BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nybodahöjden - Liljeholmen

Nybodaringen 47

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till mysiga och unika Nybodaringen 47! Upp på en lugn återvändsgata finner ni denna trevliga lägenhet i ett ostört läge med egen ingång och en stor balkong som sträcker sig runt gavelläget. Från balkongen och inifrån lägenheten slås man av den fantastiska utsikten mot Stockholms innerstad! Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och social vilket i kombination med det rikliga ljusinsläppet från fönsterpartierna skapar en luftig känsla. I hela lägenheten är det enhetliga och stilrena ytskikt vilket skapar en hemtrevlig känsla.

Från hallen nås det stora och välplanerade sovrummet med plats för dubbelsäng. Här finns gott om förvaringsutrymmen i garderober. Vidare in i hallen nås det helkaklade badrummet. Utrustningen består av WC, dusch med glasvägg, handfat med kommod samt tvättmaskin. Utanför badrummet finns gott om förvaring i den praktiska klädkammaren.

Ljust och modernt kök med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. I Kök och vardagsrum är det ljust enhetligt golv samt ljusa ytskikt. Gott om plats för matbord, soffgrupp samt en bra hörna för kontorsplats och förvaringsutrymmen. Källarförråd finns till lägenheten.

Brf Nybodaberget är en trevlig och stabil förening belägen på vackra Nybodahöjden i Liljeholmen. Bostaden ligger i en utbyggnad av den gamla skolbyggnaden.


- Fantastisk utsikt!
- Välplanerad lägenhet
- Ljus och fina ytskikt
- Bra förvaringsmöjligheter i garderober och klädkammare
- Helkaklat badrum
- Närhet till pendeltåg, tvärbana, bussar och tunnelbana!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan BV, egen ingång. Lägenhetsnummer 311. Föreningen Brf Nybodaberget.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 375 kr (Värme, vatten samt basutbud kabel-tv ingår). Andel i föreningen är 5.54622 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

425 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Bostadsrättsföreningen Nybodaberget är belägen på vackra Nybodahöjden i Liljeholmen. Områdets historia sträcker sig tillbaka till 1936 då Stockholms stad lät uppföra Nybodahemmet, ett kommunalt barnhem som drevs av barnavårdsnämnden 1938-1967. Bostadsrättsföreningen Nybodaberget innefattar totalt 27 lägenheter. Byggnaden renoverades och byggdes om till bostäder år 2000.

Utförda renoveringar
2000 - Vatten- och avloppsstammar
2000 - Byte av elstigare
2000 - Nya tät -och ytskikt i badrum
2008 - Nya fönster 2-glas
2010 - Installation nya fönster 3-glas
2010 - OVK besiktning utfört
2010 - Rökkanalerna provtrycktes
2011 - Genomgång energisystem
2012 - Entrédörrar och räcken
2014 - Målning av trapphus och korridorer och avloppsstammarna spolades
2017 - Upprustning av tvättstuga
2019 - Byte av fönster avslutat
2021-2022 Balkongrenovering

Kommande, större renoveringar
Inga renoveringar eller avgiftshöjningar är planerade.

Mark
Föreningen upplåter tomten med tomträtt som omförhandlades 2019.

Övriga utrymmen
Föreningen har i fastigheten tillgång till tvättstuga i nr 45.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bilplats
P-plats går att hyra mot en kostnad om 700 kr/mån, separat kö.

TV- och internetanslutning
Tele2

Pantsättningsavgift
525 kr

Överlåtelseavgift
1 313 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Kommunikationer
Kommunikationerna till och från Nybodahöjden är mycket bra. Busshållplats för linje 134, 154 och 165 mot Liljeholmen finns endast två till tre minuter från bostaden - bussen tar tre minuter till Liljeholmen. Cirka 5 minuters promenad till tunnelbana Midsommarkransen, tvärbana, bussar och pendeltåg vid Årstaberg. Pendeltåget tar sju minuter till T-Centralen. I Liljeholmens centrum finns även ett av Stockholms största kommunikationsnav för kollektivtrafik, där tunnelbana, bussar och spårväg möts. Med buss från Liljeholmen har du även direktanslutning till Bromma Flygplats och Arlanda. Buss 749 går även den från Liljeholmen och tar dig direkt i Södertälje på 35 min. Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Allmänt om närområdet
Attraktivt läge nära sjön Trekanten, Liljeholmstorget och Liljeholmskajen. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas behöva nära till hands. Omedelbar närhet till Liljeholmstorget, här finns vårdcentral, BVC, MVC, banker, apotek och gym. Liljeholmstorget Galleria som 2013 fick utmärkelsen “Stockholmarnas favoritcentrum” i kategorin stadsdelscentrum med 90 butiker. Bostaden ligger på en lugn gata med grönska runt hörnet. Med trevlig placering högt ovan Årstaviken erbjuds ett eftertraktat bostadsområde, inte bara för sitt natursköna läge och vackra arkitektur, utan även för det trevliga grannskapet. Här bor man med närhet till både grönområden och vackra strandpromenader samt trevliga restauranger och barer vilket skapar en charmig småstadskänsla. Med cykel når ni Mälaren på bara ett par minuter med härliga badplatser samt strandpromenader längs med Liljeholmskajen och Årstaviken. 

Närmsta grannen - Södermalm
Gå över Liljeholmsbron, 5-10 minuters promenad når du attraktiva Hornstull. Här finns närhet till grönska som tantolunden samt en mångfald av butiker och caféer som “Vurma” samt flera populära restauranger såsom “Lasse i Parken” och “Barbro” m.fl. 

Gröndals centrum - Inom kort promenadavstånd
Gröndals centrum ligger inom 10 minuters promenad och har en småstadscharm över sig. Här finns en blandning av gamla och nya småbutiker samlade runt huvudgatan. Livsmedelsbutik precis vid tvärbanan som har ett brett sortiment. Här är även cafékulturen utbredd och i området finns flera mysiga caféer. Lundbergs konditori som öppnade portarna första gången 1946. Här serveras traditionella konditorivaror och nybakade klassiker. Givetvis finns det fler alternativ att välja mellan.

Natur och rekreation
Här bor man nära Trekanten som har härliga omgivningar kring sjön och som bjuder på fina motionsspår, perfekt för en joggingtur eller en promenad. I Trekanten kan man även fiska gädda, abborre och regnbåge. Under vintertid kan man även åka skridskor. Inomhusbad finns på populära Liljeholmsbadet. Området präglas av vatten och här finns gott med båtklubbar, kanotklubbar och bryggplatser.