BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-boo - Telegrafberget

Edelcrantz väg

  • 6 rum och kök
  • 150 kvm
  • 8.895.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Gavelradhus om 150kvm, 4-5 sovrum, tre våningar med panoramautsikt över Stockholms inlopp från egen terrass

Upptäck Carl Eks nya radhus på Telegrafberget i Nacka där genomgående hög standard möter en spektakulär utsikt över Stockholms inlopp. Tillsammans med BEEK Arkitekter har Carl Ek Fastigheter planerat att utöka bostadsområdet med 17 rymliga radhus om 150 kvm som kan disponeras med fyra eller upp till fem sovrum varav det största på eget våningsplan.

Boendet är designat med komfort i fokus och lämnar inget att önskas. Du har två parkeringsplatser, uteplatser på både fram- och baksida samt en privat takterrass på hela 20 kvm med oslagbar kvällssol och utsikt. Här kommer det finnas fantastiska möjligheter till utekök, matplats och lounge.

Dessa radhus kommer erbjuda tre våningar och badrum på varje våningsplan. Det unika läget ger inte bara panoramautsikt över vackra Stockholms inloppet utan också en nära koppling till naturen och havet, samtidigt som du bara har 20 minuter till stadspulsen via SLs pendelbåtar (linje 83 Stockholm–Vaxholm–Rindö), buss (linje 416) och bil.

Ta chansen att äga en del av detta exceptionella bostadskoncept som kombinerar hög standard med en enastående plats och enastående utsikt.

Välkommen att kontakta mäklare Adam Stephani för att prata om ditt nya hem på Telegrafberget!

Läs gärna mer om projektet och så lediga objekt på: https://carlekfastigheter.se/projects/havshojden/#project_information

Bilderna är exempelbilder där tillval kan förekomma.
Tillträde Q3-Q4 2025

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 6 rum och kök varav 4 - 5 sovrum. Lägenhetsnummer 7. Föreningen Brf Havshöjden.

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Vatten och avlopp: Kommunalt VA. Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.895.000 kr. Månadsavgift 5 995 kr (Ekonomisk förvaltning, skötsel, fast kostnad vatten avlopp ingår). Andel i föreningen är 5.9 %.

Driftskostnad

Totalt 5 098 kr/mån (61 180 kr/år) varav Värme 775 kr/mån, El 2 880 kr/mån, Vatten/Avlopp 807 kr/mån, Försäkring 317 kr/mån, Övrigt 320 kr/mån. Antal personer: 5. Driftkostnaderna är uppskattade. Posten övrigt avser sophämtning.

Byggår

2024/2025

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme på nedervåning, radiatorer på övervåning

Material
Hall: Klinkers på golv, vitmålade väggar och tak.
Badrum: Klinkers på golv, kakel på väggar, vitmålat tak; wc, dusch/badkar, handfat med skåp och spegel.
Tvättrum: Klinkers på golv, vitmålade väggar och tak; tvättmaskin.
Sovrum: Ekparkett på golv, vitmålade väggar och tak.
Vardagsrum: Ekparkett på golv, vitmålade väggar och tak.
Kök: Ekparkett på golv, vitmålade väggar med en del stänkskydd, målade tak; skåp, ugn, spis, diskmaskin, kyl, frys, spotlights.
Förvaring: Walk-in-closet i stora sovrummet. I upplåtelsen ingår förråd till varje bostadsrätt.
Invändiga väggar & tak: Vitmålade.
Golv: Ekparkett i sovrum, vardagsrum, kök, allrum; klinkers hall, badrum, tvättstuga.

Kabel TV & Bredband
Framdragning av fiber ingår i upplåtelsen

Parkering
Till varje bostad ingår 2 st parkeringsplatser vid entrén samt besöksparkering om 8 platser.

Områdesbeskrivning

Telegrafberget är ett vackert och charmigt område som ligger i Saltsjö-Boo, en naturskön del av Nacka kommun strax utanför Stockholm. Det är en plats där historiska anor möter fantastisk utsikt och där invånarna kan njuta av både naturens skönhet och stadens närhet.

Beläget på en höjd erbjuder Telegrafberget en imponerande panoramautsikt över Stockholms inlopp och skärgården. Att stå på bergets topp och se ut över det glittrande vattnet medan solen går ner bakom horisonten är en upplevelse som sätter sig i själen. Utsikten är en perfekt förevigad vy av Sveriges natursköna landskap.

 

Området runt Telegrafberget är känt för sina vackra grönområden och vandringsleder. Här kan man promenera längs slingrande stigar, omgiven av frodig skog och fågelsång.

 

Telegrafberget har också en rik historisk bakgrund. Namnet kommer från tiden då en telegrafstation fanns på berget, där meddelanden sändes via telegraftrådar till och från Stockholm. Idag kan man se ruinerna av den gamla telegrafstationen och låta fantasin resa tillbaka i tiden.

 

Området kring Telegrafberget är präglat av en harmonisk atmosfär och en stark gemenskapskänsla. Det är ett populärt område för både unga familjer och äldre par som vill njuta av naturen och samtidigt ha närhet till stadens bekvämligheter via båt. 

Nacka centrum, med sina shoppingmöjligheter och nöjesalternativ, ligger bara en kort bil- eller bussresa bort från Telegrafberget. Här kan man upptäcka allt från moderna butiker till restauranger. För den som söker ännu mer puls och storstadsliv är Stockholm bara en kort resa bort, vilket gör Telegrafberget till en perfekt bas för dem som vill kombinera natur och stadsliv.

 

Sammanfattningsvis är Telegrafberget i Nacka ett unikt och charmigt område som erbjuder enastående naturskönhet och närhet till stadens bekvämligheter. Med sin spektakulära utsikt, historiska intressen och harmoniska atmosfär är det en plats som har allt för dem som söker en balanserad livsstil mellan stad och natur.