BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Länna

Plantslingan 36

  • 5 rum och kök
  • 109 kvm
  • 4.995.000 kr Utgångspris!
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Plantslingan 36 – ett charmigt bostadsrättsvillahem som erbjuder en unik möjlighet att omfamna det bästa av boende. Med en boyta på 109 kvadratmeter och en generös tomt på 411 kvadratmeter, finns här gott om plats att kalla "hem."

Det första som slår dig när du stiger in i detta hus är köket, som kan beskrivas som inget mindre än en pärla. Det är modernt, praktiskt och fullt utrustat med de senaste apparaterna. Här blir matlagningen en glädje och måltiderna blir till sammankomster att minnas. De stilrena ytorna och den generösa bänkytan ger dig utrymme att släppa loss din inre kock.

Vardagsrummet i denna bostad är en imponerande och välkomnande rymd som utstrålar modern elegans och ljus. Det är utformat i en öppen planlösning som skapar en naturlig och harmonisk övergång till det intilliggande köket. Här förenas funktionalitet och stil på ett imponerande sätt.

Stora fönsterpartier omger vardagsrummet och sträcker sig från golv till tak, vilket inte bara ger en spektakulär utsikt över omgivningen utan också släpper in rikligt med naturligt ljus. Dessa fönster ger en känsla av att vara nära naturen och skapar en öppen atmosfär som gör att rummet känns ännu större och luftigare.

Detta hem har totalt fem rum, inklusive köket. De ljusa och öppna ytorna skapar en inbjudande atmosfär och är perfekta för både avkoppling och underhållning. Här finns möjlighet att inreda ett hemmakontor, bibliotek eller vad ditt hjärta önskar.

Ett av de mest fantastiska dragen med detta bostadsrättsvillahem är den generösa tomten. Med ett optimalt sydvästläge, kommer du att kunna njuta av solen under större delen av dagen. Trädgården erbjuder utrymme för trädgårdsarbete, lek eller helt enkelt att njuta av friluftslivet. Här kan du ordna grillkvällar, odla dina egna grönsaker eller bara koppla av i lugn och ro.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 3 - 5 sovrum. Lägenhetsnummer 07-1001. Föreningen BRF Vedklyven.

Uppvärmning

Frånlufts värmepump och vattenburen golvvärme på entreplan. Radiatorer på övervåning.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr Utgångspris!. Månadsavgift 6 028 kr (Kallvatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav El 500 kr/mån, Vatten/Avlopp 50 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Dessa exklusiva och nyligen byggda parhus i Brf Vedklyven är belägna mitt i en idyllisk villaområde, endast en kort promenad från Internationella Engelska skolan och den populära förskolan Blåbärsstället.

Brf Vedklyven består av 26 bostadsrätter, både i form av parhus och fristående tvåvåningsvillor. Byggnaderna färdigställdes under perioden 2021-2022 och är redo för inflyttning från hösten 2022.

Varje bostad inkluderar en tomtmark/trädgård som är delvis avgränsad med häck. Underhållet av trädgården, uteplatsen och andra markytor på den egna "tomten" ansvaras av varje bostadsrättsinnehavare.

Två parkeringsplatser per lägenhet finns precis framför bostaden, med en yta som består av grus eller plattsättning. Dessutom har varje lägenhet ett eget utvändigt förråd i anslutning till bostaden.

Husets materialval håller en hög standard och inkluderar kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Föreningens detaljer:
- Föreningens namn: Brf Vedklyven
- Föreningsform: Bostadsrätt
- Skattemässig status: Äkta privatbostadsföretag
- Markägare: Föreningen äger marken

Föreningens ekonomi
Förändringar i månadsavgiften: Efter att föreningens lån har omstrukturerats, har den genomsnittliga räntan ökat till 4,3%.

OBOS kommer att kompensera föreningen med 50% av denna räntehöjning. Räntekompensationen gäller från och med maj 2023 och fortsätter under 24 månader fram till och med den 30 april 2025.

Områdesbeskrivning

Skogås är en charmig och välmående förort som ligger i Huddinge kommun, strax söder om Stockholm, Sverige. Den här stadsdelen är känd för sin vackra natur, mångsidiga boendemöjligheter och nära anslutning till både stadslivet och grönområden.

Skogås är omgivet av natursköna skogar och sjöar, vilket ger invånarna fantastiska möjligheter till friluftsliv, inklusive vandring, cykling och bärplockning under sommarmånaderna. Den vackra Rudan naturreservat och Drevviken är populära destinationer för avkoppling och utomhusaktiviteter.

Stadsdelen har ett brett utbud av bostäder, från villor och radhus till lägenheter, vilket gör det till en attraktiv plats för såväl familjer som ensamstående. De flesta bostadsområdena är välskötta med en trevlig och familjevänlig atmosfär.

Skogås centrum har alla nödvändiga bekvämligheter, inklusive matvarubutiker, restauranger, och andra affärer. För ännu större shopping- och underhållningsmöjligheter finns Flemingsberg och Kungens Kurva inom bekvämt avstånd.

Kommunikationen är utmärkt med pendeltågstationen Skogås, som ger snabba förbindelser till centrala Stockholm och andra delar av regionen. Det finns också bra vägförbindelser, vilket gör det enkelt att ta sig runt med bil.

Sammanfattningsvis är Skogås en fridfull och naturskön plats som erbjuder en hög livskvalitet. Det är en förort som är väl anpassad för både avkoppling och vardagsliv och är populär bland dem som vill uppleva den svenska naturen utan att ge avkall på de fördelar som staden har att erbjuda.

LÄNNA

Ursprungligen var Länna en plats för fritidshus mellan sjöarna Magelungen och Drevviken. Med tiden har det förvandlats till ett charmigt villaområde som är nära naturen och även har bevarat en del äldre byggnader. Idag är det en idealisk plats för familjer som är aktiva och vill bo nära stadskärnan. Det är barnvänligt och har närhet till sjöar och natursköna områden. Nära Länna Handelsplats hittar du ett utbud av butiker och livsmedelsaffärer. I Skogås centrum finns all den service du behöver, inklusive mataffärer, butiker, apotek, restauranger och vårdcentraler med barn- och mödravård. Dessutom finns det bibliotek, skolor och förskolor i närheten. Området är centralt beläget med kollektivtrafik som pendeltåg och bussar, och Nynäsvägen ger en smidig anslutning till Stockholm, Huddinge och Nynäshamn.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
Förskolan Blåbärsstället ligger på Gamla Dalarövägen 6. I Skogås finns också åtta kommunala förskolor och sju privata förskolor, samt en öppen förskola.

Nyligen har Internationella Engelska skolan öppnat i Länna för elever i årskurs 4-9. Närmaste grundskola är Sjötorpsskolan (6-9 år). Andra kommunala skolor i området inkluderar Mörtviksskolan (6-12 år), Östra Grundskolan (13-15 år), Vretskolan (10-12 år), Edboskolan (6-12 år) och Östra Gymnasiet för gymnasieelever. Det finns även en fritidsgård som erbjuder många aktiviteter för människor i alla åldrar.

FRITID
Det finns gott om fritidsaktiviteter för både vuxna och barn i närheten. Området är rikt på skog och natur, och de två sjöarna, Drevviken och Magelungen, erbjuder fina badplatser och plogade skridskobanor under vintermånaderna. Nytorps Mosse har en stor konstgräsplan för fotboll, motionsspår och utegym.

Stortorpshallen är hem för en hockey- och konståkningsförening och erbjuder skridskoskolor för de yngsta. Hallen är även öppen för allmän skridskoåkning. Föreningslivet är rikt och inkluderar innebandy, basket, handboll, badminton, padel och fotboll.

Mellan Trångsund och Farsta ligger Ågesta Friluftsområde med flera olika spår, från enkla promenader till mer utmanande milspår i skogen. Under vintern finns flera skidspår både i skogen och på golfbanan. Belysning finns på spåren som är 1, 3,3 och 6 kilometer långa. Ågesta golfklubb erbjuder både en 18-hålsbana och en 9-hålsbana. Där finns även Ågesta ridklubb och ridskola.