BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 328

  • 3 rum och kök
  • 87 kvm
  • 5.900.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

LÅG AVGIFT !!!
Anmäl intresse redan idag. 

I en vacker 20-talsfastighet presenteras denna förtjusande lägenhet, perfekt belägen med låga avgifter och optimal närhet till kommunikationer, service, shopping, Globen, Tele2 Arena och mycket mer. Charmen är påtaglig med ljusa färger, generös takhöjd och vackra trägolv. Köket är nyligen renoverat och badrummet har fått en uppfräschning med tvättpelare skönt belägna i eget utrymme.

Den sociala ytan är välplanerad med ett fint sällskapsrum som rymmer både matbord och soffa, två rymliga sovrum plus ett mindre kontor/ sovrum utan fönster. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med en stor garderober och bra ytor plus yttligare förvaring via två vindsförråd. Dessutom finns möjlighet att hyra en ledig parkeringsplats.

Området Gamla Enskede charmar med sina vackra 20-talsfastigheter och sekelskiftesvillor, inbäddade i idylliska grönskande kvarter. En kort promenad från lägenheten tar dig till Sandsborgs T-banestation och dess närliggande centrum med mataffär och apotek. Området erbjuder också flera restauranger, bagerier/cafér och blomsteraffärer. Margaretaparken och världsarvet Skogskyrkogården med sina unika miljöer bjuder in till rogivande promenader.

Välkommen hem till denna underbara bostad!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 3 av 3. Lägenhetsnummer 328:8-9. Föreningen Bostadsföreningen Nya Hemmet n:r 2 u.p.a.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.900.000 kr. Månadsavgift 2 355 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån.

Bostadsföreningen Nya Hemmet nr 2

Bostadsföreningen Nya Hemmet nr 2, startades 1927.

Föreningen består av 17 lägenheter och huset har 2 trappuppgångar. Vår baksida angränsar till en härlig allmänning mot Gamla Enskede villaområde. Föreningen är belägen på lokalgatan Nynäsvägen och vår närmaste tunnelbanestation är Sandsborg. Restaurang Tomatis hyr en av våra 2 lokaler.

Medlemmarna verkar själva för ett bra och trevligt boende. Fastigheten förvaltas av medlemmarna gemensamt. Vi arbetar för att förvalta vårt hus med bästa möjliga ekonomiska och tekniska lösningar. Som exempel värms fastigheten med pellets och varje lägenhet har sin egen varmvattenberedare. Fibernät är draget till fastigheten och samtliga lägenheter har anslutits till Bahnhofs fibernät, som erbjuder 1000/1000Mbit hastighet med egen router i varje lägenhet för IP och telefoni.

Fastigheten:
2008 lade vi om taket och under 2012 dränerades fastigheten. Samtliga lägenheter har fått möjlighet till uppkoppling av trefas-el. 2023 installerades bergvärme.

Det finns en gemensam tvättstuga samt ett cykelgarage. Vi har gemensamma trädgårdsmöbler och grillar till föreningens medlemmar.

Det finns 10 P-platser, varav 1 hyrs av Restaurang Tomatis och övriga av föreningens medlemmar. Vi har även 3 garageplatser och 2 mc-platser.

 

Renoveringar

2008 – Halva taket omlagt (sidan mot Nynäsvägen)

2011 - 3 fas el framdragen i port 330 till alla våningsplan. I port 328 var detta framdraget sedan ?tidigare. Medlemmarna har själva valt om de vill ansluta sig till 3 fas eller ej. ?Anslutningsavgift är 2070:-/lägenhet. Några lägenheter har fortfarande endast 1 fas. 

2011 – Stenkista gjord på baksidan för att förhindra översvämning av brunn vid kraftigt regn.

2012 – Dränering av hela fastigheten mot Nynäsvägen samt gavel.

2013 - Radonmätning genomförd.

2015 – Fönster mot Nynäsvägen byttes på översta våningen.

2015 - 2019 – Stambyte av avloppsstammar och vattenledningar. ?????Port 330: Toalett/kök år 2015, badrum år 2017. ??????Port 328: Byte av stam nr. 1 år 2016, byte av del av stam nr. 3 (mittenvåning) år 2018,?byte av stam nr. 4 upp t.o.m. mittenvåning år 2019. Övriga stammar (nr. 2, resterande ?delar av stam nr. 3 och översta våningen av stam nr 4) byttes på 90-talet. Stammarna är?numrerade medsols i trapphus.

2019 – Fiber 1000/1000 Mbit/s draget till samtliga lägenheter (månadsavgift ingår i???lägenhetsavgiften)

2020 – Renovering av de stora vindsfönstren på gavlarna av huset.

Finns det planer i närtid för några renoveringar? 

Fastigheten är byggd 1927 och behöver löpande renovering och underhåll i långsam takt. Styrelsen arbetar med planering av detta.

  • Vi planerar att byta värmekälla från olja till bergvärme inom en snar framtid (2023). 
  • Inga datum är ännu satta, men vi planerar även att snygga till vårt trapphus, göra vår källare ännu mer yteffektiv och samtidigt relina/byta de liggande stammarna i källaren.

Är det något annat som jag behöver känna till? 

• BF Nya Hemmet är en (äkta) bostadsförening. Vi är 17 lägenheter i föreningen och vi sköter själva både ekonomisk och teknisk förvaltning av fastigheten. Vi är därför mycket beroende av medlemmar som är engagerade i föreningen genom styrelseuppdrag eller delaktiga i andra uppdrag som rör fastigheten. Vi sköter gemensamt snöskottning genom ett rullande schema och vi har två gemensamma städdagar per år. En på våren och en på hösten. Det är viktigt att alla är med och hjälper till då detta är ett sätt att hålla ned avgifterna.

• Trappstädning är en tjänst som vi köper in.

• Köpare av lägenhet ska bosätta sig i lägenheten. Vi undviker medlemmar där föräldrar köper till barn genom gemensamt ägandeskap. Styrelsen önskar möte med ny medlem inför medlemskap.

• Vi har 2 hyreslokaler.

• I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, fiber samt ett kollektivt bostadsrättstillägg. Varmvatten ingår inte i avgiften. Varje lägenhetsinnehavare har sin egen varmvattenberedare och ansvarar för skötsel och tillsyn av denna. Det är på lägenhetsinnehavarens ansvar att ta reda på hur beredaren fungerar, byta ev. offeranod samt ansvara för övrigt underhåll om så erfordras. Passa på att kontrollera skötsel och eventuellt underhåll med säljaren/tidigare ägaren.

• I och med att vi har ett kollektivt bostadsrättstillägg behöver du i din hemförsäkring inte ha det tillägget.

• Föreningen har ej avtal med TV-leverantör. Medlemmarna tecknar själva abonnemang efter egna önskemål.

• Fiber finns indraget i lägenheterna och uppkoppling med Bahnhof 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

• Föreningen tar av köparen ut en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift. Dessa belopp är indexreglerade (se stadgarna). Överlåtelseavgiften är 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (år 2021: 1.190:-) och pantsättningsavgiften är 1% av aktuellt prisbasbelopp (år 2021: 476:-).

 

Finns det p-platser?

Föreningen har 10 p-platser, 3 garage samt 2 mc-platser. P-plats nr. 5 hyrs av pizzeria Tomatis, resterande platser hyrs av oss medlemmar. Boendeparkering (Stockholms stad) finns längst med Nynäsvägen.

Vad finns det för övriga och gemensamma utrymmen?

Till samtliga lägenheter finns tillhörande förråd. Till dessa ordnar man själv med lås. Vi har på baksidan av huset ett gemensamt cykelförråd med gemensamma utemöbler och grill att låna. I port 328 finns en gemensam tvättstuga samt torkrum och ett gemensamt barnvagnsförråd.

Se även våra stadgar.

Uppdaterat 2023-03-10 ( info från föreningens hemsida)