BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Nacka Strand

Fabrikörvägen 10D, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 79 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna stora 2:a med balkong och sjöutsikt!

Här bor du toppmodernt med snygga materialval, utsikt, rymd, lyxigt badrum, endast ett stenkast från havet och bara några minuter från Stockholms innerstad.

När du kliver in i bostaden slås man direkt av rymden och utsikten. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning mot de stora fönstren som gör att du njuter av utsikten både vid frukostbordet och i tv-soffan. Köket är special- och arkitektritat med bänk- och högskåp i släta luckor i ljusgrå kulör. Extra djupa bänkskivor och lågt stänkskydd av vacker natursten. Köksutrustningen består utav integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, snygg fläkt i rostfritt samt en induktionshäll. Vardagsrummet rymmer stor soffa och matbord för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås även balkongen som rymmer loungedel och grill. Här njuter du av lugnet och alla båtar som passerar.

Sovrummet rymmer stor säng och sängbord. Intill finns en inredd klädkammare. I hallen finns bostadens stora badrum som är helkaklat. Här finns dusch med duschvägg, handfat, toalett, handstork och golvvärme. Hela lägenheten genomsyrar lyx med sina påkostade materialval.

Boendet erbjuder dessutom ett unikt mervärde i form av föreningens gemensamhetsutrymmen. Biorum, leveransrum för matleveranser och hobbyrum. I huset finns garage. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Goda kommunikationer inkluderar bussar som tar dig snabbt in till Slussen och inte att förglömma en SL-båt som tar dig in till Nybrokajen på vanligt busskort. Här bor du nära Nacka Forum och ICA Maxi Nacka. För den träningsbenägne finns dessutom Nackareservatet och Hellasgården på nära avstånd som erbjuder aktiviteter för såväl stor som liten!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5 av 7 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 04.1105. Föreningen Brf No. 4 i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 704 kr (Värme, vatten, Kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

535 kr.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme. Vattenburen golvvärme i lägenheterna med undantag för bad och wc där det är elektrisk komfortvärme som drivs av hushållselen. 

Föreningen
Bostadsrättsföreningen No.4 är en förening av rang där bekvämlighet och exklusivitet återfinns i varje detalj. Vackert belägen vid Stockholms inlopp i underbara Nacka strand. I föreningen finns totalt 94 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1-5 rok.

Utfört underhåll
2021 - OVK

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-12-05.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5 % från och med 2024-01-01 - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-12-13. (OBS nya avgiften inlagd).

Förråd
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Bredband (100/100), digital-TV och IP-telefoni ingår i avgiften och levereras via Ownit. Multimediauttag finns i samtliga rum (ej badrum).

Bilplats
BRF No. 4 i Nacka har två olika parkeringsområden i Torggaraget på Fabrikörvägen 8; Torggaraget Hus 15 (1000 kr/mån) och Torggaraget Stora Garaget (800 kr/mån).

Hus 15 är de platser som finns i den låsta delen direkt under fastigheten, och till de platserna är det kö. Sägs någon plats upp där, ska platsen erbjudas till den som har parkeringsplats i Stora Garaget och har haft sin plats där längst. (Man behöver dock inte hyra en p-plats i den allmänna delen för att få stå i kö till den låsta, utan det går bra att meddela Bostadsrättsförvaltning att endast skriva upp sig på väntelistan.)

Föreningen har lediga platser i den stora allmänna delen - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-12-05.

Gemensamma utrymmen
No. 4 har har ett eget biorum för de tillfällen man vill samlas framför en film i större sällskap. I huset finns också ett hobbyrum för allt sådant som kan vara skönt att göra utanför hemmet samt ett leveransrum med kylskåp så du slipper att planera din dag kring när exempelvis matvarorna levereras hem. Små detaljer som gör en stor skillnad i det dagliga livet. Föreningens medlemmar kan även nyttja barnvagnsrum/rullstolsrum, cykelrum, soprum och tvättstuga. Till varje bostad tillhör ett förråd.

El
Föreningen har upphandlat elavtal för alla hushåll. Bostadens faktiska elförbrukning faktureras på månadsavierna.

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Området
Nacka Strand är en charmig och naturskön stadsdel belägen längs kusten i Nacka kommun, precis utanför centrala Stockholm. Med sin idylliska placering vid vattnet och omgiven av grönska, erbjuder Nacka Strand en perfekt kombination av avkoppling, närhet till naturen och moderna bekvämligheter.

En av de mest framstående egenskaperna i Nacka Strand är dess fantastiska skärgårdsmiljö. Här kan invånarna och besökarna njuta av pittoreska promenader längs kustlinjen och beundra den vackra utsikten över vattnet och skärgården. För de som älskar att vara på vattnet finns det möjligheter till båtliv, segling och kajakpaddling, vilket ger en underbar möjlighet att utforska de omgivande öarna och skärgårdsområdet.

Affärer och restauranger
Det lilla torget i centrum är stadsdelens knutpunkt, med närhet till allt från bageri, busstorg och blomsterbutik till kemtvätt, frisör, bank och tandläkare. Ett stenkast från torget ligger SATS, ett rymligt och fint gym, och Njuta SPA för den som vill koppla av en stund. För de små finns Lek & Bus, ett lekfullt lekland, och en promenad bort ligger Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcentrum. I takt med att stadsdelen utvecklas kommer serviceutbudet att växa.
I Nacka strand finns klassiska restauranger och spännande smakupplevelser. Här finns sushi, ett mysigt brasserie i hamnen, en italiensk restaurang och en av Sveriges bästa food trucks. Här har varje smak sin plats och här finns allt från nygräddat till vällagat.

Kommunikationer
Det går snabbt och enkelt att ta sig från Stockholm city till Nacka strand – oavsett om du väljer båt, buss, cykel eller bil. Den vackraste vägen är förstås via vattnet, men att ta bussen eller parkera bilen på någon av våra 2500 parkeringsplatser (2000 i garage) är också bekvämt.

Båt:
Med SL’s pendelbåtar tar du dig till Nacka strand från NybrokajenFrihamnen eller Lidingö på ca 15 – 25 minuter. FjäderholmslinjenStrömma och Waxholmsbolaget lägger också till i hamnen.
Buss:
Buss 443 från slussen tar dig till Nacka strand på mindre än tio minuter. Du kan även välja Buss 840från Handenterminalen, Buss 465 från Fisksätra, Buss 71 från Glasbruksgatan eller Buss443C som tar dig från Klarabergsviadukten till Nacka strand på ca 15 minuter.
Bil:
Du kan ställa bilen i våra parkeringshus Torg-, Cylinder- eller Entrégaraget (öppet 06 – 22) som är utrustade med laddningsstolpar. Det finns även flera parkeringsplatser utomhus och i alla våra biljettautomater kan du köpa både enkelbiljett och olika periodbiljetter.
Cykel:
Till Nacka strand finns många bra cykelvägar, från Södermalm tar det 30 minuter och från Hammarby Sjöstad ungefär 20 minuter. Här finns flera platser att ställa cykeln på och två cykelrum att välja mellan: Cylindergaraget och Augustendalsvägen 5A. Det finns också möjlighet till omklädningsrum för den som vill.

Skolor och förskolor
Nacka Strands Gymnasium: Med gott om plats i vackra lokaler utbildas idag 350 elever på Nacka Strands Gymnasium. Skolan lär dig det senaste inom digital teknologi, kommunikation och innovation, med stort fokus på kreativitet. Här erbjuds högskoleförberedande program som förbereder elever för arbetsliv eller vidare studier. 

Noblaskolan Nacka Strand: Erbjuder förskoleklass och årskurs 1–3. Här leds varje klass av en utbildad och legitimerad lärare. Undervisningen sker mestadels i åldershomogena klasser, men med ett nära samarbete mellan årskurserna. Sedan flera år tillbaka har skolan också en Läsa-skriva-räkna garanti där skolan noga följer upp elevernas utveckling och snabbt sättejbr in stödinsatser om det skulle behövas.

I området finns även ett fleratal förskolor att välja mellan.