BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Lidköpingsvägen 43

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • 3.600.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Balkong i sydväst
- Fönster och balkong mot grönska
- Vackra originalgolv 
- Genomgående planlösning
- Möjlig trea 
- Välplanerade kvadrat
- Stabil och välskött BRF 
- Ett stenkast från naturen
- Tre minuter till tunnelbana 

En trappa upp kliver ni in i ett hem som erbjuder er ett flödande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, högt i tak, fönsterbrädor i sten, generöst kök med diskmaskin, originalgolv. Dessutom finns ett rejält sovrum och möjlighet att skapa ett ytterligare rum för två praktiska rum. Allt detta med grönska utanför fönstren som omger fastigheten. Balkongen blir en naturlig förlängning av boytan från tidig vår, sent inpå hösten. Ett perfekt boende som passar singelhushållet, paret såväl som den växande familjen! 

Lägenheten ligger med oslagbart läge med närhet till både Hammarbyhöjdens centrum, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen på några minuter. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga.

På några minuters promenad nås även Hammarbyhöjdens centrum med sitt utbud av service. Här finns mysiga fiket Fraterno, restauranger, mataffär, bageri, kiosk, blombutik, kemtvätt, apotek, gym och bankomat mm. Tunnelbanan ligger ca 400 meter bort från bostaden och tar dig till Stockholms innerstad på ca 10 minuter. 

Varmt välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3 . Lägenhetsnummer 231002007-0025. Föreningen BRF Professorn.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.600.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 334 kr (Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 1.17858 %.

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 098 kr/år) varav El 223 kr/mån, Försäkring 202 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna kan variera beroende på förbrukning och leverantör. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

179 841 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf professorn är en äkta förening som består av 7 byggnader med totalt 84 st bostadsrättslägenheter. Fastighetens adress är Lidköpingsvägen 37-59 och Skarabacken 47-49. Marken innehas med tomträtt som omförhandlades 2022. Inga planerade förändringar kring avgiften, föreningen gjorde en höjning av avgiften med 2 % i början av 2024. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfprofessorn.se

Byggnadsår
1942

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2019 Renovering av tvättstugorna
2019 Horisontella stammar i alla källarplanen
2018 Indragning av fiber
2016 Radonmätning
2015 Portkodsinstallationer
2015 Asfaltering av gångstigar
2015 Ny övernattningslägenhet
2011 Tilläggsisolering av samtliga byggnader samt nya fasader och balkonger
2010 Tvättstugor
2009 Byte av värmeväxlare
2006 Fjärrvärme
1994 Balkonger
1993 Byte av badrums- och köksstammar
1993 Byte av elstigar
1993 Isolerrutor på fönster
1986 Renovering av tak

Kommande renoveringar
2025 planeras renovering av fönster.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras, utrymmet används även i styrelsesammanträden. I övernattningslägenheten som är belägen på Lidköpingsvägen 53 finns två bäddsoffor, pentry, dusch och toalett. Föreningen har även ett snickerirum/hobbyrum. Gemensamma gårdar finns med möbler för medlemmarna att nyttja. Två stycken finns tvättstugor finns belägna på Lidköpingsvägen 39 och Lidköpingsvägen 59.

Förråd
Ett källarförråd samt ett matkällarförråd tillhör lägenheten.

TV- och internetanslutning
Fiber är nu installerat till samtliga lägenheter av IP Only. Det är ett öppet fibernät där man väljer önskad internetleverantör/-utbud på https://stockholm.ip-only.se/
Basutbudet av TV finns tillgängligt för alla lägenheter (SVT1, SVT2, TV4, TV6, Barnkanalen, Kunskapskanalen, SVT24) via antennuttaget.

Parkering
Föreningen har sju garageplatser för uthyrning. Dessa kostar ca 788-920 kr/mån. I övrigt parkering/boendeparkering om ca 500 kr/mån på gatorna i området. Boendeparkering söks via Stockholm Stad.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok, minsta ägarandel 10%.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbelopp

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbelopp.

Rumsbeskrivning

Entréhall
Rymlig hall som bjuder in till bostadens samtliga rum. I hallen finns gott om plats för ytterkläder och skor. 

Badrum 
Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustad med badkar, handfat, spegelskåp, WC och ytterligare förvaringsskåp. Här finns även ett praktiskt vädringsföngster.

Kök 
Bostadens hjärta! När ni kliver in i köket möts ni av ljus från flera fönster som vetter mot grönska. Här har ni ett kök som bjuder in till matlagning och härliga middagar med familj och vänner. Arbetsytan i köket är generös, likväl förvaring som finns i över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. 
Möjligheten finns även här att skapa ett ytterligare rum, se alternativ planlösning. 

Vardagsrum 
Generöst rum som erbjuder sociala ytor och bjuder in till möblering med stor soffa, fåtölj, förvaringsmöbler, skrivbord, matbord med stolar etc. En självklar plats för umgänge med vänner och familj! Fönsterpartiet är generöst och ger rummet en härlig rymd samt känsla. Från vardagsrummet nås bostadens underbara balkong. 

Balkong
Underbar balkong i bästa sydvästläge! Här har ni verkligen en given plats för avkoppling. Plats finns att möblera med cafébord, stolar och blommor! 

Sovrum 
Sovrummet är rofyllt och erbjuder gott om plats för stor dubbelsäng. Förvaring finns i de platsbyggda garderoberna som är väl tilltagna från fastighetens byggår. Ljusinsläppet är generöst och fönstret vetter i direkt grönska. 

Förråd 
Till bostaden hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.