BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Tämnarvägen 38, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.200.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris!

Allmänt om bostaden - Gaveltvåa högt upp i huset
I centrala Årsta säljes denna väldisponerade och hemtrevliga tvårummare med närhet till grönområden, Årsta torg och Årstaviken. Detta är en suveränt disponerad bostad i bästa läge och alla kvadratmetrar på rätt ställen. Modernt och fullutrustat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Rymligt vardagsrum med gott om plats för matplats och umgänge. Från vardagsrummet når du den trevliga balkongen i trevligt sydostläge. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggd förvaring i garderob. Helkaklat badrum utrustat med badkar, tvättmaskin, förvaring och WC. Till lägenheten hör ett källarförråd.

- Skuldfri förening sedan 2023
- Högt upp
- Gott skick
- Ljus
- Öppen planlösning
- Balkong i sydostläge
- Bevarade originaldetaljer
- Mycket bra bostadsrättsförening
- Källarförråd

Bostadens originalitet är omedelbart påtaglig när du stiger in genom dörren. De ursprungliga hall -och vardagsrumsgolven har bevarats i sitt ursprungliga skick och ger en rustik och genuin känsla. Originalgarderoberna är praktiska och vackra på samma gång och bär på historien om tidigare generationers liv. Fönsterbrädorna, likaså original, lägger till en touch av karaktär och är en idealisk plats att visa upp dina växter eller andra dekorationer.

Vardagsrummet är präglat av fina ytskikt och original, som inte bara ger rummet extra utrymme utan även stora fönsterpartier. Detta ger en härlig känsla av ljus och luftighet samt en möjlighet att njuta av olika vyer beroende på tidpunkten på dagen.

Balkongen är högt belägen och riktar sig mot sydöst, vilket ger en fantastisk utsikt och möjligheten att njuta av soliga dagar. Det är den perfekta platsen att koppla av och ta in frisk luft.

Köket är i fint skick och erbjuder en rymlig matplats om 4-6 personer. Det är en inbjudande plats för sociala måltider och umgänge. Badrummet är helkaklat med våtrumsmatta och utrustat med badkar, tvättmaksin, wc och handfat.

Denna fantastiska bostad ingår i en välskött bostadsrättsförening som sedan 2023 är helt skuldfri. Det ger både ekonomisk trygghet och möjlighet att bo i en vacker och unik bostad med enastående bevarad originalcharm. En dröm som nu kan bli verklighet.

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen Brf Hjälmaren-Sköntorp, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.200.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 158 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 0.38889 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 275 kr/mån, Försäkring 275 kr/mån. Observera att driftskostnaden är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr Föreningen är skuldfri sedan 2023.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
De äldre husen 1945 och de nyare punkthusen (4 st)1985-1986.

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Hjälmaren-Sköntorp finns i stadsdelen Årsta strax söder om Stockholm och består av 14 fastigheter på Sköntorpsvägen 93-103, 94-120 och Tämnarvägen 8-40 med sammanlagt 236 lägenheter varav 17 st är hyresrätter och 219 bostadsrätter. De äldre husen är byggda 1945 och de nyare husen 1985-86. (4 punkthus). Dessa punkthus fick pris, som den vackraste kompletteringsbyggnationen 1986.

Föreningen bildades år 2000 och den 26 april 2001 ombildades 236 lägenheter från hyresrätter till bostadsrätter. Föreningen har mycket god och stabil ekonomi som du kan läsa mer om i detalj på föreningens hemsida under "Ekonomi".

Fastigheterna finns i den norra delen av Årsta och ligger granne med Årstaskogen, dess promenadstigar och härliga utsiktsplatser med vyer över hela Stockholm. Det finns fem företagslokaler (klädgrossist, bageri, bygg och miljö, konsthantverkare och en förskola) och sju hobbylokaler (måleri hyr ett, övriga hyrs av boende), som alla är uthyrda.

Tomträtt
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper till år 2025 och 2026.

Avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget. En mindre höjning av månadsavgifterna kan bli aktuellt men inget besultat.

Utförda renoveringar
Efter att de nyare husen byggt så tömdes ett hus i taget av de äldre och renoverades, mellan 1986- 89. Husen fick nya tak, tilläggsisolerade fasader med ny puts. Vatten och avloppsstammar byttes både i kök och badrum, samt elstigar och elcentraler. Nya kök byggdes och badrummen renoverades och försågs med nytt sanitetsporslin.

2021 Stamspolning av samtliga avloppsledningar i föreningen kommer utföras enligt den tidplan som tidigare kommunicerats för aktuell port.
2021 Takrenoveringar klart och gårdarnas renovering har pausats.
2020 Takbyte 3 hus
2019 Takbyte 4 hus
2018 Takbyte 1 hus
2018 Påbörjat Byte och utökning taggsystem
2016-2017 Genomgång dagvattenledningar
2016 Upplåtelse tidigare lokal till Bostadsrätt
2015 Byte armatur i trapphus
2015 Säkerhetsinstallation tak
2015 Tilläggsisolering vindar
2014 Ventilationssystemet i punkthusen renoverades
2012 Porttelefoner installerades
2010 Portmålning
2008 Trapphusmålning

Tv och bredband
TV-utbud via Telenor, kostnad 115 kr/månad, obligatoriskt för alla bostadsrättsinnehavare.
1 Gb Bredband distribueras av Ownit för 105 kr/mån, obligatoriskt för alla bostadsrättsinnehavare.

Dessa är medräknade i nuvarande månadsavgift på 3158 kr.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har under 2021 färdigställt och renoverat så att föreningen numera har 2 st övernattningsrum som är belägen på Tämnarvägen 14. I ena finns 2 bäddar 300 kr/ natt och i det andra finns 4 bäddar som kostar 400 kr/ natt. Sju tvättstugor finns i föreningen, alla utrustade med 3 tvättmaskiner, en torktumlare, stort torkskåp och kallmangel.

Tvättmaskinerna förnyades 2000-2002 och byts ut vid behov. Grovtvättmaskin finns.
• Sköntorpsvägen 95
Sköntorpsvägen 102
Sköntorpsvägen 103
Sköntorpsvägen 120
• Tämnarvägen 20
Tämnarvägen 26A
Tämnarvägen 32A

Parkering
Föreningen har 34 p-platser med cirka 15 års kötid, kostnad 200 kr/mån, med eluttag 250kr/mån. I området finns boendeparkering via Stockholms stad på angivna gator.

Överlåtelseavgift 2023
1463 kr, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift 2023
585 kr, debiteras pantsättaren/låntagaren per pant.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.