BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskededalen

Gamla tyresövägen 351 B

  • 2 rum och kök
  • 43 kvm
  • 2.750.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Lugnt belägen mitt i Enskededalens blomstrande kvarter men ändå bara ett stenkast från tunnelbana hittar du denna underbara minitvåa med en privat och grönskade uteplats. Bostaden andas nytänkande arkitektur och här lever du med spektakulära panoramafönster i lummig grönska.

Varför inte starta dagen med att sätta sig med en varm kopp kaffe och lyssna till fågelkvitter från den stora uteplatsen för att sedan på ca 10 minuter ta dig in till stadens puls? 

Enskededalen är ett attraktivt område som består till största delen av charmiga villor från 1920-talet. Här finns närhet till naturen samtidigt som det tar mindre än 15 min med T-bana in till Stockholm. Nackareservatet erbjuder badsjöar, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Här finns även Björkhagens golfbana samt Nytorps gärde med den populära utomhusbassängen.

Privatvisning möjlig, kontakta fastighetsmäklare!
Välkommen in med ditt intresse! 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 21002. Föreningen BRF Ametisten.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.750.000 kr. Månadsavgift 2 448 kr. Andel i föreningen är 1.43047 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

225 881 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Fastigheten bebyggdes 2012 och består av 4 flerbostadshus.
Föreningen upplåter 44 lägenheter med bostadsrätt och följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2038. 

Kommande renoveringar
Föreningen håller på att sätta upp solceller på två av taken. De har tagit lån på 1,2 miljoner för denna energiinvestering och som mål att det kan minska elkostnader på sikt. Bygglov finns, föreningen arbetar just nu på att få till ett startbesked, 

Tv och bredband
Telia är leverantör av tv/bredband.

Gemensamhetsutrymmen
Lägenhetsförråd, cykelförråd samt barnvagnsrum, trappstädning utförs av städfirma.

Ekonomi
-Telia digital-TV basutbud, Telia bredband 100/100Mbs, bostadsrättstillägg och förråd ingår i avgiften.
-Ingen avgiftshöjning är planerad (ordf.2024-04-09) 

Parkering
20 markparkeringar. För närvarande finns det lediga parkeringsplatser. 350:-/mån  20 garageplatser, varav 10 platser med laddstation. Inga lediga platser, separat kö. 1150:-/mån, Laddningsstolpe: 1350:-  Boendeparkering i området, 500:-/mån.  

Läs mer på: parkering.stockholm/boendeparkering/

Mark
Tomträtten 'De Gamlas Vänner 9' har en nuvarande avgäldsperiod som löper från 2021-01-01 till 2030-12-31.
Avgälden uppgår till 354 100 kr/år.

Ägande
Delat ägande godkänns 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. 

Övrigt
På månads-avin för medlemsavgiften finns det också med en schablon för, vatten på ca 191/mån ex moms. Denna schablon är kostnaden för den förväntade förbrukning av vatten och en gång per år görs en avräkning för att korrigera kostnaden för den faktiska förbrukningen


Föreningens kontaktuppgifter
https://www.brfametisten.se/

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Steg in i denna inbjudande och ljusa entré, där gråsvart klinkergolv möter väggar målade i fräscht vitt. Förvaringsmöjligheterna är generösa med flera garderober, vilket gör det enkelt att organisera och hålla ordning.

BADRUM 
Det rymliga badrummet ger en känsla av komfort med sina stora vita kakelplattor. Golvvärmen under det gråsvarta klinkergolvet tillför en behaglig värme, samt vikbara duschväggar i klarglas och handduksvärmaren är fina och funktionella inslag. En fin kalkstensskiva under spegeln är en fin detalj. Här finns också en tvättmaskin och torktumlare, komplett med bänkskiva och överskåp. Ett bekvämt badrum som inbjuder till avkoppling.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösning skapar ett trivsamt kök och vardagsrum, där gedigen ekparkett möter väggar i ljus nyans. Köksdelen imponerar med bra arbetsytor för matlagning, vita snickerier, mörk bänkskiva och svart smalkakel. Köket är fullt utrustat med moderna bekvämligheter, inklusive diskmaskin, kyl & frys, hällspis/ugn, inbyggd mikrovågsugn och köksfläkt. Detta är hjärtat i lägenheten, med flera fönster som släpper in naturligt ljus och en utgång till den härliga uteplatsen.

SOVRUM
Rogivande sovrum som är inrett med rymliga/platsbyggda garderober och det fås med enkelhet plats en större säng med tillhörande nattduksbord samt övrigt möblemang om så önskas. Vitmåladeväggar samt parkett på golvet.

UTEPLATS
Den stora och möblerbara uteplatsen omringas av en frodig och insynsskyddande häck, skapar en privat och avkopplande atmosfär utomhus.

ÖVRIGT
Ett praktiskt källarförråd tillhör lägenheten.