BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge

Getporsvägen 3

  • 4 rum och kök
  • 94 kvm
  • 2.995.000 kr Utgångspris!
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna super härliga 4:a på 94 kvm med stor balkong.
Planlösningen är ytterst välplanerad och erbjuder allt man kan önska sig av ett modernt och genomtänkt boende på attraktivt läge.
Lägenheten rymmer ett smart och funktionellt kök med komplett maskinell utrustning samt plats för matgrupp. Planlösningen öppnar upp för de sociala ytorna med ett stort och rymligt vardagsrum. Genom vardagsrummet når du bostadens stora och härliga balkong som erbjuder gott om plats för trevligt möblemang, här kommer man avnjuta många dagar på sommaren!

Tre rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Två helkaklade badrum varav ett med tvättmaskin och torktumlare samt badkar.

Gångpromenad till Port 73, Haninge Centrum och Sats. I Haninge Centrum hittar ni ca 85 butiker, kulturhus och bibliotek. Samtidigt går direktbuss bara någon minut från hemmet som tar dig in till Gullmarsplan på ca 20 min. Ett stenkast bort hittar ni Rudans naturreservat. Mer centralt kan ni inte komma.

Varmt välkomna att se denna fina lägenhet på plats!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer E5B23. Föreningen BRF Haninge Park 5.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Utgångspris!. Månadsavgift 5 970 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV samt bredband ingår). Andel i föreningen är 3.311 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

567 483 kr

Äkta/oäkta förening: Äkta

Äger föreningen marken: Ja

Antal lägenheter: Det finns 39 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 13 2RoK, 13 3RoK, 6 4RoK och 7 4,5 RoK. Storlekarna varierar från 44 kvm till 102,5 kvm.

Extra förråd
Inom fastigheten finns 31 extraförråd att hyras av medlemmarna. Storlekarna varierar från 1,7 kvm till 5,8 kvm.

Kostnad hyra av extraförråd: 100 kr per m2 / månad.

Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt plats finns för barnvagnar, rullstolar samt cyklar.

Utemiljö
Föreningen har en trevlig, grön innergård med lekplats och en sandlåda samt soffor och bord. För de vuxna finns en boulebana. Sophus och cykelförråd finns på gården.

Värme, ventilation, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Ventilationen är frånluftssystem med värmeåtervinning som också påverkar kostnaden positivt. Friskluftsintagen sitter bakom elementen och frånluftsdon finns i köket via fläktkåpa och i våtrum. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.

TV och bredband
Föreningen har Telia som leverantör av bredband och kabel-TV.

I avgiften ingår:
- Digital-TV med 18 kanaler
- Bredband fiberlan 50/8-100/10 Mbit
- Bredbandstelefoni (minutavgiften betalar medlemmen själv)

Parkering
Föreningen har till förhyrning 30 parkeringsplatser en del med och en del utan motorvärmare samt 9 garageplatser med motorvärmare. Föreningen har som ambition att nya medlemmar skall erbjudas en parkeringsplats inom en månad efter inflyttningsdatum.

Det finns 14 st besöksplatser i området.

Kostnad för hyra av parkeringsplats.

- Parkeringsplats utan eluttag: 190 kr / månad
- Parkeringsplats med eluttag: 340 kr / månad
- Parkeringsplats med laddbox: Elbil inkl. el 1100kr/mån. Elhybrid 700kr/mån
- Garage med eluttag...........: 695 kr / månad

Vidare finns 14 st besöksplatser i området.

Styrelsen handlägger uthyrningen. Vi har som ambition att nya medlemmar skall erbjudas en parkeringsplats inom en månad efter inflyttningsdatum. Tyvärr är det inte lediga platser för alla kategorier enligt ovan, men vi ska erbjuda någon form av p-plats för ny medlem.

Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 338 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

Ekonomi:
Från 1 januari 2024 höjdes årsavgiften för lägenheterna med 5 %.

Föreningens ekonomi är i sin helhet mycket god.
Årsredovisningen 2022 visar på likvidamedel vid årets slut på 3 849 437 kr.

Föreningen har en total belåning på 20 983 600 kr fördelat på 3 lån:
Lån 1: SBAB, ränta 2,69 % bundet till 2025-04-16
Lån 2: SBAB, ränta 1,08 % bundet till 2026-05-15
Lån 3 SBAB, ränta 1,57 % bundet till 2027-02-12

RENOVERINGAR: Ingen större renovering är planerad 2024, mer än vanligt löpande underhåll. Vi har en ny underhållsplan gällande 50 år.

Områdesbeskrivning

Allmän och kommersiell service
Handen är centralorten i Haninge kommun som är Sveriges största skärgårdskommun. Förutom vacker natur i Tyresta nationalpark, skärgården och Rudans friluftsområde finns även väl tilltagna shopping och serviceutbud i Handen Centrum, Port 73 samt ICA Maxi.

I Haninge finns fräscha sportanläggningar, sim-och ishall, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och roliga aktiviteter under alla årets årstider.

 

 

 

Kommunikationer

I Handen finns det utmärkta kommunikationer via pendeltåg, ett flertal bussar samt smidiga bilvägar. Pendeltåget tar dig till Stockholm C på 25 min och under nattetid finns det bussar som ersätter sträckan. Det finns flera busslinjer, bland annars direktbussar som går till Gullmarsplan. För den bilburne kan man snabbt ta sig ut på 73:an som tar ca en kvart till Stockholm C.

Skolor och Barnomsorg

Runstensskolan F-6, Söderbymalmsskolan 7-9, Vikingaskolan F-6, Deltaskolan 7-9, Haninge Montessoriskola F-5, Rudanskolan 4-9, Fredrika Bremer gymnasiet, Riksäpplet gymnasieskola. Här finns även förskolor så som pysslingen, Baldersro, Björken samt montessoriförskolan Ekorren.