BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarnholmsvägen 110, 2 tr

  • 4 rum och kök
  • 102 kvm
  • 7.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Med havet som granne saluförs nu denna underbara 4:a med en stor härlig balkong om 15 kvm i direkt söderläge utan insyn från grannar! Ett premium boende om 102 kvm i eftertraktat läge på södra Kvarnholmen med sjöglimt ut mot vackra Svindersviken.

Denna nyproducerade bostad från 2022 bjuder på en optimal planlösning med tre väl tilltagna sovrum, två eleganta badrum med härlig golvvärme och påkostade materialval, flertalet stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp och mycket bra förvaringsmöjligheter.

Lägenheten präglas av en öppen och social planlösning och har genomgående naturliga materialval såsom 3-stavsparkett i ek, solida innerdörrar, grönmålade väggar samt fönsterbänkar i grå natursten.

Man har även "Intelligenta Hem grundpaket" vilket innebär att ditt hem blir utrustat med smarta funktioner som styrning av hemmet och hushållsapparater via mobilen eller rösten, t.ex. förinstallerade smarta dimmers i samtliga rum vilket gör att du kan styra belysningen digitalt. Du kan styra belysningen med rösten, släcka hela bostaden med ett enkelt knapptryck och njuta av färdigbryggt kaffe på morgonen!

Hall

Man välkomnas via säkerhetsdörr in i en spatiös hall med kapphylla och praktiska avhängningsmöjligheter i både skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och klädkammare. Här finns även plats för avlastningsbord.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot det fina köket. Ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck skapar ljus och rymd. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som större matplats. Från vardagsrummet nås bostadens inbjudande balkong med underbar utsikt.

Balkong

Från vardagsrummet når man bostadens stora härliga balkong om 15 kvm i söderläge, vilket innebär sol hela dagen! Man har en rogivande utsikt med vattenglimt ner mot Svindersviken och en lummig innergård framför balkongen. Här finns gott om plats för lounge-grupp/utemöbler, solstolar, växter och odlingslådor eller annan utsmyckning. Om man vill så får man glasa in balkongen.

Kök

Fullutrustat kök från Vedum med vita släta luckor som erbjuder exceptionellt bra med förvaring, snygg och tålig bänkskiva i kompositsten i svartspräcklig kulör samt stänkskydd i gråbeige kulör. Hög standard på maskinell köksutrustning som består av dubbel kombinerad kyl/frys i rostfritt, inbyggnadsugn och mikro, bänkbelysning, helintegrerad diskmaskin, utdragbar fläktkåpa samt induktionshäll. Generöst med förvaring bakom skåp och goda arbetsytor.

Sovrum 1, 2 och 3

Man har tre sovrum som ligger i fil varav det i mitten har extra väggisolering. Master sovrum som erbjuder plats för en stor dubbelsäng, nattduksbord, bra med förvaring i vit skjutdörrsgarderob samt plats för övrig möblering. De andra två sovrummen är utrustade med garderober och här finns plats för säng, byrå eller annan valfri möblering.

Badrum 1

Stort och elegant badrum med härlig golvvärme och spotlights i tak som är inrett i fint klinker i beige kulör och kakel på väggar i sober gråbeige kulör. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, rund spegel, badkar med badkarsblandare och takdusch, separat tvättmaskin och torktumlare från SIEMENS med bänkskiva ovanför samt förvaring i praktiska väggskåp i vitt. 

Badrum 2

Bostadens andra badrum är också väl tilltaget med golvvärme, spotlights i tak och inrett i fint klinker i beige kulör och kakel på väggar i sober gråbeige kulör. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork och duschhörna med takdusch "waterfall".

Förråd

Till bostadsrätten tillhör ett källarförråd.

- Väldisponerad 4:a om 102 kvm
- 2 badrum
- "Intelligenta Hem" grundpaket
- Stor balkong om 15 kvm i soligt söderläge och sjöglimt som vetter ut mot föreningens innergård!
- Påkostade materialval
- Ett stenkast till Kvarnholmens Centrum, bussar samt SL pendelbåt - ca 10 minuter till Slussen och drygt 20 minuter till Nybrokajen
- Belägen på Kvarnholmens soliga södra sida

Välkommen till ett hem att stormtrivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 31002. Föreningen Brf Sillkajens platå .

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Telia.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 942 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 1.15197 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
2022

Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer.

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Föreningen
Föreningen innefattar fyra punkthus som ligger i souterräng med en höjd som varierar mellan 5-8 våningar. Under husen ligger det ett gemensamt garage i två plan. Fasaderna har brunt tegel mot Kvarnholmsvägen och vit puts mot Svindersviken. Alla lägenheter har balkong, uteplats eller terrass. Mellan husen finns gemensamma, grönskande innergårdar i söderläge med både mötesplatser, lekplats och mer privata uteplatser.

Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan på Kvarnholmsvägen 114 som är planerad för kontor.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande avgiftsförändringar
Enligt uppgifter hämtade från styrelsen 2024-04-16 kommer en höjning ske med 4,5% från 2024-07-01. 

Kabel TV, internet och telefoni
Telia Triple-play innehållande IP-telefoni, bredbandsuppkoppling och grundutbud av TV-kanaler. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Varje bostad får ett eget lägenhetsförråd i källaren som nås via trapphuset. På källarplan finns också barnvagns- och rullstolsförråd samt cykelrum. Det finns en serviceplats för cyklar och med möjlighet att spola av cykeln.

I bottenvåningen på hus 1 finns en stor gemensamhetslokal med kök, uteplats och övernattningsrum.

Bostädernas kök utrustas med behållare som underlättar källsortering. Det finns ett gemensamt återvinningsrum med flertalet fraktioner samt sopkasuner för hushållssopor längs med Kvarnholmsvägen.

På de gröna, privata innergårdarna finns planteringsytor, sittytor, gräsmattor samt en lekplats med sandlåda. Gården öppnar sig mot Svindersviken. Lägenheter i markplan har uteplatser mot innergården.

Garage
Boendeparkering, med 97 platser inklusive 10 MC-platser, finns i tvåplansgarage under husen som nås från trapphusen via hiss och trappa.
Kostnaden för en plats är 1 400 kr/mån, 1 900 kr/mån för en laddplats samt 600 kr/mån för en MC-plats.
För köhantering kontakta uthyrning@parkman.nu.

Övrigt
Utöver årsavgift, tillkommer avgift för varmvatten och hushållsel. Avgift för varmvatten och hushållsel debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi
Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 313 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (525 kr)

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.