BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Kronobergsgatan 6

  • 2 rum och kök
  • 35 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Hall
Välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter. Vitmålade väggar och 3-stavs parkett som 
löper genom hela bostaden.

Vardagsrum
Ljust och härligt vardagsrum med högt i tak och fin stuckatur. Här finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang, matgrupp samt förvaring. 

Kök
Hemtrevligt kök med goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Här finns bra arbetsytor för den som tycker om att laga mat. Köket är utrustat med kyl och frys, två spisplattor, ugn, köksfläkt och diskmaskin.

Sovrum
I sovrummet finns det plats för dubbelsäng samt sängbord. Fönster mot lugna innergården.

Badrum
Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättmaskin, spegel, handfat och handdukstork. Goda förvaringsmöjligheter i skåp samt hylla. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 5/5, hiss finns. Lägenhetsnummer 503. Föreningen BRF Stenbrottet 9.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV- och internetanslutning

I hyresavgiften ingår internet från Telia (700MBit/s) och TV (digitalt grundutbud) från Tele2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 434 kr (Värme och vatten ingår. Obligatorisk avgift om 150 kr/mån för internet och TV tillkommer ingår). Andel i föreningen är 0.7063 %.

Driftskostnad

Totalt 366 kr/mån (4 392 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 166 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

125 919 kr

Föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Stenbrottet 9 på adresserna Inedalsgatan 1, Kronobergsgatan 6 samt Parkgatan 16, 18 och 20. Huset uppfördes 1902 och totalrenoverades 1938.

Stenbrottet 9 är en ”äkta” bostadsrättsförening. Föreningen äger även marken.

Fastigheten

Föreningen innehar fastigheten Stenbrottet 9. På fastigheten finns ett bostadshus med 68 lägenheter varav 65 är upplåtna med bostadsrätt samt 1 bostadsrättslokal. Övriga 3 lägenheter är hyresrätter. Föreningen har fyra lokalhyresgäster. Total lokalyta är 226 m2.

Total lägenhetsarea är 4 442 m2 med följande fördelning:
1 rum och kök: 25 st
2 rum och kök: 20 st
3 rum och kök: 14 st
4 rum och kök: 7 st
5 rum och kök: 2 st

Större underhåll – tidigare genomfört

  • 2001-2004 Omfattande renoveringar, stambyte el-stigare, exploatering av vind, byte av lägenhetsdörrar, putsning fasader, nya balkonger samt nytt yttertak mot gatan.
  • 2007 Ny undercentral för fjärrvärme
  • 2011-2012 Byte tak mot gården samt installation av takvärmeanläggning.
  • 2013 Renovering av fönster mot gården inklusive byte till energiglas. Brandtätning runt vattenstammar mellan lägenheter.
  • 2016 Installation av bergvärme och införande av elektroniska portlås med ”taggar” samt elektronisk bokning av tvättstuga och övernattningslokal.
  • 2018 Utrymning av berörda källarförråd och upptagande av öppningar i bärande väggar för att skapa utrymningsvägar och tillgång till gemensamma utrymmen.
  • 2019 Gårdsrenovering*
  • 2020 Uppsnyggning av tvättstugan och utbyte av två torkskåp mot energieffektiva värmepumpsbaserade skåp samt ersättning av en utsliten mangel.
  • 2021 Renovering av samtliga fönster och balkongdörrar mot gatsidorna samt byte till ljuddämpande energiglas.

 

Planerat Underhåll – 2020 och framåt
Underhållsplanen löper fram till 2026 och bygger på en konditionsbesiktning utförd under april 2017. Den uppdateras årligen av styrelsen. De flesta större projekt i den tekniska underhållsplanen är genomförda. Den enda återstående tyngre posten är slutförande av relining av avloppsstammar under jord.

Gemensamma anläggningar mm
• Föreningen har en gemensam tvättstuga, utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel
• Cykelställ finns på gården
• Hiss finns i alla trappuppgångar
• Alla lägenheter har ett källarförråd

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en nyrenoverad innegård som sommartid erbjuder avkoppling och möjlighet till grillkvällar i mysig miljö med pergola, platsbyggda möbler, två gasolgrillar, diskbänk med varm- och kallvatten, planteringar med självbevattning och energisnål ledbelysning. Vintertid hålls gångvägarna snöfria tack vare värmeslingor. Här finns även nya cykelställ i två plan med sedumtak vilket ger en fin grönska och dessutom har luftrenande egenskaper – perfekt i stadsmiljö!

TV/bredband

Föreningen har kollektivt upphandlat bredband från Telia via fiber (700 Mbit/s nedströmshastighet och 700 Mbit/s uppströmshastighet) och TV från Tele2 (Digitalt grundutbud). Detta är en obligatorisk kostnad om 150 kr/mån. Utöver det har medlemmen möjlighet att lägga till tjänster från respektive leverantör efter önskemål.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Det finns flera garage i grannskapet och boendeparkering på gatorna.

Övernattningsrum
Ett övernattningsrum för uthyrning finns i källaren i samma korridor som tvättstugan. I det finns en dubbelsäng, TV, internet, kök (med spis, kyl, micro, porslin m.m)

Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och målsättningen är att avgifterna framledes skall hållas stabila. Därtill finns en dold reserv av osålda lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 171 m². 

Godkänns juridisk person som köpare?
Nej.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Kungsholmen och Fridhemsplan. Här finner du all tänkbar service en innerstadsboende kan önska. På gatorna kring lägenheten och i populära Västermalmsgallerian finner du bl.a. välsorterade mataffärer, bra shopping, caféer och konditorier, flertalet bra restauranger och gym.

Lägenheten ligger ett stenkast från trevliga Kronobergsparken där det finns utegym, hundgård, lekpark och picknickmöjligheter. Några hundra meter bort ligger härliga Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Passa på när tillfälle ges för en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand. 

Vid Fridhemsplan och Kungsholmstorg finns ett pulserande utbud av restauranger, caféer, butiker och all tänkbar service. Scheelegatan och Fleminggatan är populära gator runt husknuten. Citypuls & grönska i härlig balans med shopping i bl.a. populära Västermalms gallerian kombineras med sköna strandpromenader. I närheten hittar du livsmedelsbutiker, bank, bibliotek, systembolag, post, träningsanläggningar samt många mysiga mode- och inredningsbutiker.

Samtidigt har du bara ett par fotsteg till vattnet och den populära strandpromenaden/joggingstråket utmed Kungsholms Strand eller vidare till Norr Mälarstrand via Stadshuset. Det ligger även ett stenkast från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och charmiga pubar trängs med varandra.

Kommunikationerna är utmärkta med T-banestation Fridhemsplan, grön och blå linje. Flertalet busslinjer som buss 1, 3, 4 och 50. Pendeltåg och Arlanda Express finns även på gångavstånd.