BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blåsut

Sofielundsvägen 37

  • 2 rum och kök
  • 60.5 kvm
  • 4.350.000 kr Utropspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Generös tvåa med dubbla balkonger
- Social och öppen planlösning 
- Genomgående ljus
- Föreningen äger dess mark
- Hiss och garage i huset
- 2 minuter till tunnelbana
- Naturnära 

Från trapphuset, bekvämt via hiss till våning tre, nås bostaden där ni kliver in i en bostad som erbjuder er en varm känsla av ett smakfullt hem. Lägenheten erbjuder ett flödande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, social planlösning, generösa fönsterpartier, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare samt golvvärme i badrum. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och bjuder in till sammankomster med vänner och familj. Allt detta i ett högt läge med dubbla balkonger! Balkongerna blir en naturlig förlängning av boytan från tidig vår, sent inpå hösten. Här når solens strålar balkongerna i etapper från förmiddag tills dess nedgång. Lägg dessutom till att föreningen har en mycket trevlig innergård - given för härliga grillkvällar. Ett perfekt boende som passar singelhushållet, paret såväl som den växande familjen! 

Hsb Brf Stinsen är en välskött föreningen som äger dess mark. Totalt består föreningen av 116 lägenheter samt fyra lokaler. Föreningen erbjuder medlemmarna tillgång till övernattningslägenhet, även styrelserum, grovtvättstuga och garage. Fastigheterna är uppförda 2019 och är i ett mycket gott skick. 

Lägenheten ligger med oslagbart läge med närhet till både kommunikationer, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga. 

På två minuters promenad nås Blåsuts tunnelbana som tar er vidare in mot Södermalm och city på ca 10 minuter. Området kring Blåsut är expansivt och flera bra och trendiga restauranger och bageri erbjuds, bland annat Enskede Matbod, Delselius Bageri, Åsushi och Matateljén. En kort promenad bort nås även Slakthusområdet som just nu utvecklas till en urban stadsdel där bostäder, arbetsplatser, handel, utbildning och service kommer samsas med nya parker och torg. 

Får inte missas! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 027. Föreningen HSB BRF Stinsen i Stockholm.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Eldstad: Nej .

Uppvärmning

Fjärrvärme och markvärmepump.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.350.000 kr Utropspris . Månadsavgift 4 310 kr (I månadsavgiften ingår värme och kallvatten ingår. Tillägg för bredband 147 kr/månad (Individuell mätning av varmvatten och el, debiteras separat) ingår ej). Andel i föreningen är 0.8089 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnader är individuella och kan variera beroende på leverantör och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

941 915 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
BRF Stinsen är en HSB-förening med 116 stycken lägenheter och 4 lokaler fördelat på 6 trapphus. Tre av lokalerna är avsedda för kontor/handelsverksamhet medan den fjärde är en restaurang. Föreningen äger marken, har inga planerade renoveringar av fastigheten då den är nybyggd och har bostadsrättstilläggsförsäkring. Föreningen har en informativ hemsida, https://www.hsb.se/stockholm/brf/stinsen/om-hsb-brf/.

Byggnadsår
2019

Uppvärmning och ventilation
Föreningen är ansluten till fjärrvärme och har egen bergvärmeanläggning. Uppvärmning av bostäder sker genom vattenburen radiatorvärme. Ventilationssystemet är ett mekaniskt till och frånluftssystem med värmeåtervinning, så kallat FTX. Ventilationsaggregaten är placerade i fläktrum på vindsplanet.

Uppvärming av bostaden ingår i avgiften förutom eventuell elektrisk golvvärme i badrum som debiteras via IMD per lägenhet.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns föreningslokal med pentry, vilken också mot avgift kan användas som kontorsrum eller övernattningslägenhet. En grovtvättstuga och utrymmen för förvaring av barnvagnar och rullstolar finns.

TV/Telefoni/Bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Telenor med grundutbud för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 147 kr per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren.

El
All hushållsel köps in gemensamt av föreningen men mäts individuellt (IMD) och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

Kall- och varmvatten
Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husens undercentral, men mäts individuellt (IMD) och förbrukningen debiteras per lägenhet. Varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften. Detta gäller alltså enbart varmvatten ifrån tapp (dusch/handfat), inte uppvärmingen av bostaden.

Parkering
Föreningen har 54 stycken parkeringsplatser med laddboxar och sex stycken MC-Platser. Pris för parkering är ca 1500 kr/månad och sköts av Corepark AB. El debiteras separat. Idag finns inga lediga platser enligt föreningens hemsida (2023-12-18). Kösystem hanteras av Corepark AB. Det finns plats för cykelparkering i garageplanet och på föreningens innergård.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har höjt avgiften från 2024 med 12,5 % pga ökade kostnader.

Medlemskap i HSB
Medlemskap i HSB krävs för att kunna antas som medlem i föreningen. Detta sköts av HSBs medlemsservice.

Överlåtelseavgift
1 837,50 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
787,50 kr. Debiteras pantsättaren.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Inbjudande hall med ett snyggt hyllsystem som maximerar möjligheterna till förvaring av ytterkläder och skor. Intill hallen finns dessutom ett rymligt förråd, även det med hyllsystem. Från hallen kliver ni in i vardagsrummet. 

Vardagsrum 
Vardagsrummet badar i ljus och här har ni en öppen planlösning som vetter mot bostadens fina kök. Vardagsrummet är lätt att möblera med större möblemang, soffa, fåtöljer, bord mm. Här är det lätt att hitta en rofylld plats i soffan. Från rummet nås även en av bostadens två balkonger. 

Balkong (vardagsrum) 
Här har ni en stor balkong som erbjuder gott om plats för möblering av lounge grupp och blomlådor! Här njuter du av solen under dagen. 

Kök 
Optimalt planerat kök som erbjuder generöst med förvaring i över- och underskåp. Arbetsyta finns det gott. Här har ni verkligen ett kök som ger dig som gillar matlagning otroliga förutsättningar för trevliga middagar med familj och vänner. Intill köket finner ni den givna platsen för möblering av stort matbord och tillhörande stolar. 

Passage 
Mellan kök och sovrummet finns en given plats för arbetsmyran eller den kreative. Skrivbord och väggskåp blir en naturlig passar utmärkt här. 

Badrum 
Badrummet går i ett stilrent utförande i klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, skåp, arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare, badkar och handdukstork. 

Sovrum 
Rofyllt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns generös för möblering av stor säng, förvaring mm. Härifrån nås bostadens andra balkong. 

Balkong (sovrum)
Underbar balkong som erbjuder sol från eftermiddagen tills den försvinner bakom husen. Plats finns de för bord, stolar och blomster! 

Förråd 
Till bostaden hör ett externt förråd i källaren.