BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hökmossen/Telefonplan

Filvägen 7

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • 2.895.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna att förälskas i denna fantastiska tvåa med både renoverat kök och badrum, skog på baksidan och gott om utrymme för baluns och galej med både vänner och familj. 

Tack vare skogen på baksidan vetter både sovrum och vardagsrum mot grönska, djurliv och vajande trädkronor. Men det är också en fantastisk lägenhet på insidan. Det här är en tvåa som har allt och som välkomnar dig med ett stort leende när du stiger innanför tröskeln. Vardagsrummet kan ta väl hand om en julgran såväl som en rejäl soffa, sovrummet har plats för både en dubbelsäng och garderober och hallen rymmer många skor, jackor eller en barnvagn i framtiden. Köket har plats för många sittande gäster och porslinet och glasen får plats i skåpen. Här har vi en takhöjd på ca 2.70 (som i de allra flesta 40-talshus) vilket ger en skön och sval känsla på sommaren. 

Dessa 50 kvm stoltserar med ett rymligt kök med plats för ett större matbord, ett stort och lättmöblerat vardagsrum, ett mysigt sovrum med garderober och ett smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin. Köket är även det renoverat med gott om både arbets -och avställningsyta i kombination med mycket skåpförvaring. Luckorna är stilfullt gråa och vitvarorna är en kombination av integrerade och rostfria. 

Vardagsrummet går att möblera helt efter tycke och smak, eftersom att alla väggar är möblerbara. Det stora fönstret vetter mot föreningens gröna baksida som både ger en känsla av lugn och gör insynen minimal. 

Sovrummet vetter också mot baksidan och är mysigt med plats för en dubbelsäng. Tack vare det lugna läget blir nattsömnen som en dröm och sovrumsfönstret kan stå öppet årets varma månader. Här finns även en rymlig garderob med skjutdörrar. 

Hallen är även den rymlig med gott om plats för ytterkläder, städartiklar och skor i smacken invid sovrummet. På andra sidan hallen finns avhängning på knopplist och en snygg upplyst hylla för display av dina finaste saker. 

Badrummet är stilfullt renoverat med modern och snygg inredning, tvättmaskin och ett stort frostat fönster. 

Det här är en fantastisk och utomordentligt fin tvåa där både kök och badrum är renoverade, något som är ovanligt för området. Varmt välkomna att förälskas och hänföras. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 307. Föreningen Brf Sirenen 6.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr. Månadsavgift 3 387 kr (Värme, Vatten , bredband ingår). Andel i föreningen är 2.1388 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1945

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Sirenen 6 är en äkta förening bestående av 2 byggnader och 48 lägenheter med adresserna Filvägen 5-11 och Tångvägen 28-32. Den totala boytan är 2301 kvm och lokalytan är 203 kvm. 

Ekonomi
Föreningen innehar marken med tomträtt. Belåningsgraden är låg om endast 4563 kr/kvm (Års.red 2021/2022). För mer info, se årsredovisningen. Ingen beslutad avgiftshöjning just nu (12-12-23). Höjning av avgiften har skett under 2023 med ca 9,5%. 

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har två tvättstugor på Filvägen resp. Tångvägen och vardera hus har en gemensam baksida/trädgård med odlingspallar, grill och utemöbler. Sophantering finns utanför utanför porten Filvägen 7. 

Tvättstuga
Det finns 2 stycken tvättstugor i föreningen, en i vardera hus. Tvättstugan på Filvägen nås från trapphuset Filvägen 5-7 och tvättstugan på Tångvägen nås från trapphuset Tångvägen 32-34.

Tv och bredband
Bredband 1000/1000 Mbit samt ComHem-bas ingår i avgiften och Sappa-IP TV finns mot kostnad.

Utförda renoveringar
1992 Stambyte
2009 Installation Bergvärme
2009 Tvättstugor
2011 Trapphus
2019 Källare/förråd
2020 Kompletterande fasadrenovering
2021 Tak
2021 Utemiljö/Gångvägar/Trapphusgolv

Kommande renoveringar

Parkering
10 parkeringsplatser finns på Tångvägen, vara 1 lediga (2023-30-11). Parkeringplats kostar 240 kr/mån. Gott om parkering med boendeparkering på närliggande gator (taxa 5, 300 kr/mån). 

Förråd
Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande och trevlig hall med gott om utrymme. Rakt fram hittas hyllor med belysning och till höger ett stort utrymme för avhängning av ytterkläder, vanliga kläder, städartiklar, skor - vad du än vill fylla det med. Plats för en liten hallmöbel och avhängning till vänster på knopplist. 

Kök 
Renoverat kök (2018) med gott om plats för en stor matplats. Grå, speglade luckor tillsammans med rostfria vitvaror. Maskinparken består av integrerade kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och mikro.

Vardagsrum 
Rymligt vardagsrum med många olika möbleringskombinationer. Harmonisk utsikt mot skogen.

Sovrum 
Mysigt sovrum med plats för en större säng. Garderob med skjutdörrar och harmonisk utsikt mot skogen bakom huset.

Badrum
Renoverat badrum (2016) med duschväggar, spegelskåp, kommod, wc, tvättmaskin och fönster. 

Områdesbeskrivning

Filvägen 7 tillhör Brf Sirenen 6 med 48 lägenheter. Föreningen är stabil med 2 hyresrätter kvar, har stora renoveringar bakom sig, låg belåning och bredband som ingår i avgiften.

Här bor ni i ett lummigt, mysigt och lugnt område utan att tumma på närheten till Telefonplans tunnelbana (5-10 min) och det stora restaurangutbud som Telefonplan/Midsommarkransen bjuder på. 

För den som gillar mat finns det gott om restauranger i närområdet. Vid Telefonplan och närliggande Midsommarkransen hittas bland annat nyöppnade Holy Kebab. Dom har sällskap av Brödernas, Bistro, Krubb, Landet, Pita i Parken, Svenska Sushi -och Hamburgerköket, Bakom hörnet, Rain och massa massa mer. "Uppe på åsen" (Hägerstensåsen) finns det flera bra restauranger både för take-away och äta där. På Hägerstensåsen finns också områdets första obemannade godisbutik. 

Det är ungefär lika långt till Telefonplans Hemköp som Midsommarkransens Ica Supermarket och Västberga Stora Coop (där även systembolaget, Rusta och Jysk ligger). Fler matbutiker finns på kort promenadavstånd för den som vill variera sin handling. 

Vill du fika eller ta en kaffe to-go finns både Söderbergs bageri och kafferosteri, AB Café, Slow Hands café, Café gården, Bonne Femme och fler att tillgå inom nära promenadavstånd. Likaså finns det flertalet mataffärer för den som vill ha lite variation i sin handling. 

Har man bil finns det gott om parkering på närliggande gator (boendeparkering, taxa 5) och det går smidigt att komma ut på E4 söder -och norrgående.