BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Södra Vägen 51

  • 3 rum och kök
  • 113 kvm
  • 5.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Finns film av bostaden! Kontakta mäklare Sophia Andersson sophia@bosthlm.se

Exklusiv och påkostad 3:a om 113 kvm med generös takhöjd om 2.85 m och en härlig uteplats i söderläge som vetter rakt ut mot vackra Svindersviken på expansiva Södra Kvarnholmen!

Denna smakfulla och nyproducerade bostad från 2023 bjuder på en optimal planlösning mellan kök och vardagsrum, två rymliga sovrum, dubbla påkostade badrum och separat tvättrum, exceptionella förvaringsmöjligheter bakom flertalet spegelgarderober med skjutdörrar i hall och passage, flera fönsterpartier i söderläge som ger ett fint ljusinsläpp samt alla moderna bekvämligheter du kan tänkas önska i ett hem. 

Bostaden har genomgående naturliga materialval såsom 3-stavsparkett i sandfärgad ek, fönsterbänkar i natursten och vita väggar vilket ger en klassisk och stilren känsla där du själv har möjlighet att sätta din personliga prägel. Finns möjlighet att disponera bostaden som en 4:a om man skulle vilja. 

Hall
Man välkomnas via säkerhetsdörr in i en spatiös hall med praktiska avhängningsmöjligheter bakom skjutdörrsgarderob Opal med spegeldörrar. Här finns även plats för avlastningsbord.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum som ligger i delvis öppen planlösning mot kök och matsal, en sammanlagd yta om ca 32 kvm. Generöst ljusinsläpp och en fantastisk rymd tack vare takhöjden om 2.80 m! Här finns gott om plats för såväl större soffgrupp som större matplats. Från vardagsrummet nås bostadens härliga uteplats.

Uteplats
Från vardagsrummet når man bostadens härliga uteplats i söderläge. Man har sjöglimt mot Svindersviken och här finns gott om plats för lounge-grupp/utemöbler, grill, växter och odlingslådor eller annan utsmyckning.

Kök
Ett påkostat och lyxigt kök från Vedum med släta luckor i den sobra kulören Molly Valnöt med klick-öppning och extra höga väggskåp, snygg bänkskiva och stänkskydd i laminat. Toppmodern köksutrustning som består av dubbel kombinerad kyl och frys i samma kulör som köksluckor med handtag Akleja 128 krom, rostfri inbyggnadsugn och mikrovågsugn, blandare i kromutförande, bänkbelysning Snickeriskiva Long under väggskåp inkl infälld LED-belysning, helintegrerad diskmaskin med handtag Akleja 128 krom och induktionshäll. Generöst med förvaring bakom skåp och goda arbetsytor. Intill köket invid fönstret har man en ljus matplats med plats för stort matbord.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med plats för 1.80 cm säng, nattduksbord, byrå och garderober. Stort fönsterparti med utsikt mot Svindersviken och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Även detta sovrum är väl tilltaget med plats för större säng, nattduksbord, byrå och garderob. Fönster som vetter ut mot Svindersviken och vitmålade väggar. 

Passage

Längs med bostadens passage har man flera både snygga och praktiska spegelgarderober med skjutdörrar och garderobsinredning med trådhylla och klädstång som erbjuder väldigt gott om förvaring. 

Badrum 1

Stort och elegant badrum med behaglig golvvärme och spotlights i tak som är inrett i fint klinker och kakel i Österlen Vit kulör samt kakelfog och klinkerfog i Ljusgrå Centro kulör. Utrustningen består av wc, handfat med vit kommod, spegelskåp Sarek 80 inkl LED-belysning, dusch och badkar med badkarsblandare och torkställning/handdukstork i krom med timer och dimmer.

Badrum 2 

Stort och elegant badrum som nås via hallen och är inrett med kakel och klinker i fin Österlen Grå kulör samt kakelfog och klinkerfog i Cementgrå (kallgrå) Centro kulör. Utrustningen består av wc, handfat med vit kommod, rund Spegel Ista med LED-belysning, duschvägg i klarglas och duschblandare med takdusch i krom. 

Tvättrum

Stort och praktiskt tvättrum med spotlights i tak, separat tvättmaskin och torktumlare med vit laminatbänkskiva i Kristall vit kulör ovanför. Kakel ovan bänkskiva i Österlen Vit kulör, tvättho med Vask Tvättlåda, blandare i krom samt generöst med förvaring ovanför bakom tre vita väggskåp med klick-öppning. Klinker i Österlen Vit kulör och vitmålade väggar. 


Klädkammare

Stor klädkammare med garderobsinredning och linnedel som nås via passagen mellan sovrum och badrum. 

Förråd

Till bostadsrätten tillhör ett rymligt källarförråd.

Bilparkering

Garage nås direkt via hiss.

Bostaden säljs på ritning - snabbt tillträde möjligt. Finns film av bostaden! Kontakta mäklare Sophia Andersson vid intresse sophia@bosthlm.se. 

- Väldisponerad 3:a (möjlig 4:a) om 113 kvm
- 2 badrum och tvättstuga
- Solig uteplats i söderläge!
- Påkostade, lyxiga materialval

Välkommen till ett hem att stormtrivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 0 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 41002. Föreningen Brf Kvarnholmen Södra.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Telia.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 7 492 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 1.3642 %.

Driftskostnad

Totalt 649 kr/mån (7 788 kr/år) varav El 335 kr/mån, Vatten/Avlopp 164 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade och kan variera.

Byggnadsår
2023-2024

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen 
Välkommen till Kvarnholmen Södra. Här bor du på Kvarnholmens solsida med utsikt över Svindersviken. Kvarteret karaktäriseras av närheten till vattnet och det sköna söderläget och omfattar totalt 4 trapphus med 99 ljusa bostäder med öppen planlösning och balkong, fransk balkong, uteplats och/eller terrass. 
Brf Kvarnholmen Södra är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. 

Kommande avgiftsförändringar
Endast prognos: Givet en genomsnittlig ränta på 5.43% beräknas avgifterna att höjas med ca 6 % varje år mellan år 1-4.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns 3 lokaler för uthyrning, cykelrum, barnvagnsrum samt rullstolsförråd. Utrymme för källsortering finns. Det finns även gemensamma innergårdar, grönytor, gångvägar, planteringar och lekplats.
Kvarteret har även en gemensamhetslokal. 
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Kabel-TV & Bredband 
Lägenheterna är utrustade med så kallad Telia Triple Play. Det innebär möjlighet att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag. En obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Bilplats
Garage finns med 62 garageplatser. Boendeparkering finns i det fyra våningar höga garaget som är beläget i anslutning till lamellhuset. Garaget är en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheterna och det finns även besöksparkeringar tillgängliga i garaget.

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-9 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Finns även Ebba Brahe Gymnasium och förskola (Alexanderskolan). För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com