BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Tellusborgsvägen 92, vån 4

  • 1.5 rum och kök
  • 35 kvm
  • 3.000.000 kr / Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen att förälskas i denna pärla högt upp i huset med soldränkt balkong, fantastiskt ljusinsläpp och en känsla av att vara hemma. 

Lägenheten har ett helt insynsfritt läge med utsikt över vackra takåsar och grönskande omgivningar. Här hittas också alla bekvämligheter tänkbara så som diskmaskin, tvättmaskin, golvvärme och hiss. Bostadsrättsföreningen Insteget är en stabil förening som äger marken, har låga avgifter och erbjuder ett fördelaktigt pris för bredband och gym (som finns i huset). Golvet i lägenheten slipades och vaxades 2022 och väggarna är nymålade ungefär vid samma tidpunkt. 

Köket och vardagsrummet länkas samman tack vare den öppna planlösningen och kocken behöver inte stå själv bland grytor och kastruller. Oavsett om du vill bjuda hem massa gäster eller mysa för dig själv är balkongen den ultimata ytan för vad du än vill göra med din tid och söderläget på balkongen ger solkatterna möjlighet att dansa ikapp med inredningen. 

Sovalkoven om ca 140 cm är smidigt placerad längst in i rummet och sängen går att ha både med huvudet inåt och så som det är idag. För den som vill finns möjligheten att uppgradera alkoven med ett modernt industriglasfönster, se alternativ planritning.

Badrummet är rymligt och helkaklat med duschväggar, handfat, spegelskåp, wc och tvättmaskin. 

Här känns det verkligen hemma och det insynsskyddade, fria läget gör sitt för den känslan. Lägenheten är om möjligt ännu bättre i verkligheten och måste upplevas på plats.

Hjärtligt välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan 4 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1427. Föreningen Brf Insteget.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.000.000 kr / Accepterat pris. Månadsavgift 2 351 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.3163 %.

Driftskostnad

Totalt 417 kr/mån (5 000 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schabloon.

Överlåtelseavgift

525 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1 313 kr.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 11 i Hägersten som består av ett flerbostadshus med adress Tellusborgsvägen 90-92. Föreningens byggnad, som uppfördes 1972, har genomgått en ombyggnation som var klar 2012. Föreningen omfattar 255 bostadslägenheter, fördelat på 190 stycken 1:or, 64 stycken 2:or och en trea samt tre lokaler och tio bokaler.

Ekonomi
Föreningen genomförde en avgiftshöjning på 15% fr.o.m. 2023-01-01, främst pga. ökade driftskostnader. Detta är inräknat i angiven avgift. Föreningen äger marken (ej tomträtt) samt har tre lokaler som genererar goda intäkter. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har cykelrum och barnvagnsrum, separat sophus för hushållssopor (kommunal återvinningsstation finns vid Tellusborgsvägen 53) och en innergård med bänkar, planteringar och öppna ytor för avkoppling. Gym finns i fastigheten med rabatterat pris för föreningens medlemmar.

Tvättstuga
Två bokningsbara tvättstugor som medlemmarna får nyttja med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp och en mangel i respektive tvättstuga.

Tv och bredband
Digital-tv kan levereras av Viasat eller Canal Digital och tecknas separat.
Fiberbredband levereras av Ownit med bra priser för föreningens medlemmar, 100 Mbit/s kostar 89 kr/mån och 500-1000 Mbit/s kostar 129 kr/mån.

Utförda renoveringar
2020 OVK och stamspolning utfördes
2020 Dörrautomatik installerades på entrédörrar, dörrar mellan hisshall och garage och på dörrarna till barnvagnsrummen för att uppfylla kraven på tillgänglighet
2021 Föreningen köpte in fler cykelställ till garaget som monterades fast i golvet
2022 - Byte av fjärrvärmecentral, införde matavfallssortering, tillsyn av föreningens skyddsrum utförd av MSB, obligatorisk ventilationskontroll utfördes

Kommande renoveringar
Föreningen följer sin underhållsplan och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:

2023 - OVK-besiktning
2024 - Underhållsåtgärder i gemensamma utrymmen och låssystem
2026 - OVK-besiktning och rengöring av ventilationskanaler samt underhåll av dörrar och byte av tvättstugeutrustning
2027 - Målning av fasader och tak, underhåll av garageport, samt underhållning av gemensamma utrymmen

Parkering
Föreningen äger och förfogar över 50 st parkeringsplatser utomhus (nr. 1- 50). Dessa uthyres till en kostnad av 525 kr/månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I fastigheten finns 39 garageplatser som går att hyra för 850 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet, debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: www.insteget.se 
Styrelsemail: brfinsteget@gmail.com

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning i form av hatthylla. Från hallen nås badrummet och vidare in nås köket. 

Kök
I öppen planlösning mot vardagsrummet. Maskinparken består av kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin. Vita luckor och ljusgrå bänkskiva. 

Vardagsrum 
Ljust vardagsrum där flera möbleringskombinationer är möjliga. Utgång till den härliga balkongen. 

Balkong
Fritt läge utan insyn belägen med söderläge. 

Sovalkov
Mäter ca 140 cm med möjlighet att ha sängen på båda leden. 

Badrum
Helkaklat badrum i modern stil med dusch, handfat, wc, spegelskåp och tvättmaskin. 

Områdesbeskrivning

Tellusborgsvägen 92 tillhör Brf Insteget med 255 lägenheter och äganderätt på marken (ej tomträtt). Föreningen är stabil med stora renoveringar bakom sig, låga avgifter och förmånliga priser på bredband och gym (som finns i huset).

Här bor ni med närhet till både Midsommarkransens tunnelbana, Svandammsparken och alla restauranger som finns i närområdet. Men ni har också närhet till Telefonplan och dess bussar som går genom hela söderort. Området erbjuder fina promenadstråk, många restauranger, bad, parker och ett stort serviceutbud. Midsommarkransen är känt för sina många restauranger och gröna kvarter, och för den som vill variera sin handling finns många olika matbutiker att välja mellan. Stora Coop Västberga med intilliggande systembolaget, Rusta, Jysk, etc nås på ett kort promenadavstånd och runt Svandammsparken hittas många av Kransens bästa restauranger.

I närområdet hittas många fik och caféer så som Bonne Femme, Söderbergs bageri och kafferosteri och AB Café. Från Tellusborgsvägen 92 är det nära till Vintervikens bad och caféer samt Aspuddens utbud av mysiga gator, parker och restauranger.

Midsommarkransen är så mycket mer än vad som går att beskriva i skrift och har man en gång flyttat hit är det svårt att bo någon annanstans.