BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Södra vägen 49,1 tr

  • 4 rum och kök
  • 100 kvm
  • 6.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du en 4a med stor balkong om 16 kvm i söderläge? Välkommen till dessa nyproducerade 100 kvm med högt i tak (ca 2,8 m), vattenkontakt och dubbla badrum som just nu håller på att färdigställas. Du välkomnas in i rymlig hall med praktisk avhängningsmöjligheter i skjutdörrsgarderob och helkaklat badrum i anslutning.

Vidare in i lägenheten kommer vi till vardagsrummet och köket som ligger med social planlösning. Här ryms stor soffgrupp och tv-möbel. Köket får en naturlig matplats för 4-6 personer som upplevs som ett burspråk. Balkongen når man från vardagsrummet och master bedroom. Den är om hela 16 kvm och löper längs hela lägenheten i trevligt söderläge. Här ryms både loungemöbel, matgrupp och grill. 

Köket har moderna och extra höga luckor med takanslutning i färgen betonggrått samt bänkskiva och stänkskydd laminat cento, köksblandare i krom. Här finner du energieffektiva vitvaror såsom, rostfri blandare, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, hel kyl och frys i frostfritt samt diskmaskin.

Bostaden har två bra badrum. Det ena med med enhetligt kakel i vitt och det andra i beige, båda med klinker i Österlen grå. Det större utrustat med både dusch och badkar med duschvägg, torkställ, handfat med kommod, spegelskåp, toalett, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk i vitt samt överskåp i vitt. Det andra badrummet är utrustat med dusch med duschvägg, handfat med kommod i vitt och spegelskåp.

Master bedroom är stort och rymmer dubbelsäng. De andra två sovrummen ligger i följd och rymmer säng, skrivbord och förvaring. Båda mindre sovrummen har platsbyggd garderobsvägg med spegeldörrar. 

Bostaden har genomgående fin 3-stavsparkett i ek, släta vita innerdörrar och målade väggar.

För att se exakt vilka tillval som gjorts se "mina val" under fakta. Bostaden säljs på ritning med möjligt tillträde är 2024-05-06.

Filmer av bostaden finns, kontakta mäklaren för mer info.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 31102. Föreningen Brf Kvarnholmen Södra.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 947 kr (Värme kallvatten, Kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 1.2648 %.

Driftskostnad

Totalt 858 kr/mån (10 296 kr/år) varav El 405 kr/mån, Vatten/Avlopp 203 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
Fjärrvärme

Uppvärmning
2023-2024

Föreningen
Välkommen till Kvarnholmen Södra. Här bor du på Kvarnholmens solsida med utsikt över Svindersviken. Kvarteret karaktäriseras av närheten till vattnet och det sköna söderläget och omfattar totalt 4 trapphus med 99 ljusa bostäder med öppen planlösning och balkong, fransk balkong, uteplats och/eller terrass.
Brf Kvarnholmen Södra är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande avgiftsförändringar
Avgifterna beräknas att höjas med ca 19 % mellan år 1-4.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum samt rullstolsförråd. Utrymme för källsortering finns. Det finns även grönytor, gångvägar, planteringar och lekplats.
Kvarteret har även en gemensamhetslokal.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Kabel-TV & Bredband
Lägenheterna är utrustade med så kallad Telia Triple Play. Det innebär möjlighet att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag. En obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Bilplats
Boendeparkering finns i det fyra våningar höga garaget som är beläget i anslutning till lamellhuset. Garaget kommer vara en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheterna och det finns även besöksparkeringar tillgängliga i garaget.

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor COOP-butik två gym (STC), blomaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com