BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Rosenlundsgatan 18, 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • 6.700.000 kr / Såld
  • 10589
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga och välplanerade 3:a med spansk balkong mot föreningens lummiga innergård. Här finner du bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, generös takhöjd om ca 2,7 m, speglade dörrar och vackra spröjsade fönster. Bostaden är mycket väldisponerad med ett socialt kök centralt placerat i lägenheten och genom vackra pardörrar når du bostadens rymliga vardagsrum med stort spröjsat fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp. Båda sovrummen är av bra storlek och lugnt placerade mot föreningens grönskande innergård.

På Rosenlundsgatan bor du med allt Södermalm har att erbjuda i direkt närhet. Här finner du trendiga restauranger och caféer, mycket goda kommunikationer med tunnelbana, buss och pendel samt närheten till grönområden såsom Tantolunden, Skinnarviksparken och härliga promenadstråk vid Årstaviken.

Stabil förening som äger marken, har genomfört alla stora renoveringar och har goda intäkter från hyreslokaler.

Rumsbeskrivning:

Hall:
Välkomnande hall inredd med vitmålade väggar och stavparkett. Här finner du förvaring genom hatthylla och en garderob. Längre in i hallen har du även bostadens badrum.

Kök:
Det centralt belägna och sociala köket är hjärtat av denna bostad, smidigt förbundet med övriga rum. Ljuset strömmar in från både vardagsrum och sovrum, tack vare den genomgående planlösningen. De vackra pardörrarna ger flexibilitet att öppna upp eller stänga för en mer avskild atmosfär. Från köket kan du även se ut mot föreningens härliga innergård genom balkongdörrarna. Köket har stilrena materialval, matplats för ca 6 personer samt goda förvarings- och arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, häll, fläkt samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum:
Det rymliga vardagsrummet är i direkt anslutning till bostadens kök och har ett fantastiskt fönsterparti som ger ett naturligt ljusinsläpp. Det stora fönstret i kombination med den generösa takhöjden om ca 2,7 m ger en känsla av rymd. Här återfinns även en vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Sovrum 1:
Stort och harmoniskt sovrum mot föreningens lugna innergård. Här finner du bostadens västvända spanska balkong som har pardörrar i glas och en grönskande utsikt över den välskötta innergården. Det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och god förvaring genom garderobsvägg. Sovrummet är inrett med ljusa väggar och vitmålat plankgolv.

Sovrum 2:
Bostadens andra sovrum ligger även mot föreningens lugna gård och är väldisponerat. Här finns det plats för säng, förvaring genom två garderober och skrivbord. Väggarna har en harmonisk grågrön färg och på golvet ligger vitmålat plankgolv.

Badrum:
Stilrena materialval och stambytt 2007/2008. Badrummet är rymligt och är utrustat med badkar, wc, handfat med vit komod under och tvättmaskin. Inredningen består av vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv.

Förråd:
Till lägenheten hör ett källarförråd.