BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vendelsö

Grenvägen 23

  • 7 rum och kök
  • 112 kvm
  • 5.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Backvägen 52!

Nu finns möjligheten att få förvärva ditt drömboende, denna fastighet har allt du kan tänkas behöva och lite till! Mikroläget ger dig otroliga möjligheter då du har direkt anslutning till skog, vackra vandringsleder, kommunikationer, dagligvaruhandel ,skolor och förskolor. Detta gör att det finns något för hela familjen. En plats att trivas på.

Huset stora öppna ytor ger fantastiska möjligheter för alla typer av sociala sammanhang. Vad sägs om ett praktiskt kök med matplats, stort uterum, vardagsrum med eldstad, två härliga sovrum, badrum samt gästtoalett bara på övervåningen.  Här är även källarplanet inrett med hela 3 extra sovrum och ett allrum med braskamin för alla kalla vinterkvällar att mysa vid. Inte nog med det så finns det ett garage med förråd samt en tvättstuga med dusch.

Om vi tar oss upp och ut så har vi en väl tilltagen trädgård med härlig träbelagd uteplats. Uteplatsen ger utrymme för både familj och vänner att ha härliga grillkvällar på under alla årets soldagar.  Det finns verkligen något för alla med gott om utrymme för den större familjen i otroligt läge.

Varmt välkommen med ditt intresse!

- Garage
- 8 rum varav 5 sovrum
- Nära natur 
- Nära skolor och förskolor
- Nära till kommunikationer och daglivaruhandel

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Källargrund. Stomme: Träregelstomme. Fasad: Träpanel. Tak: Plåt. Grundmur: Betongsten. Ventilation: Mekanisk, självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp. Fönster: 2+1 isolerglas, 2-isolerglas fönster.

Uppvärmning

Direktvärmande el, luft/luftvärmepump, Braskamin.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.995.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 2 521 kr/mån (30 248 kr/år) varav Värme 1 863 kr/mån, Vatten/Avlopp 483 kr/mån, Renhållning 175 kr/mån. Antal personer: 4. Uppgifterna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 887 000 kr
Mark, totalt värde: 1 403 000 kr ().
Summavärde: 3 290 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1969
Värdeår: 1969

Pantbrev

11st totalt 4 114 000kr

Parkering


Fastighetsavgift
8 874 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 874 kr/år för småhus deklarationen 2022 (inkomståret 2021). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall
Stor hall med goda avhängningsmöjligheter och passage till resterande delen av huset. Väggarna går i ljusa toner och golvet är ett praktiskt klinker golv som sedan mynnar ut i ett ljusare golv och flyter med fördel i resterande rum av våningsplanet.

Vardagsrum 
Tilltaget vardagsrum som rymmer både matgrupp, soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Vardagsrummet angränsar till köket samt utgång till den underbara uteplatsen. Ytan gör att hela familjen kan samlas och njuta av varandras sällskap inpå småtimmarna. Väggarna går i ljusa toner och likaså golvet.

Kök
Bra arbetskök med gott om förvaring och arbetsytor. Med den öppna planlösningen mot vardagsrum och utgången till altanen så får man en känsla av rymd. Köksön pryder köket och ger en inbjudande känsla till sällskap medans du utforskar dina kulinariska egenskaper. Väggarna går i ljusa toner och på golven finner vi samma som vardagsrummet  Utrustning såsom: spishäll, integrerad ugn, fläkt, diskmaskin samt  fullstor kyl och frys.

Sovrum 1
Stort sovrum med bra ljusinsläpp med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Fantastiska förvaringsmöjligheter då du har en klädkammare som rymmer det mesta.

Sovrum 2
Ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna går i ljusa toner.

Tvättstuga/groventré
Tvättstuga med gott om arbetsyta. Här finner vi både tvättmaskin och torktumlare samt praktisk förvaring i form av skåp. Här får du plats med allt från vinterkläderna till att hänga din nytvättade tvätt.

Badrum
Helkaklat modernt badrum med duschhörna . Utrustning såsom:  WC, bredare handfat och spegelskåp med förvaring samt praktiskt vädringsfönster.

Gästtoalett 
Mindre toalett med utrusting så som WC och handfat.

Källare

Allrum
Allrum med plats för soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Under murriga höstdagar myser man gärna framför braskaminen som vackert pryder rummet. Golven går i ljusare toner och väggarna är vitmålade.

Sovrum 1
Bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna går i ljusa toner.

Sovrum 2
Vackert sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Väggarna går i ljus kulör.

Sovrum 3
Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna går i ljusa toner.

Klädkammare
Bra tilltagen klädkammare för all typ av förvaring som med enkla medel kan anpassas efter just dina behov.

Badrum
Helt magiskt badrum med en otrolig rymd. Helkaklat rum med ett vackert badkar. Här finner du utrustning så som WC, kommod, dusch och handdukstork. Gott om förvaring i garderober. Färgerna är moderna med ett mörkt klinkers och vitt kakel.

Uteplatser/ Altan
Rymlig träbelagd uteplats som delvis är under tak, detta ger möjligheten att spendera dagarna ute oavsett väder. Här har du plats för utemöbler efter eget tycke. Trädgården är väl tilltagen och lättskött, perfekta ytan att låta barnen leka fritt. Här kommer alla sällskap att trivas och man uppmuntras att spendera ledig tid för att fortsätta skapa sin egen oas.

Områdesbeskrivning

Vendelsö

Förskolor och skolor
Det finns flertalet förskolor och skolor i området och dom som ligger närmast är Fasanen, Tjädern, Trumman och Orren, men flera finns inom en promenads avstånd. Grundskolor i närheten finns Svartbäcksskolan, Vendelsömalmsskolan. Även Gymnasieskolor finner ni mot centrala delar av Handen såsom Fredrika Bremer, Fria Gymnasieskolan och Riksäpplet. För mer information besök gärna Haninge kommuns hemsida.

Fritid
Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is.
En mindre promenad från bostaden finner ni här badsjöar såsom Ramsjön, Svartsjön och för dom friluftsintresserade finns Tyresta nationalpark till ert förfogande.

Service
I direkt närhet finns mataffär, restaurang och kiosk. Med bil tar du dig lätt till större handelsplatser så som Port 73 och Länna för all typ av service.

Kommunikationer
Direktbussar som tar dig till Gullmarsplan eller Stockholm samt Handens station för att vidare ta dig med pendelståg. Buss går även, Tyresö och Nacka. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 20-25 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.