BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge

Sleipnervägen 5

  • 3 rum och kök
  • 90 kvm
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Föreningen BRF Loke i Haninge.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår
1965-68

Föreningen

Brf Loke
Loke har ett centralt och lugnt läge i tätort med komplett och närliggande utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till lokaltrafik med bussar och pendeltåg. Det tar ca 10 minuter att promenera till fräscha Haninge centrum med ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. I direkt anslutning till Loke finns ICA Nära som också är ombud för Posten. Dessutom finns Valla Livs, kiosk, pizzeria och värdshus samt ett gatukök.

Det finns fantastiska strövområden på nära håll som exempelvis Rudans friluftsområde och Slätmossens naturpark. Dessa är perfekta områden för dig som har hund. Inom Haninge Kommun råder koppeltvång men om du vill låta din hund springa fritt finns två inhägnade hundgårdar. Dessa ligger bakom Vikingaskolan i början av Sleipnervägen.

Nära Handens pendeltågsstation ligger Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeegolfbana och flera badplatser.

I sjön Nedre Rudan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa bl a i receptionen i Haninge kommunhus. Inom Rudans friluftsområde ligger även Teaterladan med kulturföreningen Ormen som har föreställningar sommartid. Vintertid finns fina spår för längdskidåkning och på sjön Övre Rudan plogas en skridskobana.

I direkt anslutning till Loke ligger även Torvalla idrottsplats med bland annat sim- skridsko- och idrottshallar. Mer information om Haninge Kommun och allt denna har att erbjuda kan du hitta på kommunens webbplats www.haninge.se . Du kan även besöka Haninge kommunhus på Rudsjöterrassen 2 för att få information om kommunal service och vad som är på gång i kommunen.

Byggnaderna
Loke är en stor bostadsrättsförening med stora och öppna ytor om ca 130 000 kvm. Du får en lång skön promenad om du går runt hela området. Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Det är 28 fristående eller sammanhängande byggnader i fyra våningar. BRF Loke har 634 lägenheter varav 85 är ettor, 73 tvåor, 395 3-4:or (treor som kan göras om till fyror och tvärtom), 63 femmor samt 18 lägenheter med sex rum. Det finns även ett antal uthyrningsbara lokaler varav en affär/butik – idag ICA Nära.

Inom området finns fristående kallgaragelängor med ca 200 platser. Garagen är byggda på eller vid parkeringsytor med ca 500 uppställningsplatser. Garage och parkeringsplatser ligger i områdets ytterkant med direktutfarter mot Sleipnervägen och Vallavägen.

Inom våra stora grönområden finns lekplatser med EU-anpassade lekredskap. Här finns också två fotbollsplaner samt två mindre bollplaner. I föreningens område finns även fem grillplatser. De är belägna på innergårdarna vid Sleipnervägen 5-15, 33-49, 61-75, 83-95, i rondellen vid Sleipnervägen 83-95 samt vid Vallavägen 19-23 i skogsdungen nedanför fotbollsplanen. Observera att det ej är tillåtet att grilla på balkonger/uteplatser.

Renoveringar
BRF Loke är just nu inne i en renoveringsfas för våra fasader, balkonger och fönster. Med information om tidsplan och bilder finns på föreningens hemsida (brfloke.se).

Utgångspunkten är att vi följer underhållsplanen och att ränteläge är gynnsamt. Planerade renoveringar är fasadrenovering samt stambyte.

Köksstammar är relinade 2008-2009. Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutades våren 2016. Återstår toalett stammar i lägenheterna och gemensamma stående stammar som är planerade att renoveras.

Tidsplan stambyte:

Sleipnervägen 1 - 3 och 93 - 97: april – juli 2021
Sleipnervägen 99 - 107: aug 2021 – nov 2021
Vallavägen 3 - 25: okt 2021 - maj 2022
Vallavägen 27 - 61: april 2022 - mars 2023
Sleipnervägen 5 - 47: feb 2023 – dec 2023
Sleipnervägen 49 - 91: jan 2024 – dec 2024

Tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med uttag för Ownits och ComHems tjänster. Internetuppkoppling med Ownit samt ComHems basutbud ingår i din månadsavgift (obligatorisk tilläggskostnad om 81kr/mån) till föreningen men en eventuell anslutningskostnad bekostar man själv. För anslutning kontakta respektive bolags kundtjänst.

Gemensamhetsutrymmen
Garage, barnvagns- och cykelrum samt tvättstugor.

Parkering
Det går att ställa sig i kö för P-plats eller garage. Separat kö gäller.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
1 182,5 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.brfloke.se/