BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åre / Tott

Tottvägen 113

  • 1 rum och kök
  • 29 kvm
  • 2.095.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Missa inte denna chans att förvärva en riktigt pärla! Denna skidåkarstudio är mycket bra planerad och unik med hela 6 bäddar och utsikt åt helt rätt håll över sjön. Den säljs fullt möblerad och är i fräscht skick. Denna säljs också helt utan uthyrningsavtal så man har all frihet att vara där alla veckor själv eller hyra ut! Här bor man väldigt bekvämt med ski in / ski out läge och full access till hela Åres skidsystem. Man har också gångavstånd till Åre by med all tänkbar service och underbart nattliv. Föreningen har garageplatser som medlemmar kan hyra till rabatterat pris. Det finns vallarum och cykelförråd i föreningen och skidskåp för varje medlem att nyttja.

Det första som möter en är en rymlig hall. Här finns det gott om plats att hänga av sig och en bra garderob. Badrummet är fräscht med snyggt klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, toalett, handfat och handdukstork.

Allrummet är mycket smakfullt inrett med underbar fiskbensparkett och fantastisk sjöutsikt. Rummet har ett mycket bra pentry med diskho, induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin samt bra förvaringsskåp. Det finns också en bra kyl/frys.

Rummet har både en dubbelsäng och en våningssäng. Under våningssängen och dubbelsängen finns  låsbara lådor. Vid fönstret har man en bäddsoffa och en bra matplats. Studion har alltså unika 6 bäddar med plats för hela familjen. Kort sagt ett perfekt billigt fjällboende med magnifikt läge i Sveriges absolut populäraste skidort.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 108. Föreningen Brf Totten 2:67 Tott House.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.095.000 kr. Månadsavgift 2 963 kr (värme, Vatten, el ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Fastigheten Totten 2:67 byggdes 1979-80 och består av 105 lägenheter.  Föreningen är en äkta brf vilket innebär att vi tillåter att en viss andel av lägenheterna ägs av juridisk person men vi kan inte garantera en ny icke-privat ägare förrän vi gjort en sedvanlig prövning.

Byggnaden renoverades 2016-2017 (hissar och relining av anloppsstammar) och under 2019-2021 vilken omfattade omläggning av tak, fönsterbyte och ytrenovering av korridorer och garage. Under 2022 renoverades även soprummet. 

I månadsavgiften ingår värme, vatten och el. Fiber är framdraget och lägenhetsinnehavaren väljer och betalar själv operatör. Som alternativ finns fn ett avgiftsfritt Wifi. Föreningen har avtal om fastighetsskötsel och där ingår städning av allmänna utrymmen (men man förväntas såklart själv bidra till att hålla ordning i tvättstuga, soprum, förråd etc.). Parkering garaget bokas via aimopark.se. Föreningens medlemmar har rabatt.

Föreningens har en gemensam tvättstuga på plan 0 och varje lägenhet har ett eget låsbart skidförråd på samma plan. Ett större bagagerum/vallabod/cykelförvaring finns i anslutning till garaget.

Fastigheten är klassad som "tillfälligt boende" vilket innebär att man inte kan skriva sig där. Fastigheten saknar därför också ett lantmäterinr. Vill man bo i lägenhet under en kortare period (mindre än sex månader) kan man göra det och då använda postens tjänst Poste Restante för den post man kan tänkas få.

Gällande privat uthyning så gäller sedvanlig ansökan om andrahandsuthyrning till styrelsen som för bostadsrätt. Föreningen accepterar generellt andrahandsuthyrning med Skistar och Guestit.

 

Områdesbeskrivning

Åre ligger vid Åreskutans fot och är Skandinaviens största skidort. Med sin genuina kärna med restauranger, barer och affärer lockar byn varje år människor från hela världen även sommartid. Här finns skola, ett blomstrande näringsliv och flera förskolor. Från Tott kommer du ut i skidbacken antingen med hjälp av Tottliften eller så glider du ned till VM 6:an och Kabinbanan. I Åre är turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid. På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar men även övriga vinteraktiviteter som turskidåkning, längdskidåkning och skoterturer. Under sommarhalvåret så erbjuds fantastisk cykling, vandring och friluftsliv. Åre Bike Park växer för varje år och idag erbjuds såväl down-hill som ledcykling av absolut världsklass.