsbyggd hatthylla och på golv ligger den tidstypiska Kolmårdsmarmorn som även återfinns på hemmets alla fönsterbrädor.

På Ymsenvägen bor du både stads- och naturnära, gångavstånd till Södermalm och med Årstaskogens naturreservat strax utanför och bara några minuters promenad ner till vattnet. Här kan du ta på löparskorna och springa Årstaviken runt. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem. För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelpåren. Och för bärentusiasten kan frysen lätt fyllas med blåbär. Strax nedanför ligger Dianelunds koloniområde från 1917. De små stugorna med spröjsade fönster, punchverandor och prunkande trädgårdar möjliggör för mysiga sommarpromenader. Och på Gullmarsvägen 42 kan du njuta av underbart nybakat bröd hos italienskan Barbara Elisi Caracciolos populära surdegsbageri Spiga Madre. För barnfamiljen ligger flera förskolor inom några minuters gångväg och med grundskolan en kort bit bort blir det ingen lång väg när de lite äldre barnen ska hämtas och lämnas. Årsta i stort är ett populärt område för barnfamiljer och en ny lekplats att upptäcka ligger aldrig långt bort. Vidare finns dessutom vackra Årsta Torg ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar i dag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla och gör att man kan välja bort stan när man ska uträtta ärenden. Det är heller inte långt till Globens shopping eller Liljeholmen med dess nya galleria. Ymsenvägen ligger i delen av Årsta närmast Gullmarsplan. Det innebär enbart 8 minuters promenad för att nå tunnelbanans alla gröna linjer, söderorts bussnät och tvärbanan. Från hållplatsen Ymsenvägen går även tät busstrafik till Årstabergs pendeltågsstation där du snabbt tar dig till City eller vidare norrut till Arlanda.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 5 av 8, hiss finns. Lägenhetsnummer 24. Föreningen Brf Tolken 1, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 164 kr (värme, vatten, Kabel-TV, Internet och förråd. ingår). Andel i föreningen är 3.18185 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggår
1947

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen ha inte beslutat om någon avgiftsförändring. Föreningen äger marken. I föreningen finns 34 st bostadsrätter, en hyresrätt (dold tillgång) och en affärslokal. Föreningen bildades 1988 och de äger marken.

Tomträtt

Föreningen äger marken, dvs friköpt tomt som är mycket sällsynt för området.

Kommande renoveringar
Föreningen har inte beslutat om några renoveringar. Man har endast diskuterat byte av element inom en 5 års tid.


Genomförda renoveringar
1990 - Renovering balkonger
2000 - Renovering av takbeläggning
2000 Bad (nya tät- och ytskikt i samband med stambytet)
2003-2004 Kök
2008-2012 El
2008 - Energideklaration utförd
2012 - Renovering av fönster
2014 - Renovering trapphus, spolning av stammar i kök
2015 - OVK-besiktning
2016 Entréport byttes i december
2019 Energideklaration utfört
2024 Uppdaterad EL i hela huset till 3-fas

TV och Bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital. Grundutbud ingår i månadsavgiften. Fiber. Leverantör är Ownit.

Parkering
Föreningen har 2 parkeringsplatser och hyrs ut för 500 Kr/ månad. I övrigt råder boendeparkering i hela Årsta.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns Barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

Överlåtelseavgift
1 433kr

Pantsättningsavgift
573 kr

Ägande i föreningen
Juridisk person accepteras ej.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.