BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älta

Oxelvägen 57

  • 3 rum och kök
  • 90 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Oxelvägen 57, där ni hittar en harmonisk balans mellan klassisk elegans och samtida bekvämligheter. Denna 90 kvm stora lägenhet ligger i ett lugnt, barnvänligt område omringat av grönska och med närhet till vatten och rekreation. Hemmet har nyligen fått förfinade uppdateringar som kompletterar dess ursprungliga charm. Här finns tillgång till gemensamma faciliteter som bastu, gym och tvättstuga där tvättmedel ingår. Parkering och elbilsladdning erbjuder ytterligare bekvämlighet. Det idylliska läget nära Älta Brygga, med sin sommarmusik och mat, bidrar till en upplyftande livsstil, perfekt för både avkoppling och socialt umgänge.

Varmt välkomna till Oxelvägen 57!

- Klassiskt och samtida
- Lugnt, barnvänligt område
- Grönska och vattennära
- Fina uppdateringar
- Bastu och gym
- Tvättstuga, tvättmedel ingår
- Elbilsladdning tillgänglig
- Nära Älta Brygga
- Upplyftande livsstil

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 276. Föreningen HSB Stensö i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 7 278 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf HSB Stensö är en stabil förening med mycket god ekonomi och som äger och förvaltar fastigheterna Älta 18:0 och 18:2 med adress Oxelvägen 37-59 i Älta. I föreningen finns fyra bostadshus med totalt 320 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Byggnadsår

1967

Förråd
Till lägenheten finns ett förråd om ca 4 kvm. Extra förråd finns att hyra för 50-100kr/m2.

Tv och bredband
Bredband via Telenor. Abonnemang tecknas av de boende.
Grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. För flera kanaler går det att teckna abonnemang via Boxer.


Utförda renoveringar

2022 Stambyte blev klart våren 2022
2015 Renovering av alla innergårdar
2011 Nya isolerglas fönster
2011 Nya balkongräcken
2011 Ytterväggar tilläggsisolerades

Övriga utförda underhåll
- Renovering av tvättstugorna till miljötvättstugor
- Målning av trapphusen
- Frånluftsventilationen totalrenoverad
- Vindarna har tilläggsisolerats
- Takpapp och plåtbeklädnad på taken omlagda
- Fasader tvättade och målade
- Soprummen har byggts om
- Miljöhus för källsortering har uppförts
- Cykelhus har byggts
- Parkeringsplatsen har asfalterats och värmestolpar satts upp
- Fjärrvärme med mätpunkter i varje hus installerad
- Fastighetsnät för Bredband/ Internetuppkoppling har installerats
- En gård har försetts med gräsmatta och skärmskydd
- Värmepumpar för återvinning av värme ur frånluft har installerats
- Hisskorgar installerade i samtliga hus
- Värmecentralerna datorövervakas
- Elektroniskt låssystem med porttelefon och bl. a tvättstugebokning har installerats
- Enhetsmätning av el installerad
- Norrgavlarna på husen isolerade

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till bastu, gym, övernattningslägenhet, hobbyrum, återvinningshus, cykelrum och barnvagnsrum. Varje månad har även föreningen ett bokcafé öppet där man kan hämta/lämna böcker samt ta en fika.

Parkering
Föreningen tillhandahåller p-platser utomhus med motorvärme samt i garaget vid Älta Centrum utan motorvärmare. Hyran för p-plats är 626 kr/mån. I övrigt råder boendeparkering och aktuell skyltning i området

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
ca 1313 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
ca 525 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Älta är ett uppväxt och trevligt bostadsområde med blandad bebyggelse med villor från tidigt 1900-tal till nyproducerade bostäder. Området gränsar till Erstavik och Nacka naturreservat som genomkorsas av Sörmlandsleden. I Älta finns flertalet badmöjligheter såsom Ulvsjön och Ältasjön samt ishall, fotbollsplaner och idrottsplats. Det är heller inte långt till Erstaviksbadet eller Hellasgården med motionsanläggning, bad och café.

Kommunikation
Från Älta är det enkelt att ta sig in till stan med buss, antingen med buss 401 till Slussen via Sickla Köpkvarter eller med buss 840 mot Nacka Strand via Planiavägen där du byter till Saltsjöbanan mot Slussen. Föredrar man att cykla finns det fina cykelvägar som går hela vägen in till Stockholm city. Med bil tar det cirka 15-20 minuter in till stan.

Natur och fritid
Bor man i Älta har man hela den gröna härligheten in på knuten och möjligheterna till utesport och motion är oändliga! Nackareservatet har många mil av motions- och skidspår. Vintertid finns möjlighet att åka skridsko på någon av de närbelägna sjöarna såsom Strålsjön, Sandasjön, Ältasjön eller Ulvsjön.

Affärer och Restauranger
Närmaste köpcentrum är Älta centrum, här finns mataffär, restauranger, apotek och hälsoservice som bland annat barnavårdscentral och gym. Det är heller inte långt till köpcentrumen Sickla Köpkvarter och Nacka Forum, båda med ett stort utbud att erbjuda när det gäller shopping. I Sickla Köpkvarter finns även biograf och Dieselverkstaden. Det är inte heller långt till Tyresö Centrum med ett bra utbud av butiker och service.

Skolor och Barnomsorg
Runt om i Älta är valmöjligheten av förskolor stor. I närområdet finns det flera grundskolor, bland annat Älta skola (F-6) och Stavsborgsskolan (7-9). Besök gärna www.nacka.se för aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun. Här finns även fakta om vart det för tillfället finns lediga förskoleplatser.