BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Paternostervägen 40

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 3.300.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Underbar solig balkong i högt och fritt söderläge
- Stabil förening med bra ekonomi
- Generöst ljusinsläpp genom stora fönsterpartier
- Välplanerad med bra förvaringsutrymmen (2 st källarförråd hör även till lägenheten!)
- Kök med alla bekvämligheter och plats för matbord
- Fräscht och helkaklat badrum med badkar
- Suveränt läge i hjärtat av Hammarbyhöjden 
- Närhet till vackra naturområden som Nytorps gärde och Nackareservatet

Varmt välkomna till denna charmiga funkistvåa på mysiga Paternostervägen 40. Högt upp i huset saluförs nu ett välplanerat hem som är optimalt för såväl paret som singelhushållet. Bostaden erbjuder ett charmigt kök med matplats, stort sovrum med mycket förvaring, rymligt vardagsrum och en härlig balkong i ett insynsskyddat söderläge. 

Detta är verkligen ett hem för den kräsna, granne med det grönskande Nytorps Gärde där det bland annat finns stora öppna ängar och ett utomhusbad. Följer man Gärdet bort kommer man till Nackareservatet som erbjuder både upplysta elljusspår, svampskog, badsjöar, utegym, golfbana och mycket mer. Lägenheten ligger kommunikationsmässigt bra mellan Hammarbyhöjdens, Skärmarbrinks och Blåsuts tunnelbana. Hammarbyhöjden är ett mycket barnvänligt område med flertalet förskolor, affärer, restauranger och caféer i närområdet.

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 20734. Föreningen BRF Paternoster.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.300.000 kr. Månadsavgift 3 994 kr (Värme, Vatten, tvättmedel i tvättstugan, basutbud TV, Bredband 100/10 Mbit/s samt bostadsrättstillägg ingår). Andel i föreningen är 1.57669 %.

Driftskostnad

Totalt 715 kr/mån (8 580 kr/år) varav El 489 kr/mån, Försäkring 226 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

266 434 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen äger fastigheten Måseskär 1. Föreningen består av två gathus belägna på Paternostervägen 24-40, och omfattar 66 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt.. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1952 av arkitekt Birger Lindberg.

Utförda renoveringar

2023 Uppsnyggning av markytan framför hus 34-40 (pågår) med nya planteringar, ny kantsten, ny plattlagd gångväg framför huset, ny cykelparkering, ny asfaltering av parkering och förberedelse för elbilsladdning.
2023 Byte av dagvattenrör.
2023/22 Nya sopstationer för kranhämtning av mat-/restavfall.
2022 Energibesparande åtgärder genom bl.a. tilläggsisolering av vindarna.
2021 spolning av avloppsstammar.
2020-21 renovering av samtliga trapphus.
2019 Konvertering av lokal 176 m2 till 4st lägenheter.
2019 Åtgärder huvudavloppsstam i 34-40.
2019 Godkänd obligatorisk ventilationskontroll.
2018 Fasadrenovering inkl balkongräcken.
2018 Renovering av fönster, byte av portar.
2017 Målning plåtdetaljer på tak.
2017 Konvertering av Lokal 90m2 till lägenheter.
2017 Byte av dagvattenrör, markarbeten.
2017 Spolning avloppsstammar.
2017 Injustering värmesystem
2013 Konvertering av lokal till 3 lägenheter.
2012 Installation bergvärme.
2012 Installation frånluftsfläktar med återvinning.
2012 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2011 Installation passersystem.
2010 Ny tvättstuga, nya maskiner.
2006 Byte huvudledningar, el, till Igh.
2005 Stambyte.

Kommande renoveringar
Inga större underhållsprojekt planerade under 2024.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till 17 985 000 kronor, allt på 3 mån stibor (ränta f.n. 4,56 %) det finns ca 1 200 000 kronor i kassa & bank. Belåningsgraden ligger på ca 4 900 kr/m2. föreningen ombildade en hyresrätt till bostadsrätt i november 2023 och fick in 3 600 000kr som kommer att stärka föreningens ekonomi.  Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna med 3% fom mars 2024, inga andra avgiftsförändringar är beslutade.

Gemensamma utrymmen
Tvättstugan som är byggd 2010 finns i separat byggnad mellan husen. Utrustad med 2x2 självdoserande fastighetstvättmaskiner samt en större maskin för grovtvätt, två torktumlare, tre torkskåp samt mangel. Tvätt- och sköljmedel ingår i avgiften. Föreningen har skyddsrum i källaren.

Cykel- och barnvagnsrum finns vid gaveln Paternostervägen 34 och 40. Det finns ytor för gemensam samvaro på baksidan av huset.

Bredband och tv
Gruppavtal med Tele2 som innebär att bredband 100/10 Mbit/s samt basutbud TV ingår i avgiften. Högre hastigheter kan fås med 300 kronors rabatt på ordinarie pris.

Garage och parkering
Föreningen finns det 17 st parkeringsplatser med motorvärmar-el som kostar 600kr/mån och 5 platser utan som kostar 500kr/mån. För närvarande står det 15 personer i kö.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande mellan makar/partners/sambor som ska bo permanent i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Mark
Fastigheten är upplåten med tomträtt som omförhandlas nästa gång år 2030.

Städning och städdagar
Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer förekommer 2 gånger per år.

Föreningens hemsida
https://paternoster.bostadsratterna.se/

 

Rumsbeskrivning

Så fort du går in innanför dörren får du en hemkänsla! Hallen erbjuder goda möjligheter för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober i original. Hallen är försedd med väggar i vit färg, tapeter i den inre delen och ekparkett.

Köket är socialt och elegant med generösa arbetsytor, smarta förvaringsalternativ och utrymme för matbord och stolar. Släta luckor i neutrala toner, arbetsbänk i laminat och mosaikkakel i ljusa nyanser. Ljust laminatgolv och väggar målade i en vit nyans. Kökets maskinella utrustning är genomgående i rostfria vitvaror: en inbyggnadsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd, kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll och kolfilterfläkt.

Vardagsrummet är rymligt, ljust och trivsamt med stora fönster som ger en fantastisk utsikt och tillräckligt med plats för både soffa och matgrupp. Rummet har vita väggar och ekparkett. Utgång till en stor balkong i söderläge som erbjuder sol från morgon till kväll. Här finns plats för möbler och blomsterarrangemang. Givna platsen under sommarhalvåret!

Från vardagsrummet når du sovrummet, som är stort och harmoniskt med utmärkta förvaringsmöjligheter genom en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Väggarna är målade i en rogivande ljusgrå ton och golvet pryds av ekparkett.

Badrummet har klinkergolv och väggarna är klädda i vitt kakel. Utrustningen består av vägghängd-WC, handfat, spegelskåp och badkar. Ett smart vädringsfönster ger ett behagligt ljusinsläpp.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Konsum, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Från Hammarbyhöjden tar det 6 min med T-bana till Södermalm. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.