BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bandhagen

Trollesundsvägen 50

  • 3 rum och kök
  • 81.5 kvm
  • 2.395.000 kr /ACCEPTERAT PRIS
Värdera din bostad

Beskrivning

OBS! ACCEPTERAT PRIS, 2 395 000 kr! Fantastiskt tillfälle i Bandhagen Centrum!
Söker du lugn och ro mitt i pulserande Bandhagen? Denna charmiga 3-rumslägenhet med sina generösa 81 kvadratmeter är nu tillgänglig för dig som söker det perfekta hemmet. Beläget i hjärtat av Bandhagen Centrum, erbjuder denna bostad stadsnära bekvämligheter samtidigt som du kan koppla av i ett fridfullt område i en välskött förening. 

HSB Brf Timmermannen är en äkta bostadsrättsförening med välskött ekonomi. Föreningen har 54 st bostadsrättslägenheter. Föreningen har krav på att minst 1 av ägarna är fyllda 55 år. Föreningen har en stor fin föreningslokal med tillhörande komplett kök. Här kan man sitta och läsa, se på filmvisning, delta i möten eller som medlem hyra den för privat fest. Övernattningsrum och snickarrum/syrum finns samt gym/ rehab och träningsrum. 

Och så läget! Här bor ni nära allt. Bandhagen har ett rikligt utbud med service och kommunikationer (Bandhagens Centrum med T-bana mm.) även fina naturområden i Bandängen där det finns parklek, grillplats, smådjur och boulebana. För den mer friluftsintresserade så finns naturområdet Majroskogen på promenadavstånd.

Varmt välkommen till Trollesundsvägen 50
- Välskött förening med god ekonomi.
- Källarförråd
- Walk in closet
- Stort badrum med tvättmaskin.
- Lättmöblerade rum.
- Rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Balkong i sydväst.
- Rikligt med förvaringsutrymmen.
- Föreningen ingår i Bandhagens samfällighet som förvaltar 2 garagebyggnader där p-plats kan hyras för ca. 640 kr/ månad.
- Gemensamma utrymmen: cykel-/ barnvagnsförråd, tvättstuga, föreningslokal, övernattningslägenhet, gym, snickarrum/ syrum och flera uteplat med grillmöjligheter.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker.  På 4-H gården i Bandängen, som bara ligger en bit från centrum, kan barnen titta på djur, här hittar du även ett utegym.
- Goda kommunikationer, Bandhagens T-bana (550m), tar dig med gröna linjen till Stockholms C på endast 17 min och två busslinjer, 173 och 161, tar dig till Älvsjö station på 10 min.
- Rikligt serviceutbud, I Bandhagens C finns en fräsch matbutik (ICA Nära), Livs, ATG, sushi, Kebab, Pizza, gatukök, husmanskost, populära Café Chateau, apotek, och hunddagis mm.

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda avhängningsmöjligheter via kapphylla och walk in closet

Sovrum 1 – Rofyllt med morgonsol
Här finns ett stort fönster som ger optimalt ljus. Rummet är stort och lättmöblerat med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna mm. Här finns även goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2 – Luftigt och ljust
Tack vare den optimala planlösning rymmer även detta rum en dubbelsäng, arbetshörna och annat möblemang. Det morgonsvala rummet har ett härligt ljusinsläpp. 

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karakteriseras av ett fönsterparti och som ger ett härligt ljusinsläpp och en trevlig utsikt över grannskapet. Det finns gott om plats för såväl soffgrupp som matbord. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. Här kommer man även ut till lägenhetens terrass.

Kök/ Matplats – Stort och praktiskt
Ett vackert renoverat, välbevarat kök med fokus på funktion och umgänge. Köket har mycket god förvaring och praktiska arbetsytor. Köksutrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, ugn och spis med spisfläkt. Köket har en trevlig matplats för ca 4-6 personer.

Badrum & WC – Fräscht och tvättmaskin
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt badrum med helkaklade väggar och plastmatta.  Badrumsutrustningen består av WC, dusch, handfat, tvättmaskin och badrumsskåp.

Solig terras – Sydväst läge
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På terrassen, som har sol från tidig eftermiddag, finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av växtligheten och det fina vädret. Golvet består av en gedigen och fin trätrall.

Övrigt – Optimalt med förvaring
Källarförråd ca 4-5 kvm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Föreningen HSB Brf Timmermannen .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.395.000 kr /ACCEPTERAT PRIS. Månadsavgift 7 173 kr (värme, VA, kabel-Tv basutbud, sophantering, tvättstuga, förråd ingår).

Driftskostnad

Totalt 417 kr/mån (5 000 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 117 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

535 235 kr

Allmänt
Föreningens fastighet, Färgfotot 2 med adress Trollesundsvägen 50-52, är bebyggd med två sammanlänkade hus innehållande 54 bostadsrätter. Föreningen har krav på att minst 1 av ägarna är fyllda 55 år. Föreningen har en stor fin föreningslokal med tillhörande komplett kök. Här kan man sitta och läsa, se på filmvisning, delta i möten eller som medlem hyra den för privat fest. Övernattningsrum och snickarrum/syrum finns också.

Byggår
1993.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Gemensamhetsutrymmen
Två tvättstugor
Torkrum
Cykelrum
Festlokal
Övernattningslägenhet
Snickarbod
Gym

Genomförda renoveringar
2020 Termostater
2019 Ny mangel
2016 Renovering av undercentral
2016 Hissrenovering

TV- och internetanslutning
Comhem.

Mark
Tomträtt.

Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftsändringar kontrollerat med ordförande 2/4-2023.

Ekonomisk förvaltning
HSB.

Parkering
Föreningen ingår i Bandhagens samfällighet som förvaltar 2 garagebyggnader där p-plats kan hyras för ca. 640 kr/ månad.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Bandhagen
Bandhagen planerades och byggdes i mitten på 1950-talet efter idéer som kom från Tyskland före andra världskriget. Genom att bygga samhällen på ca 10 000 invånare kunde man få en viss vi-känsla och samhörighet när man möttes på skolor, klubbar, föreningar, T-banan eller i affären. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms stadsmuseum.

Stadsdelen fick sitt namn efter Bandhagstorpet som låg i Stureby på Skönviksvägen 281. Detta brann tyvärr ned redan 1942. Bandhagen blev formellt en egen stadsdel 1952 och hade då endast 663 invånare. År 1954 hade invånarantalet stigit till 3 428 och som mest hade Bandhagen 9 294 boende år 1958. Idag är invånarantalet drygt 5 000 personer.

Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelse av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturhistoriskt värdefull av Stockholm stadsmuseum. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. 

Service – Allt du behöver
Bandhagens centrum ritades av Curt Strehlenert och invigdes 1954. Här finns ett populärt Café (Café Chateau), mataffär (ICA Nära), apotek, blomaffär, frisör, hunddagis, tatuerare, skräddare & kemtvätt, återvinningsstation och klädinsamling, second hand och skönhetssalong. Det finns även restauranger med pizzeria, sushi, husman, kebab och grill. För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 1 station bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer  Nära till det mesta
I Bandhagens Centrum finns tunnelbanestation som trafikeras av tunnelbanans gröna linje. Tunnelbanan tar dig in till T-Centralen på ca 17 minuter och till Södermalm på endast 12 minuter. I anslutning till området går även busslinjerna 161 och 173 som bland annat tar dig till pendeltågsstationen i Älvsjö. På Skebokvarnsvägen går buss nr 165 som tar dig till Liljeholmen samt Farsta Centrum. Det finns även direktbussar som tar dig till Älvsjö torg, Älvsjömässan, Kungens Kurva, Gubbängen samt Hökarängen. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster, Huddingevägen i väster samt E4:an.

Parkleken Bandängen – En oas för barnen 
I området finns Vantörs stadsdels största parklek - Bandängen, med stor lekpark, djurhagar och plaskdamm. Djurhållning (4 H-gård) bedrivs för att lära barnen att ta ansvar och för att barnen ska få känna samspelet mellan människor och djuren. Uppe i lekparken finns stort utbud av bl.a. gungor, klätterställning, basket/ fotbollsplan och små lekstugor. Här kan man också låna cyklar, månbilar, bollar, hopprep samt olika sällskapsspel.

Skolor & Barnomsorg
I området finns flera förskolor och tre skolor. Närmsta skolor är, Studemaskolan (F-9), Bandhagens skola (F-6) och Bäckahagens skola (F-9). Möjlighet finns även att gå i Stureby skola (F-9) som ligger på andra sidan Örbyleden.