BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro Park - Älvsjö

Stora Kvinns Väg 78, 3tr

  • 2.5 rum och kök
  • 73 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till historiska och attraktiva Brf Ekparken mitt i underbara Långbro Park. Här möts du av tidstypiska vackra detaljer från 1910 med bland annat en takhöjd om ca 4 meter, höga spröjsade fönster, vackra glasade pardörrar samt en specialdesignad trappa. Här finns ett generöst sovrum som i dagsläget är avdelat till två sovrum och med den fantastiska takhöjden har det gjorts möjligt att bygga två loft, ett i sovrummet och det andra i vardagsrummet. Perfekt yta för barnfamiljen. Boytan är om 73 kvm + två sovloft om totalt ca 17 kvm. Modernt kök från Vedum som är renoverat 2017 med stilfulla ljusa skåpluckor samt den eleganta bänkskivan av marmor. Här bor du högst upp i ett ostört läge med en fri utsikt och ett fantastiskt ljusinsläpp från de pampiga fönsterpartierna. Bostaden är belägen mitt i parken omgiven av en trevlig grönska under årets varma dagar. Njut på härliga Långbro Värdshus eller ta med picknickkorgen och utforska den härliga oasen utanför huset.

- Historisk fastighet anno 1910!
- Fantastisk takhöjd om nästan 4 meter
- Bo mitt i Långbro Park
- Gott om sovrumsytor
- Höga och underbara fönsterpartier

Omgivningen är inget mindre än fantastisk, med Långbro park utanför dörren, närhet till skolor, förskolor, butiker, restauranger, caféer och kollektivtrafik. Du har allt du behöver inom räckhåll.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 452. Föreningen Brf Ekparken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 518 kr (värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 1.2351 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

580 971 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Förening
Den äkta bostadsrättsföreningen Ekparken (org. nr 769606-2111) innehar fastigheten Stora Kvinns 1, med ett flerbostadshus som ursprungligen uppfördes 1910 i Långbro/Älvsjö. Föreningen upplåter 73 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen bildades år 2000, föreningen äger marken. Huset byggdes 1909 och är Q1-märkt.

Larm
Nuvarande ägare har larm installerat som går att överta om så önskas.

Förvaltare
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum UBC Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sker av Wiab AB.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns två stora tvättstugor samt bastu och gemensamhetslokal. Föreningens egen uteplats finns söder om huset, med faciliteter såsom sittgrupper, sandlåda och en platsbyggd grill. Rymliga källarförråd, cykelrum och barnvagnsrum

Parkering
Föreningen har 77 st egna p-platser (350 kr/mån), varav 18 av dessa är med elstolpe (650kr/mån). 6 st besöksparkeringar finns också. Med tanke på antalet p-platser tar det oftast inte lång tid att få en plats enligt kösystem.

Bredband och TV
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2, både analogt och digitalt. Samtliga lägenheter har även möjlighet till internetuppkoppling via Tele2 och Ownit via fiber (som ingår i avgiften).

Renoveringar
2000 - Totalrenovering och ombyggnation av fastigheten.
2009 - Fiberinstallation.
2010 - Takrenovering samt spolning av stammar.
2013 - Renovering av trapphus
2016 - Bergvärmesystem, uteplats, OVK.
2018 - Renovering av fönster. Stamspolning. Inspektion av tak m.m.
2019 - Fönsterrenovering.
2019 - Dränering av södra sidan av huset. Kommande renoveringar Föreningen följer en 30-årig underhållsplan,

Ekonomi
Föreningens skuld uppgår till ca 7805 kr/kvm. Se mer i årsredovisning.

Avgifter
Tidigare avgiftshöjning om 12% vid årsskiftet.

Andrahandsuthyrning
Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Övrigt
Föreningen har nyligen installerat bergvärme och färdigställt en ny gemensam uteplats. Fjärrvärme systemet finns kvar som "back up". I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift av säljaren på 2,5 % av ett prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift på 1 % av ett prisbasbelopp per nytt lån av köparen. Läs mer på föreningens hemsida https://ekparken.se/

Rumsbeskrivning

HALL
Med en storlagen takhöjd och mycket plats för avhängning får man ett härligt välkomnande. Här finns goda förvaringsmöjligheter i en generös platsbyggd garderobsvägg.

KÖK
Modernt renoverat Vedum-kök från 2017. Stilfullt med släta skåpsluckor och bänkskivor i exklusiv marmor. Bra med förvaring i skåp och lådor. Köket erbjuder en ljus generös matplats för 4–6 personer. De sobra detaljerna ger hela köket ett mjuk och stilfullt uttryck. Den maskinella utrustningen i köket består av spishäll, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

VARDAGSRUM
I det stilfulla vardagsrummet är det ett fint ljus samt en väl tilltagen takhöjd vilket skänker en fin studiokänsla till lägenheten, i taket sitter även infällda spotlights.  Det höga fönstret ger hela rummet en fin karaktär. Här finns gott om plats att möblera för ett socialt umgänge. In till vardagsrummet från köket möts du av vackra tidsenliga pardörrar i glas.

LOFT 1 - SOVDEL
Ta den designade eleganta trappan upp till detta välplanerade utrymme som har plats för dubbelsäng och lättare möblering. En skiljevägg i glas ger sovdelen ett fint ljus.

SOVRUM
Från hallen nås detta tillbyggda praktiska sovrum där en vägg med fönster är uppsatt under loft 2. Här finns gott om plats för säng och förvaringsmöbel. Nästan identiskt i storlek med vardagsrummet finner vi detta eleganta sovrum/arbetsrum som i dagsläget är avdelat med en uppsatt vägg under loftet med fönster ut mot rummet för ljusinsläpp.

ARBETSRUM
Från köket nås det härliga arbetsrummet som idag nyttas som kontor och mycket plats för förvaring. Finns inte behovet av det extra sovrummet går väggen att ta ner för att återställa det stora master beedroom.

LOFT 2 - SOVDEL
Från arbetsrummet nås loft två. Med en trappa upp till denna sovdel möblerar man enkelt med säng och kanske arbetshörna eller förvaring. Även här finns en elegant skiljevägg i glas mot sovdelens kant.

BADRUM
Helkaklat, rymligt och stilfullt badrum med badkar, WC, tvättställ med kommod och ett badrumsskåp. I badrummet finns även tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaring i vägghängda skåp.

Områdesbeskrivning

Långbro Park
Här bor du i en unik parkmiljö! Långbro Park är ett riktigt populärt område bland alla åldrar. Äldre sekelskiftesfastigheter samsas med modern arkitektur och naturen är alltid nära. Under sommarhalvåret nyttjas den gröna parken för bla picknickar och träningspass. I parken finns också populära Långbro Värdshus för mysig brunch eller middag.

Kommunikationer 
Från Långbro Park tar du dig smidigt till Fruängen C eller Älvsjö station med buss. Med t-banans röda linje tar du dig från Fruängen till Liljeholmen på ca 9 minuter, Hornstull ca 11 minuter och Stockholm C ca 19 minuter. Älvsjö station trafikeras av pendeltåg och flertalet busslinjer, hit tar du dig med buss på 10 minuter.

Service och butiker
Som boende här har man närhet till det mesta. På gångavstånd finns Fruängen centrum som är ett stadsdelscentrum med låga fastigheter som byggdes på 60-talet. I Fruängen finns flertalet butiker, caféer, restauranger, mataffärer, apotek och Systembolaget. I centrumet finns också Erssons fisk och deli och lite längre bort charmiga butiken Handgjort som bla egentillverkar chokladpraliner.
I Långbro finns det charmiga fiket Fru Marias bak och även en underbar blomsteraffär. På Svartlösavägen finns även  restaurangerna Rinos Bodega och Aloë.
I Älvsjö centrum finns också ett utbud av restauranger, caféer och gym.

Omtyckta förskolor och skolor finns i området.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.