BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Toffelbacken 29, vån 2 av 3

  • 4 rum och kök
  • 104 kvm
  • 3.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden och området 
Näst högst upp i huset finns den fina bostaden som har ett attraktivt läge i föreningen. Här bor du helt utan insyn och med trädtopparna som närmsta granne. Under sommarhalvåret är bostaden inbäddad i grönska. Det trevliga köket har gott om skåpförvaring och en matplats som går att duka upp för åtminstone 4-6 personer. Från köket nås den underbara balkongen som blir till ett extrarum under sommarhalvåret. De tre sovrummen är samtliga i bra storlek och vardagsrummet är ett riktigt sällskapsrum där utrymme finns för en stor soffa. Här finns både ett badrum och en gästtoalett vilket underlättar vardagen för familjen. 

Här bor du i en omtyckt BRF med fina innergårdar som är alldeles underbara under sommarhalvåret, här finns bl.a sittplatser, grill och fina planteringar.

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen, populära parkleken Kristallen och ett nyanlagt utegym finns i närheten. En ny stor lekpark, Apelsinen, har byggts ned för backen. En skateboardpark finns också i närheten. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och ytterligare lite längre bort finns Kämpetorpsskolan som nyligen har byggts ut. 
På gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, apotek, vårdcentral, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Nattbuss från Stockholm central stannar på intilliggande Pliggvägen. I Västberga handel finns bl.a Stora Coop, Rusta, Jysk, och Systembolaget.
Lite längre bort i Älvsjö finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag. 
Det är heller inte långt till Telefonplan där tunnelbanans röda linje trafikerar. 

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Hall 
Hallen är rymlig och har gott om plats för familjens ytterkläder och skor. För den som önskar sätta in garderober så finns det gott om plats för det. För de ting som du inte vill förvara inne i hemmet så kommer källarförrådet till användning, vilket är beläget i samma huskropp.

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns en praktisk gästtoalett. Här finns WC och handfat med kommod. 

Vardagsrum 
Det som utmärker det här hemmet är den trevliga planlösningen. Vardagsrummet är ett riktigt sällskapsrum och har plats för t.ex en större soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Här finns också plats för t.ex en matmöbel eller en arbetshörna.  Rummet har ett ostört läge. Från det stora fönsterpartiet har du året runt vacker utsikt över trädtoppar. 

Kök 
Trevligt kök med matplats! Här finns gott om både bänkyta och skåpförvaring. I förlängningen av köket finns en matplats med utsikt över balkongen och naturen utanför.

Balkong
Med utgång ifrån köket nås balkongen som ligger inbäddad i grönska. Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Solläget och det insynsskyddade läget gör att man gärna tillbringar tid här ute. Här kan du möblera med en utemöbel och växter efter säsong.

Sovrum
Från köket nås det här stora sovrummet med fönster i två väderstreck. Här finns plats för bland annat en dubbelsäng och nattduksbord. Längs ena väggen finns bra garderobsförvaring. Insynsskyddat läge med utsikt över naturen utanför.

Badrum 
Badrummet är riktigt rymligt och har ett öppningsbart fönster. Här finns badkar, handfat med kommod, bidé, WC och en tvättmaskin. En tvättstuga finns även tillgänglig inom föreningen, belägen i port 35.

Sovrum
Ljust sovrum med ett rofyllt läge, härifrån har du också utsikt över grönskande trädtoppar. Plats finns för säng, nattduksbord, ett skrivbord och förslagsvis en garderob.

Sovrum
Det tredje sovrummet har även det utsikt över grönskan utanför. Rummet nyttjas idag som ett extra vardagsrum av nuvarande ägare. Här finns plats för en större säng, nattduksbord och förslagsvis en läsfåtölj. Från det här rummet nås en riktigt rymlig walk-in-closet som har plats för en massa kläder och andra prylar. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 398. Föreningen Brf Apelsinlunden.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr. Månadsavgift 7 424 kr (värme och vatten ingår. Obligatoriskt tillägg bredband 70 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 1.0674 %.

Driftskostnad

Totalt 667 kr/mån (8 000 kr/år) varav El 667 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

591 926 kr Uppgift tillhandahållen från ekonomisk förvaltare.

Allmänt om föreningen:
BRF Apelsinlunden bildades den 2:a november 2009. Föreningen upplåter totalt 123 bostadslägenheter, varav 114 med bostadsrätt och 9 med hyresrätt. Vidare upplåter föreningen 1 lokal. Värdeåret samt byggnadsår är 1970.

Fastigheten innehas med tomträtt. 

I varje port i källaren finns det utrymme för cykelförvaring och ett separat barnvagnsförråd. Föreningen har även en ”miljöstuga” där papper/kartong, glas, plast, metall och brännbart kan slängas.

Föreningen har en informativ hemsida: http://www.apelsinlunden.se

Uppvärmning
Uppvärmning sker med fjärrvärme.

Gemensamhetsutrymmen:
Tvättstugan ligger på Toffelbacken 35 med två rum. I ena rummet finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och tillgång till ett torkrum och i det andra rummet finns det tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och tillgång till ett torkrum. 

Parkering: 
Föreningen har 96 parkeringsplatser fördelade enligt nedan: 
Garaget Kängvägen: 
Varmgarage, 10 platser 
Kallgarage, 10 platser 
Garagetak, utomhus, 9 platser 
Banvallen: 31 platser 
Toffelbacken: 28 platser 
Carporten: 8 platser
Elladdstolpar installeras på några p-platser utomhus.
Till garage och parkeringsplatser finns det en kölista som administreras av föreningens styrelse. Vänligen kontakta styrelsen för information om platstillgång och priser.

TV och Bredband: 
Under vår/sommaren 2021 byttes Telia ut mot Stockholms stadsnät och ingår i avgiften för alla boenden. Hastigheten är 1000/1000 Mbit och avgiften om 70 kr/mån läggs på månadsavgiften för alla boende. ComHem kommer finnas kvar som val och Stokab äger fortfarande nätet.

Nyligen genomförda samt planerade renoveringar eller åtgärder
Solceller är installerade och i drift. Individuell mätning och debitering (IMD) finns för alla hushåll vilket innebär att nätavgiften och nätabonnemangen finns enbart för resp port och inte för resp hushåll (besparing på ca 1500kr per år och hushåll). Föreningen har nyss dränerat alla hus och gjort om alla innergårdar och uteplatser.

Föreningen håller på att ta fram en ny underhållsplan så i dagsläget är inget planerat men balkongerna kommer att behöva renoveras inom de närmaste åren och det spekuleras om stammarna bör bytas inom 10 år.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. 

Pantsättningsavgift
525 kr per pant. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en restaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.