BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede Gård

Odelbergsvägen 22

  • 2 rum och kök
  • 44 kvm
  • 2.550.000 kr Accepterat pris
  • 5486
  • 2061
  • 5314
Värdera din bostad

Beskrivning

• Smakfullt nyproducerad 2018
• Mitt i villaidyllen - nära T-bana och tvärbana
• Egen entré & hög takhöjd om 275cm
• Gratis parkering utanför

Nu säljes denna unika och nyligen producerade tvårummare om 44 välplanerade kvadratmeter på lugn adress i lugna Enskede Gård. Lägenhetens stora fönster med praktiska plisségardiner skänker ett uppiggande ljusinsläpp och vacker utsikt mot grönskan och villaidyllen. Denna lägenhet erbjuder ett modernt och bekymmersfritt boende med genomgående fina materialval och hög standard. Fullutrustat kök med kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, diskmaskin och fläkt. Badrummet är helkaklat i ett modernt utförande med stora vita kakelplattor och mörk klinker på golvet. Badrummet är fullutrustat med WC, duschväggar i klarglas, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin. Golvvärme i både badrum och hall. Till lägenheten hör ett stort separat källarutrymme om ca. 7,5 kvm.

Här bor du i ett lugnt och ljust läge med närhet till bland annat Enskede gårds T-bana, vackra Enskedeparken, Lindes tvärbanestation och expansiva Slakthusområdet. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 17. Föreningen BRF Odelbergsvägen 22.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.550.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 297 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. Obl. tillägg om 208kr/mån för fiberbredband ingår ej). Andel i föreningen är 5.74912 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Odelbergsvägen 22 är en äkta förening som bildades 2013. Föreningen består av 16 lägenheter, varav 14 är bostadsrätter och 2 hyresrätter. Fastigheten Torkladan uppfördes 1939 och består av lägenheter om 1-5 rok. Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet av köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet.

Ekonomi
För att ta höjd för högre kostnader höjde föreningen månadsavgiften med 10% i början av 2022. Lokalyta har avyttrats och byggts om till två nya bostäder, vilket har gynnat föreningens ekonomi. Föreningen amorterade nyligen av på sina lån med ca. 1,6 Mkr. Föreningens tomträttsavtal löper till 2028-09-30. Inga beslutade avgiftsförändringar, men diskussioner förs om att höja avgiften. Avgiftshöjningen kan bli ca. 1300kr för denna lägenhet. Avgiften kan även eventuellt komma att sänkas i framtiden när räntorna går ned. 

Renoveringar
Fastigheten har genomgått en omfattande renovering 1988 då avloppsstammar byttes och elinstallationer renoverades. Renovering av tak gjordes 1997.

2010 installerades en ny undercentral för fjärrvärmen.
2015 Genomfördes renovering av alla fönster som slutbesiktigades februari 2016. Stamspolning utfört samt besiktning av balkonger.
2016/2017 Arbete med att möjliggöra ombyggnation av föreningens lokalytor till bostadsrätter. Upplåtelserna har inbringat 3,1 Mkr till föreningen där styrelsen valt att amortera 1,6 Mkr på föreningens lån och resterande del behålls för framtida underhåll och renovering. I samband med ombyggnationen byttes även källardörrarna ut.
2017 Tecknat avtal med IP-only för installation av fiber i fastigheten. Styrelsen beslutade att lägga på avgift om 168 kr/mån för bredband till alla lägenhetsinnehavare.
2018 färdigställdes en planerad balkongrenovering som utfördes och avslutades sommaren 2018.

Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns gemensam tvättstuga, hobbyrum, gym, cykelrum och källarförråd.

TV och bredband
ComHem-hus för TV och öppet fibernät för Internet. Föreningen har ett gruppavtal för bredband via T3, obligatoriskt tillägg om 208 kr/mån

Parkering
Föreningen har fri parkering i mån av plats på framsidan av fastigheten! I övrigt gatuparkering i området mot avgift. Boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun.

Överlåtelseavgift
1313 kr, debiteras köpare.

Pantsättningsavgift
ca 525 kr, debiteras panthavaren

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Att bostaden är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Enskede Gård är Stockholms äldsta trädgårdsstad som började bebyggas 1907. Odelberg, ägare till Enskede Gård sålde marken. Fortsatt bebyggelse har skett sedan dess och de senaste villorna byggdes i slutet på 1980-talet.

Goda kommunikationer erbjuds med tunnelbanestationen Enskede Gård. På 12 minuter är du mitt i centrala Stockholm. Eller kanske passar tvärbanan bättre. På 10 minuters promenadavstånd finns Globen med arena och sitt stora utbud av både affärer och kommunikationer och efter ytterligare 5 minuters promenad når man Gullmarsplan, sedan är det bara 10 minuters promenad över Skantullsbron till Södermalm. Stora fina grönområden finns i närheten, till exempel Enskede Gårds park i engelsk stil och Lindeparken. Årstaskogen och Nackareservatet ligger också i närområdet.