BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla - Nobelberget

Sicklastråket 15

  • 2 rum och kök
  • 51.5 kvm
  • 3.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Upptäck ett fantastiskt liv i denna strålande och välplanerade tvåa på Sicklastråket 15. Med sina 51,5 kvadratmeter erbjuder denna lägenhet en perfekt balans av modern tidlös elegans och funktionell design. Här kan du njuta av tillvaron på din egen balkong samt föreningens privata innergård.

Denna tvåa har en generös takhöjd om ca 3,2 meter, vilket skapar en luftig och rymlig atmosfär. Stora fönster i två väderstreck släpper in naturligt ljus och ger bostaden en öppen och ljus känsla. Med en stilren interiör och genomgående ljus askparkett ger bostaden en känsla av modern elegans.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en social och inbjudande atmosfär. Köket från Ballingslöv imponerar med släta luckor i ljus kulör och en praktisk bänkskiva i sten. Här finns också gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt en matplats för 4-6 personer, perfekt för såväl vardagsmåltider som trevliga middagar med vänner.

Det rymliga sovrummet erbjuder gott om plats för en dubbelsäng. Badrummet, nås från hallen, är utrustat med wc, dusch, handfat och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns även generös förvaring i överskåp.

Lägenheten ligger i en välskött bostadsrättsförening, Brf Sicklastråket, med ägarförhållande till marken. Föreningen erbjuder en parkliknande innergård, perfekt för avkoppling och umgänge. Dessutom har du tillgång till faciliteter som garage, cykelrum och barnvagnsrum. Arkitekturen, designad av White Arkitekter, och materialvalen i lägenheten ger ett exklusivt intryck.

 Sickla är ett område i ständig utveckling med närhet till fritidsaktiviteter, shopping och kommunikationer. Den kommande stadsdelen Nobelberget ger ytterligare dimensioner med kultur, natur och mötesplatser. Nu har du chansen att förvärva denna fantastiska bostad och uppleva det bästa av modern stadsboende i hjärtat av Sickla.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 4-1005. Föreningen Brf Sicklastråket.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr. Månadsavgift 3 512 kr (Värme, kallvatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 543 kr/mån (6 512 kr/år) varav El 152 kr/mån, Vatten/Avlopp 180 kr/mån, Försäkring 211 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skillja sig beroende på avtal och liknande.

Överlåtelseavgift

1 838 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

788 kr.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme med varmluftsåtervinning.

Föreningen
BRF Sicklastråket är en äkta bostadsrättsförening som består av 68 bostadsrätter fördelat på allt från välplanerade ettor till rymligare femrummare. Föreningen bildades år 2018 och byggnaden stod klar för inflytt 2020 Q4. 

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 83:43.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-11-21.

Avgift
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 10 % från och med 2024-01-01 - uppgifter hämtade från föreningen 2023-11-21.

Tv och bredband
Föreningen har avtal med Tele2 för bredband och TV. Ett obligatoriskt tillägg om 103 kr för internet och TV tillkommer på avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam innergård med pergola, sittplatser och fina gräsytor. Ett förråd hör till varje lägenhet. Föreningen har även barnvagnsförråd och cykelförråd samt ett mindre komplementhus på innergården (kallförråd).

Parkering
Garageplats finns i huset att hyra för 1 881 kr/mån för oreserverad plats, 2 404 kr/mån för oreserverad plats med el samt 1 000kr/mån för MC-platser.
I dagsläget finns det lediga platser - uppgifter hämtade från Parkman 2023-11-14.
Kontakta Parkman för exakta priser samt köplats. uthyrning@parkman.nu Tel: 08-7349000.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Övrigt
Föreningen har solceller på taket som bidrar till elförsörjningen till gemensamma utrymmen.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Ägaren står för pantsättningsavgiften som utgår med 1% av prisbasbeloppet per pantbrev.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
brfsicklastraket@gmail.com

Områdesbeskrivning

Välkommen till Sickla – en levande och dynamisk del av det omåttligt populära och barnvänliga Nacka. Här bor du mitt i hjärtat av en pulserande miljö, omgiven av en mix av industriella charm och moderna bekvämligheter.

Fritid

Natur och fritid är bara en kort promenad bort från Sickla Industriväg. Utforska de vackra promenadstråken längs Sickla Strand och njut av den rogivande atmosfären. Vid stranden finner du en fantastisk sandstrand och bryggbad för sköna sommardagar. Om du älskar aktiviteter utomhus kan du ta del av de närliggande tennis- och boulebanorna för lite konkurrens och lek.

För dig som uppskattar den vackra naturen finns Nacka naturreservat inom räckhåll. Där kan du njuta av upplysta springspår och elljusspår under vintern. Och bara en kort promenad bort ligger Hammarbybacken, där du kan utmana dig själv med skidåkning och utförsåkning. Under vintermånaderna kan du även ta del av det frusna landskapet och åka skridskor på Sickla Sjö eller njuta av längdskidåkning i Nackareservatet.

 

Shopping

Sickla Industriväg erbjuder också en bekväm livsstil när det gäller shopping och restauranger. Precis utanför dörren finner du Sickla Köpkvarter, ett shoppingparadis med över 150 butiker, restauranger, saluhall och en biograf. Du kan utforska välkända namn som Urban Deli, Voltaire och Erssons fisk för kulinariska upplevelser. Dessutom har du tillgång till träningsmöjligheter med gym som SATS och Friskis & Svettis i närheten.

 

Kommunikationer

När det kommer till kommunikationer är Sickla väl anslutet till stadens puls. Med buss tar det bara cirka 10 minuter att nå Slussen och du har även möjlighet att använda Tvärbanan från Sickla Udde, som tar dig till Gullmarsplan på samma tid. Det ger dig enkel tillgång till Stockholms centrum och alla dess spännande möjligheter.

Välkommen till Sickla – en perfekt kombination av bekvämligheter, natur och närhet till allt du behöver. Här kan du skapa ditt drömliv i ett område som är lika dynamiskt som det är barnvänligt.