BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Mariehäll - Annedal

Askängsbacken 56

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

* Oslagbart läge, ca 300m från Sundbyberg.

* Ljus lägenhet

* Stor uteplats i söderläge

* Optimal planlösning

Välkommen till denna drömbostad belägen längs med Bällstaån med närhet till Sundbyberg och Bromma Blocks. Fördelat på 2 rum och kök, erbjuder denna bostad ett hem utöver det vanliga. Här flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna som vetter mot söder. Med ett underbart läge mot innergården ger detta hela lägenheten en speciell och härlig känsla. Lägenheten erbjuder generöst med sociala ytor vilket ger möjligheter till önskad möblering. Köket, som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, inbjuder till mingel och middagar såväl till vardag som fest för hela familjen. Bekvämligheter som garage, eget förråd och tvättstuga nås med direkt access via hiss.

Området kring Askängsbacken är väldigt trivsamt med fantastiskt läge vid Bällstaån. Båtlivet i ån och det härliga fågelkvittret ger en trivsam Skärgårdskänsla samtidigt som man bor centralt. Med en kort promenad tar du dig till Sundbyberg station där både tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar samt flygbuss finns till hands. Pendeltåget tar dig på bara 8 minuter till Stockholm city. Från Sundbybergs station kan man även ta fjärrtågen. 

På andra sidan vägen från Askängsbacken finns tvärbanan som sträcker sig från Solna-Sundbyberg, via Alvik och vidare mot Sickla. Från lägenheten finns stort utbud av butiker, restauranger och all tänkbar service. Signalfabriken är populär och har berikat Sundbybergs kärna med dess välsorterade utbud av restauranger och butiker samt caféer och ligger på kort avstånd från lägenheten.

Marabouparken ligger även den med en kort promenad runt knuten. Önskar man njuta av grönska och natur finns fina promenad och motionsmöjligheter runt både Lötsjön och Råstasjön. Utöver detta kan man annars ta sig till Pampas Marina och Karlbergs slott utmed kanalen mot city. Bromma Blocks är en ny stor och populär galleria med på promenadavstånd från lägenheten.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen Brf Margretero 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 806 kr (Värme, kallvatten, basutbud TV, Bredband 250mbit (ownit), källarförråd ingår).

Driftskostnad

Totalt 653 kr/mån (7 836 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 253 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Margretero är en äkta förening med 134 bostadsrätter fördelat på fyra huskroppar med lägenheter samt en länga med 12 st stadsradhus. Föreningen upplåter tre lokaler vilka består av en förskola, ett gym samt ett företag. Föreningen äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga (port 52 eller via garage), soprum och cykelförråd/barnvagnsrum.

TV- och internetanslutning
250/250 Mbit bredband och fast avgift bredbandstelefoni ingår i månadsavgiften. Leverantör: Ownit.

Bilplats
135 st garageplatser. 1100kr/mån. Elplats kostar 1400kr/mån
MC-plats: 300kr/mån

Ingen kö just nu (kontrollerat 19/1-23)

Kommande avgiftsförändringar
Ja, månadsavgift samt parkeringsavgift kommer höjas. 

Ägande
Föreningen tillåter inte juridisk person, enligt föreningens hemsida.
Föreningen tillåter delat ägande, minsta ägarandel 10%.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1312,5 kr, betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift: 525 kr, betalas av pantsättaren.

Övrigt
Kostnaden för varmvatten debiteras i efterskott efter faktisk förbrukning.
Rubb & Stubb är förvaltare av markskötsel. Det innebär att det är de som städar gården, rensar rabatter, klipper gräs och krattar löv.

På gården, placerade utanför port 48, vid lekplatsen samt utanför port 52 finns soprör för dina hushållsopor. Du öppnar luckorna med din lägenhetsnyckel/portnyckel.
Miljörummet finns på gaveln ut mot gatan i port 52-huset.

Föreningen har en gemensam försäkring för bostadsrättstillägget. Boende behöver alltså inte teckna en egen.

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.