BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fruängen

Fredrika Bremers gata 17

  • 2 rum och kök
  • 66 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Här erbjuds en optimalt planerad lägenhet vars stora fönster gör att man får in maximalt med dagsljus!

Denna stora 2:a befinner sig på Fredrika Bremers gata 17. Det första som möter oss i denna lägenhet är en inbjudande och trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter och inbyggda garderober längst hela väggen. 

Rymligt kök med bevarade charmiga detaljer. Här får det plats ett stort sällskap runt middagsbordet och gott om förvaringsmöjligheter samt arbetsyta. 

Vidare in har ni det rymliga vardagsrummet med träden som närmaste granne. Här är det helt insynsskyddat! Här finns det plats för en stor soffgrupp eller ett till matbord om så önskas.
Vidare ut har ni den rymliga balkongen där ni kan avnjuta av morgonsolen. 

Sovrummet är stort och får plats med både säng, skrivbord samt eventuell garderob om så önskas. 
I badrummet finns det dusch, WC, spegelskåp samt tvättmaskin.

Till bostaden tillhör även ett extern förråd!

Välkommen!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3/3, hiss finns. Föreningen Brf Schaletten-Modisten.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 387 kr.

Driftskostnad

Totalt 370 kr/mån (4 440 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

515 kr.

Viktig information
Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”. 

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. 

Säljarens upplysningsplikt
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Information
Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. 

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Kontrakt
Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.

Områdesbeskrivning

Fruängen
Fruängen är ett riktigt populärt område i Söderort med blandad bebyggelse där charmiga äldre fastigheter samsas med modern arkitektur. Området gränsar mot Långbro, Herrängen, Västertorp och Solberga, samt till Huddinge kommun. Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Området erbjuder verkligen något för alla! 

Service och butiker
Fruängen centrum är ett stadsdelscentrum beläget cirka 10 km från Stockholm City. Det är ett fint utomhuscentrum med låga fastigheter som byggdes på 50-talet. Här finns allt från dygnet runt öppet gym till kommersiell service som apotek, systembolag, bank mm. Fruängen Centrum genomgick under 2012 en renovering vilket innebar en omfattande modernisering. Detta inkluderade bland annat ny belysning och nya undertak i Fruängsgången, nya fasader och målningsarbeten, nytt skyltprogram och nya uteserveringar. Centrumet hyser idag ett 30-tal butiker, caféer, restauranger och mataffärer. Här finns välkända Erssons Fisk & Deli, charmiga butiken Handgjort där det bland annat tillverkas egna chokladpraliner samt restauranger som serverar sushi, thai, pizza, italienskt och grillat.

Kommunikationer 
Fruängen har mycket bra kommunikationer och med T-banans röda linje tar du dig till Liljeholmen på ca 9 minuter, Hornstull på ca 11 minuter och till Stockholm Central på ca 15 minuter. Flertalet busslinjer trafikerar också med bland annat buss 173 som tar dig till Kungens Kurva  

Fritid, natur och rekreation i närområdet
En promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park som är ett av Stockholms vackraste parkområden. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos Bodega och omtalade restaurangen Aloë. För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. Under varma sommardagar finns mysiga Långsjön med badbrygga, sandstrand, stora gräsytor, beachvolleybollplan och restaurang. Inom bekvämt avstånd finns även populära Hägerstensbadet med 25 m bevakad bassäng. I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har både simhall och utomhusarena för friidrott och fotboll.

Kungens Kurva – Inom cykelavstånd
Kungens Kurva är Skandinaviens största shoppingområde och här finns bland annat Ikea och nöjespalatset Heron City med SF Bio.

Parkering
I området finns mycket bra parkeringsmöjligheter.