BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stallarholmen

Formtegelvägen 11

  • 6 rum och kök
  • 195 kvm
  • 5.800.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna omsorgsfullt omhändertagna familjevilla i hjärtat av Stallarholmen! Med generösa utomhusytor som inbjuder till avkoppling och aktiviteter, är detta verkligen ett drömboende där tomten ligger högt och vetter mot skogen.

Stor och välkomnande hall med plats för avhängning. Snyggt enhetligt golv samt ljust målade väggar på hela nedre plan. Från hallens nås det fina köket i mörk modern stil och praktisk köksö. Här kan du ta ditt matlagningsintresse till nästa nivå. Utrustningen i köket består av en väl tilltagen gasspis, fläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys.

Framför köket i den sociala och öppna planlösningen kan hela familjen samlas, här finns utrymme för matplats för minst 12 personer. Intill matplatsen höjs mysfaktorn från den fina och praktiska braskaminen. Vidare nås vardagsrummet med stora fönsterpartier, snygg fondvägg med akustikpanel samt altandörr mot husets baksida. Här finns rum för soffdel, tv-möbel samt övrigt möblemang. På baksidan av huset finner vi en fridfull skyddad altan mot den härliga skogen. Trädgårdstomten är välskött och bjuder in till lek och njutning med sina gröna gräsytor.

På nedre plan erbjuds även två sovrum, helkaklat badrum med wc, handfat med kommod och spegelskåp ovan, handdukstork, golvvärme samt dusch med tjusiga glasdörrar. Tvättstuga med praktisk groventré, här finns tvättmaskin, torktumlare samt frånluftsvärmepump.

Vidare upp på övre plan möts vi av ett allrum med plats för loungedel samt det perfekta hänget för barnen i en egen soffhörna. Badrummet på övreplan är ett badrum med alla rätt! Väl tilltaget med luftig takhöjd upp till nock, genomtänkt med dubbla handfat, dubbeldusch, badkar, wc, handdukstork och golvvärme. Påkostat, stilrent och modernt!

Övre plan erbjuder även klädkammare samt två stora sovrum, där vi finner en härlig walk in closet i master bedroom.

För den aktiva barnfamiljen är läget i Stallarholmen optimalt. Populära Skolor samt förskolor och bekväma kommunikationer ligger nära till hands, liksom trevliga promenadstråk och en välutrustad matbutik. Den pittoreska staden Mariefred ligger bara en kort bilresa bort och tågförbindelsen till Stockholm tar endast 38 minuter. Med bil tar resan till Stockholm ungefär 1 timma.

- Välplanerat hus och tomt med gångavstånd till Mälaren!
- Tillhörande båtplats!
- Stor trädäckad altan i bästa solläge
- Påkostat badrum på övre plan!
- Fantastik tomt som vetter mot skogen
- Friliggande förråd för goda förvaringsmöjligheter
- Asfalterad uppfart med plats för flera bilar
- Väldisponerat och fullutrustat kök med köksö och stor matplats intill
- Bo nära vattnet, kommunikationer samt populär förskola och skola!

Välkommen till en visning som kommer att inspirera och övertyga om att detta är ert nya drömhem!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 6 rum och kök varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Takpannor. Ventilation: Mekanisk. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Plåtarbete: Svart plåt. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.800.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 3 665 kr/mån (43 975 kr/år) varav Värme 2 275 kr/mån, Vatten/Avlopp 735 kr/mån, Sotning 50 kr/mån, Samfällighet 167 kr/mån, Försäkring 438 kr/mån. Antal personer: 3. I uppvärmningskostnaden ingår hushållsström. Förbrukning för nuvarande ägare är 11 500 kWh/år. Förbrukningen inkluderar även laddning av elbil. Nätoperatör är Vattenfall. Försäkringsbolag som används idag är IF. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 896 000 kr
Mark, totalt värde: 666 000 kr ().
Summavärde: 3 562 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2014
Värdeår: 2016

Tomt 
1 207 m², Friköpt.

Fastighetsbeteckning
TORESUNDS-SUNDBY 1:261

Bilplats
Stor asfalterad uppfart med plats för flertalet bilar. Framför uppfarten finns förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 287 kr/år för småhus deklarationen 2024 (inkomståret 2023). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Besiktning
Besiktning är inte utförd än. Kontakta mäklaren för information.

TV och Bredband
Ansluten till fiber.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 5 st pantbrev om 4 350 000kr. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mellan Södertälje och Eskilstuna. Samhället med omnejd består av ca 3400 invånare, vilket fördubblas sommartid! I tätorten finns bl a ett par restauranger, matbutik, bibliotek, distriktssköterska och veterinär, konditori, bageri, klädbutik, bensinstation, gym och mycket mer.

Här finns även gästhamn och en jättefin sandstrand, Östabadet, mitt i samhället samt en fin idrottsanläggning. Frilufts- och föreningslivet är omfattande med bl a golf, segling, ridning och fotboll. I Gula industrihuset mitt i samhället sprudlar det av aktiviteter och företagsamhet. Se länkar till bl a Drömfabrikens och Gulans g Tomt 2 2 g Parkeringplatser g Närområdet hemsida för mer information.

Bekvämt avstånd till populära Stallarholmsskolan och Stallarholmens förskola som är placerad centralt i samhället med närhet till skogen och Mälaren. Grundskolan är F-6 och här går ca 380 elever. Förskoleverksamheten omfattar tre familjedaghem och sju förskoleavdelningar. Närmaste gymnasium finns i Strängnäs. Bussförbindelse med Strängnäs och Mariefred. Restiden härifrån till Stockholm tar ca 1 timma med bil. Tåg till Stockholm från Läggesta station, som ligger ca 3 km väster om Mariefred, tar ca 35 min.