BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla - Ekudden

Ekuddsvägen 3, 10tr

  • 1.5 rum och kök
  • 38 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Ekuddsvägen 3 och denna oslagbart bra belägna 1,5:a på tionde våningen! Med en makalöst vacker utsikt från den västvända balkongen blir det här en lägenhet du kommer avnjuta många solnedgångar från! Det här är verkligen ett drömboende utöver det vanliga!

Väl inne i lägenheten erbjuds väldisponerade kvadratmeter, härligt ljusinsläpp, öppet och stilrent kök som har gott om arbetsytor och förvaring, djup sovalkov samt stambytt badrum med tvättmaskin. Hallen har tilltaget med förvaring och utöver det har du ett förråd i källaren. Den praktiska sovalkoven får undan sängen från vardagsrummet och hjälper till med att ge lägenheten den rymliga känsla som gör föreningens ettor så populära i området. Från balkongen avnjuter du inte bara milsvid utsikt med vatten och natur i blickfånget utan även en enastående förstaparkett till varje solnedgång!

Läget och omgivningen lämnar inget att önska - En fantastiskt fin gemensam terrass mot vattnet för föreningens medlemmar, här bor du även ett stenkast från Järla Sjö, badbryggor och promenadstråk. Bara en kort promenad längs med Järlasjön mot Sickla ligger en ny samlingsplats byggts i form av stora bryggor som sträcker sig över den soliga sjösidan. Fortsätter du förbi bryggorna har du Sickla köpkvarter med alla sina butiker, restauranger och bekvämligheter bara ett par minuters promenad från din ytterdörr. Samtidigt som du har nära in till Stockholm stad med cykel, buss eller bil. Det bästa av båda världar!

Kontakta mäklaren för mer information - det här vill du inte missa!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 10 av 11, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2558-1-3102-1. Föreningen Brf Ekudden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 184 kr (Värme, vatten, basutbud och fiber ingår). Andel i föreningen är 0.3403 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Byggnadsår
1965.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen och Fastighet
Brf Ekudden bildades 2003 och äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 141:3 inom Nacka kommun med adresserna Ekuddsvägen 3-23. Föreningens fastigheter förvärvades genom ombildning 2010. Föreningen upplåter 184 bostadslägenheter varav 161 bostadsrätter och 23 hyreslägenheter. Föreningen upplåter även 4 hyreslokaler och 4 antennplatser. Fastigheterna byggdes under 1963-1965. Arkitekten var Sture Frölén, känd för 1930-talets elegant utformade bostadshus i funktionalistisk stil i Stockholm.

Ekonomi
Under 2023 påbörjade föreningen ett projekt där hyreslägenheterna ska ombildas till bostadsrätter. Hittills är 1 hyresrätt såld med flera planerade till 2024. Intäkterna går oavkortat till föreningens kassa och hjälper till med att förstärka föreningens ekonomi.

Utförda renoveringar
Sedan ombildningen 2010 har föreningen genomfört följande renoveringar och ombyggnader:
- Stambyte, nya el-stigare till samtliga lägenheter, totalrenoverade badrum.
- Dränering och fuktsanering av låghuset.
- Nya molokar (nedgrävda kärl) för rest- och matavfall.
- Underhåll portar (oljning), målning av trapphus och korridorer.
- Byte till treglasfönster, nya utbyggda balkonger, fasadrenovering och isolering.
- Nya hiss-motorer, ny tryckstegringspump.
- Byte av alla glödlamportill lågenergi, nya armaturer i korridorer och trapphus.
- Stamspolning av samtliga avloppsledningar.
- Obligatorisk Ventilations-Kontroll (OVK).
- Omläggning av tak, höghus & tilläggsisolera vind.
- Omläggning och isolering av tak samt förstärkning av takstolar i låghuset.

Pågående eller framtida underhåll enligt senaste årsredovisning
- Dekormålning i låghuset.
- Vattenrening i radiatorkretsar i låghuset.
- Renovering av bjälklag i låghuset.
- Markarbete mellan Ekuddsvägen 3 och Ekuddsvägen 5
- Nybyggnad av förråd i f d matförrådsutrymmen i låghuset.
- Förbättring av befintliga barnvagns- och cykelförråd i port 5 och 19.
- Skärmtak ovanför ingång i höghuset.

Gemensamhetsutrymmen
Till varje lägenhet hör ett källarförråd (på plan K). Det finns gemensam tvättstuga i port 3, 7 och 17 (på plan S). I tvättstugan finns nya tvättmaskiner och torkskåp. Det finns totalt fem stycken cykel-/barnvagnsrum på Ekuddsvägen 3, 5, 7, 17 och 19. Det finns ett antal sopkärl i anslutning till fastigheterna där sopor kan slängas.

TV- och internetanslutning
I dagsläget är fastigheten ansluten till ComHem. Det innebär att TV, telefoni och bredband kan fås via ComHem. Föreningen har tecknat gruppavtal med ComHem. Bredbandet har hastigheten 250/50 Mbit

Kommande avgiftsförändringar
Årlig indexhöjning med 1-3%. Kontrollerat 2023-12-14.

Ägande
Delat ägande accepteras. Minsta ägarandel i föreningen är 10%.

Överlåtelseavgift
1433 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

För mer information se föreningens hemsida: www.brf-ekudden.se

Områdesbeskrivning

Ekudden bjuder på ett natur- och sjönära boende vid kanten av populära och vackra Järlasjön. Här finns vackra promenadstråk längs med vattnet och tillgång till gröna oaser. Om vintrarna när sjön fryser är det populärt att åka skridskor och skidor över isen. Under sommarhalvåret kan man istället ta ett morgondopp vid badbryggorna som ligger längs vattnet. I närområdet finns långsträckta cykelbanor och fina promenadstråk.

På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och för den som gillar skid- och snowboardåkning ligger populära Hammarbybacken på bekvämt avstånd.

Nyckelvikens naturreservat erbjuder en anrik miljö med underbar natur. Shopping och all tänkbar service hittar man i närbelägna Sickla kvarter och i Nacka Forum. Bra kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar. Ett par kilometer bort finns Björkhagens golfklubb och Nytorpsbadet.