BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-Boo

Moravägen 3G

  • 2 rum och kök
  • 43.6 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta moderna och cooIa studiohus i ett lugnt läge på en återvändsgata i villaidyllen, men med närhet till både city och natur. Här bor i ett välplanerat och ljust hem. Detta bostadsrättshus är om ca 44 kvm fördelat på två plan. Det är placerat på en liten höjd och väl indraget från gatan. På framsidan har man en egen härlig trädgård och altan i rak västerläge.

Hemmet är modernt och stilrent utfört med gott om ljusinsläpp genom stora fönsterpartier - merparten från golv till tak.
På entréplanet finns en välkomnande entréhall och kök i öppen planlösning. Köket som kommer från Marbrodal är stilrent med ljus gråa luckor, vitvaror från Siemens och en stor matplats som blir en självklar samlingspunkt. Nedre plan har också ett smakfullt och påkostat badrum med välinredd tvättstugedel.
En stilren trätrappa leder upp till det övre planet och dess allrum med stora fönster från golv till tak, här finns även en altandörr med egen utgång. På detta plan finner ni ett stort sovrum med en hel garderobsvägg.

Till varje bostadsrätt finns en parkeringsplats som ingår i årsavgiften. Laddstolpe finns i dagsläget ej men det är förberett att installera till självkostnadspris. Det finns även en gästplatser för familj och vänner. Även ett externt förråd om ca 5 kvm tillhör varje bostad.

Sammantaget är detta ett fantastiskt boende med närheten till natur och underbara promenadvägar utmed vattnet. Här finns även goda kommunikationer till city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan Entréplan, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00009. Föreningen BRF Moravägen 3.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 317 kr (Kallvatten och sopsortering ingår i avgiften ingår. Obligatoriska tillägg: ca 241 kr i vattentillägg/månad. ingår ej). Andel i föreningen är 5.04334 %.

Driftskostnad

Totalt 1 100 kr/mån (13 200 kr/år) varav El 900 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

0 kr

Pantsättningsavgift

0 kr.

Byggnadsår
2019-2020

Föreningen
Välkomna till denna nya bostadsrättsförening! Här har sammanlagt 9 bostadsrätter uppförts; Tre stycken parhus (6 bostadsrätter på 122 kvm var) samt tre stycken studiohus (Attefallshus som är 21 kvm per plan i två plan).

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2023-12-06.

Kommande avgiftsförändringar
Från och med 2024-01-01 höjs avgiften med 29,9 % - uppgifter hämtade från föreningen 2023-12-07. (OBS Nya avgiften inlagd).

Förråd
Ett externt ca 5 kvm stort förråd tillhör varje bostad. Förrådet är isolerat, har belysning, elradiator och ett eluttag.

Fiber
Till varje lägenhet finns fiber-/internetanslutning. Varje bostadsrättshavare ombesörjer själv abonnemang för TV och internet. Telia Öppet fiber finns.

Parkering
Vid varje bostadsrättsparhus finns en parkeringsplats som ingår i årsavgiften. De mindre studiohusen har en parkeringplats var.

Värme och vatten
Varje lägenhet har separat anläggning för uppvärmning via en egen frånluftsvärmepump; Nibe F730. Det är vattenburen värme på både entréplan och på övre plan.

Övrigt
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Boo Gårds vägförening. Samfälligheten förvaltar vägar och diken inom vägföreningen.

Områdesbeskrivning

Saltsjö-Boo består av blandad bebyggelse med såväl äldre charm som funktionella nyare hus. Utanför knuten finns trevliga promenadvägar och skogsområden med korta cykelavstånd till någon av de många sjöarna i området för svalkande bad t.ex. i Bagarsjön, Glasbrukssjön och Kocktorpssjön. Dessutom finns det flera naturreservat och vandringsmöjligheter efter Boo-leden och bad i Östersjöns vatten som t.ex. Boo-badet vid närliggande Baggensfjärden (tio minuter med cykel). Vid Boo-badet finns även båtklubb.

I närområdet finns flertalet olika förskolor så möjligheterna är väldigt stora att hitta en förskola eller skola som passar just ditt/dina barn.