BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sturehillsvägen 16, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 84 kvm
  • 5.595.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Här uppe på höjden, på mysiga och lugna Sturehillsvägen, finner ni denna ljusa, tilltalande och perfekt planerade bostad. Bostaden ligger ostört och belägen 2tr över gata men ändå har utgång till en stor uteplats som förvandlas till en grönskande oas under sommaren och har härlig fri utsikt över naturen. Här kan man med fördel njuta av sommaren i stort sällskap medan man har fri uppsikt över barnen som leker i intilliggande parken. 

Bostaden är verkligen perfekt disponerad med stora fönsterpartier i gavelläge som skapar en underbar rymd och härligt ljusinsläpp. Sällskapsytorna är generösa i öppen planlösning som kan enkelt möbleras efter behov. Här finns stora sovrum, alla i ett lugnt och ostört läge. Förvaringsytor är optimala och rymmer säsongens alla kläder. 

Lägenheten är i toppskick med stilren och påkostade materialval i både kök och badrum. Genomgående behagliga färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. 

Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med bästa läge. På Sjövikshöjden har man närhet till det mesta. Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära förskolor och lekplatser. En ny grundskola för F-9 (Sjöviksskolan) ligger ca 200 meter bort, utan att passera vägar, och flera förskolor finns närmare än så. Utanför porten finns även en stor gård med perfekt lekplats för alla åldrar. Kommunikationerna är dom bästa med tvärbana, bussar, tunnelbana och pendeltåg (citybanan) som nås med kort promenadavstånd. Härifrån finns även Årstabron som snabbt tar dig över till city med cykel eller till fots. Till Liljeholmen Centrum tar ni er till fots på ca 15 min och till Södermalm på ca 20 minuter. Liljeholmens Galleria har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.  

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Vardagsrum – Fokus på umgänge
Stort vardagsrum med gavelläge som karaktäriseras av generösa fönster som medför härligt ljusinsläpp och fri lummig utsikt över grönskan och gården. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också den tilltalande balkongen. 

Egen uteplats  Sommarens räddning
Stor uteplats som är stilfullt inramad av grönska. Uteplatsen ligger i ostört läge med sol från morgon till eftermiddag och har fri utsikt över grönskan och skogen. Här kan man med fördel njuta av solen hela dagen och har fri uppsikt över barnen som leker. Om det stora sällskapet kommer på besök finns plats för solstolar, loungemöbler och långbord. 

Hemtrevligt kök  Plats för stora sällskap
Hemtrevligt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köket har grått kakel ovanför generösa arbetsytor. Mycket goda förvaringsmöjligheter bakom vita stilrena skåp. Köksutrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Allt i rostfritt och från Siemens. Här finns matplats för det stora sällskapet intill generöst fönsterparti i gavel som medför underbar fri utsikt över gården. 

Sovrum 1 – Stort och rogivande med walk-in-closet
Stort sovrum i ostört läge. Här finns plats för dubbelsäng och arbetshörna. I anslutning till rummet finns en rymlig och inredd walk-in-closet som rymmer säsongens alla kläder. Härliga fönsterpartier med gavelläge som medför trevlig utsikt. 

Sovrum 2 –  Ostört läge med fri utsikt över parken
Har stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp och härlig fri utsikt över parken utanför. Rummet rymmer både säng, arbetshörna och extra garderober. Rymligt rum som passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. För behov av ytterligare ett sovrum finns möjlighet att bygga om, se alternativ planskiss. 

Badrum   Stilfullt & praktiskt 
Rymligt och smakfullt badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv som bryter av på ett stilfullt sätt. Badrummet är utrustat med dusch wc, kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva ovanför och goda förvaringsytor via överskåp. 

Hall – Inbjudande och ljus
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt med ljusa behagliga färger på väggarna. På golvet ligger ett nytt och vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Förvaringen är den bästa via en rymlig Elfa-inredd garderobsvägg med skjutdörrar.   





 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 41201. Föreningen Brf Sturehillshöjden .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.595.000 kr /Bud. Månadsavgift 6 004 kr (kallvatten och värme ingår).

Driftskostnad

Totalt 1 060 kr/mån (12 720 kr/år) varav El 450 kr/mån, Vatten/Avlopp 120 kr/mån, Försäkring 270 kr/mån, Övrigt 220 kr/mån. Övrigt avser kabel-tv & Bredband.

Byggnadsår 
2015-2016

Förening och fastighet
Brf Sturehillshöjdens tre hus är dom sista i JMs nyproduktion på Sjövikshöjden ovanför Liljeholmskajen. Det är totalt sex trapphus och 82 st lägenheter om totalt 6329 kvm samt en stor lokal för uthyrning till en förskola om 975 kvm.

Parkering
Föreningen har ett garage(med kameraövervakning) under de tre fastigheterna med 52 platser för personbil, varav 26 med möjlighet att ladda elbil, 3 handikapplatser samt 4 platser för MC/moped. 
Ni kan nå garaget via den främre hissen i alla tre fastigheter, ner till våning -1, alternativt trappan bredvid hissen. Kostnaden för en garageplats är idag: Personbil: 1 400 kr/månad, Personbil med laddning (11kw): 1 550 kr/månad och MC: 500 kr/månad.

Ekonomi
Ingen planerad avgiftsändring

Gemensamma utrymmen
Kameraövervakad Cykel- och barnvagnsrum. Finns även rum för källsortering. Övernattningslägenhet finns att hyra. Bokas via föreningens hemsida.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia "Triple Play", vilket innebär att Telia levererar både Internet-anslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. En obligatorisk avgift om 220 kronor adderas på din avgift.

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. I området finns flertalet förskolor. Strax intill Hildebergsvägen (100m) finns nybyggda Sjöviksskolan som rymmer f-9:an. 

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.