BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Seglatsgatan 8

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust boende med optimal planlösning och härlig balkong i sydvästläge på en av Sjöstans bästa adresser precis intill vattnet och kajpromenaden!

Här bor ni mitt i vackra Sjöstan med närhet till både vatten och grönska. Fantastiskt läge och en rymlig balkong med utsikt över den lugna och grönskande innergården gör detta till en bostad att trivas i. Här kommer ni få njuta härliga sommarkvällar!

Från hallen når ni det öppna och ljusa vardagsrummet som är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket. Här får man enkelt plats med soffgrupp, tv-möbler samt matmöblemang. Mycket välplanerat och modernt kök som är fullt maskinellt utrustat med alla vitvaror man kan önska sig, de flesta vitvaror är nya från 2021. Här finns inbyggd ugn, inbyggd mikro, induktionshäll, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Bra ytor för större middagar och bjudningar.

Bostaden har ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och önskat möblemang. Helkaklat badrum med golvvärme, vägghängd wc, väggskåp för förvaring, dusch och tvättmaskin samt god arbetsyta. Från vardagsrummet kommer man ut till den fantastiska balkongen. Balkongen erbjuder härlig kvällssol med utsikt över den lugna och sköna innergården. Balkongen rymmer enkelt en bra sittgrupp. Stabil och välskött förening med god ekonomi där avgifterna tidigare sänkts vid flertal tillfällen.

- Härlig balkong mot innergård
- Balkong i sydvästläge
- Toppfin och ljus
- En av Sjöstans bästa adresser precis intill vattnet och kajpromenaden
- Optimal planlösning
- Bra förvaringsmöjligheter
- Stora fönsterpartier
- Välskött fastighet
- Stabil Brf

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 332. Föreningen Brf Seglatsen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 403 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 800 kr/mån (9 600 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Byggnadsår
2007-2008

Föreningen
Brf Seglatsen innehar med tomträtt fastigheten Seglatsen 1 i Stockholms kommun med därpå uppförda byggnader i 5-8 våningar med 137 lägenheter och 6 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Fastighetens adress är Hammarby Kaj 22-26, Hammarbyterrassen 13-19, Seglatsgatan 2-18 och Sjöfartsgatan 1-9 i Hammarby Sjöstad.

Ekonomi
Föreningen sänkte månadsavgiften med 3 % från den 1 januari 2016. Under 2017 amorterade föreningen ca 4 miljoner kronor på sina lån. Tomträttsavtalet med Stockholms kommun förhandlades om från 2015-09-01 och innebär en sänkning till 1 594 300 kr/år jämfört med tidigare 2 926 000 kr/år. Det nya avtalet gäller i 10 år fram till 2025. Se mer i årsredovisningen 2017.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV levereras av Comhem där grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband levereras av Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för bredband (250/100 Mbit/s) och IP-telefoni tillkommer på månadsavgiften.

Bilplats
Garage med 70 st bilplatser och 5 st MC-platser. Bilplats kostar 1.350:-/mån och MC-plats 300:-/mån. Det finns laddplatser för elbil/hybrid för de som har garageplats. Kö till garageplats. Kontakta Einar Mattsson Byggnads AB.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två st tvättstugor, flertalet cykel- och barnvagnsrum, källarförråd, festlokal och övernattningslägenhet som går att hyra av föreningen. Det finns även ett miljö och återvinningsrum.

Ägande
Delat ägande godkänns endast om båda ägarna bor på adressen. Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Vid pantsättning av lägenheten uttas en pantsättningsavgift uppgående till 1% av prisbasbeloppet.

Övrigt
Se årsredovisning, stadgar och brf hemsida för mer utförlig information:
https://seglatsen.se/

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Skanstull Ringens köpcentrum och även nära till Gullmarsplan och Globen shopping.
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis Haga bageri, Pane Fresco, Tezekuri, Texas Longhorn, Krubb och Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som ICA, Coop, och Lidl, postombud och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser

I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Mårtensdal tvärbanestation ligger ett par hundra meter bort och på gångavstånd Gullmarsplan med flertalet tunnelbanelinjer, bussar och tvärbana. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Planerad byggstart är 2019 och byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten och på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.